G4Media.ro

Marcel Vela: Reluăm proiectul reformei MAI care va include și înființarea Poliției…

Marcel Vela: Reluăm proiectul reformei MAI care va include și înființarea Poliției Animalelor

Ministrul de Interne, Marcel Vela a anunțat că proiectul privind reforma structurii pe care o conduce va fi repropus spre aprobare spre finele lunii iunie.

„Acest proiect ce ține de o decizie normativă privind organizarea, restructurarea și eficientzarea MAI l-am susținut încă de anul trecut, urmând să-l repunem pe tapet la finalul lunii iunie”, a transmis Vela, la Digi24.

În cadrul acestui proiect se are în vedere și înființarea Poliției Animalelor.

„În zona de ordine publică putem înființa un departament de poliția animalelor. Trebuie stabilit  cine ar trebui să se ocupe, vom analiza împreună și cu ONG-urile care se ocupă de protecția animalelor, plus că intervine și o latură de abordare strict de specialtate în domeniul veterinar”, a comentat Vela. El nu a exclus posibilitatea ca Poliția Locală să preia această atribuție, privind protejarea animalelor.

Legat de propunerile lansate de Jandaremlerie, care vizau măsuri stricte și amenzi în cazul organizării unor manifestații publice, Ministrul Vela a precizat că subiectul a fost închis încă din momentul în care a apărut în spațiul media.

„Vreau să vă spun că Jandarmeria nu are drept de inițiativă legislativă. Au fost niște propuneri lansate într-un grup de consultare, au venit cu idei și reprezentanți ai Jandarmeriei, strict pe zona lor, dar fără avizul secretarului de stat care se ocupă de domeniul Ordinie Publică. Noi am analizat proprunerile și am anunțat că nu reprezintă poziția Ministerului, iar vineri s-a închis subiectul. Nu am cum să am eu o problemă cu protestatrii. Amintesc că am fost primul minsitru care am luat atitudine și legat de violențele Jandarmeriei din 10 august. În mandatul meu am desecretizat raportul, inclusiv convorbirile (…)”.

 

Sursa Foto: Gov.ro

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Animalelor, oamenilor si insectelor.

 2. Exista deja Politia Animalelor, ca ei asa ne vad.

 3. Miți, craiule,
  Ai grijă când te duci după mâțele altora, că oi fi tu negru ca noaptea, dar polițiștii sunt dotați cu lanterne și au mai terminat și școli înalte de detectivi de animale…!

 4. un elefant se legana …

 5. O fi pleonasm Politia Interlopilor?

 6. Corect ar o reforma adevarata nu poezii.
  1.Desfiintati Politiile Locale.
  Recrutați ce e de recrutat sa zicem 15% maxim.
  Restul la capsuni in Espagna!
  2. Organizați on line toate activotatile Ministerului.
  3. Pensionari de urgenta pe cei ce lucrau in Miliție in 1989.
  4. Anulati toate sporurile inutile gen spor de doctorat la tot personalul.
  De când face milițianul doctorat?
  Plagiat?
  5. Faceti publice lista famigliilor din MAI. Ramane un membru din familia!
  Asta inseamna reforma sau ma rog un inceput.
  Ce gluma buna- Politia Animalelor!
  Cui o se da conducerea?

 7. O noua structura cu sefimea aferenta. Nu le mai ajung functiile actuale pentru toti lingaii partidelor.

 8. Nu merge asta a oamenilor, d-apoi aia a animalelor !

 9. Specialilor, luati mana de pe banii copiilor nostri, va imprumutati pe 30 de ani pt.pensii speciale si salarii de bugetari de lux! Infractorilor!

 10. Cand intri intr-o sectie de politie, prima grija a curcanilor e sa nu se ajunga la deschiderea unui dosar, o mare pacoste pentru ei… Si papagalul de mai sus propune politia animalelor? Diferenta intre probleme reale si reformele propuse arata intentiile reale ale ministrului in privinta schimbarii.

 11. Draga autor/autoare a acestui articol, dupa ce am
  citit articolul mi-am dat seama ca ori ai avut o noapte foarte lunga ori diploma pe care o ai ( dacă o ai ) este degeaba. Cum e posibil ca intr-un articol sa fie atat de multe greșeli? Din greseala, neatentie, nu conteaza… Chiar scrieti articolele doar de dragul de a le posta? Nu se mai uita nimeni a 2-a oara peste ele ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.