G4Media.ro

Marcel Vela doreşte reformarea sistemului de urgenţă din România: Am putea face…

Marcel Vela doreşte reformarea sistemului de urgenţă din România: Am putea face o agenţie naţională de salvare

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat luni că se are în vedere o reorganizare a sistemului de urgenţă din România, care să strângă „sub o singură umbrelă” toţi factorii responsabili din acest domeniu, relatează Agerpres.

„Trebuie să gândim, şi chiar şi cei de la Departament sunt de acord că acum, poate, acest management al situaţiilor de urgenţă este puţin dispersat şi la Ministerul de Interne şi la Ministerul Sănătăţii. Poate în perspectivă, chiar etapizat, am putea face o agenţie naţională de salvare pentru situaţii de urgenţă şi în acest sens, evident că puse sub o singură umbrelă, toate activităţile sau toţi factorii responsabili, cu o dezbatere publică, cu transparenţă, cu analiză, vom ajunge la concluzia că sistemul pentru situaţii de urgenţă poate fi îmbunătăţit”, a declarat Vela, luni, în faţa sediului MAI.

Întrebat de jurnalişti dacă, odată cu reorganizarea actualului sistem, în care un rol foarte important îl are Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, va dispărea şi postul şefului DSU, Raed Arafat, ministrul de Interne a precizat că încă nu s-a discutat acest aspect, deoarece secretarii de stat sunt în subordinea premierului.

„Reorganizarea Ministerului, în principal, aşa cum aţi văzut, am început-o de jos în sus. Încă nu am discutat – pentru că secretarii de stat sunt în subordinea premierului -, despre reconfigurarea la nivelul conducerii ministerului pentru demnitarii, funcţiile publice care ţin de zona politică”, a mai spus Vela.

Sursa foto: Facebook IGSU

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Asta înseamnă centralizare, adică ce a făcut comunismul. Dar nu e de mirare că nu puteți mai mult; în comunism ați rămas și voi.

  • # kondensatorilor, repetitia este mama intelepciunii,

   insa a repeta ceea ce s a intamplat in istorie NU E

   „Centralizati, centralizati, centralizati”

 2. Ciudat!!
  Pai, DSU condus de Raed Arafat FIX in acest scop a fost infiintat in Ianuarie 2014, dupa tragedia din Apuseni, sa puna sub aceeasi umbrela toti responsabilii, iar Raed Arafat era responsabil cu elaborarea Legislatiei stufoase si neclare la acel moment, uite:
  „Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri o Ordonanţă de urgenţă prin care s-a înfiinţat Departamentul pentru situaţii de urgenţă în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, informează un comunicat al Executivului remis AGERPRES.
  ‘Avem un act normativ prin care îmbunătăţim sistemul de coordonare în situaţii de urgenţă în cadrul Ministerului de Interne. Vom construi Departamentul pentru intervenţii la situaţii de urgenţă, departament care va avea în mod sigur în coordonare ISU, Inspectoratul General de Aviaţie, dar şi coordonarea operativă a ceea ce înseamnă Ambulanţă, unităţile de primiri urgenţe. Deci, ceea ce practic are, în mod clar, în coordonare din prima secundă când avem situaţii de urgenţă.
  Departamentul va fi sub conducerea unui secretar de stat şi, evident, cred că astăzi cel mai potrivit este domnul Arafat, pe care-l voi şi numi astăzi în funcţie’, a anunţat premierul Victor Ponta la începutul şedinţei de guvern.
  În fruntea Departamentului pentru situaţii de urgenţă a fost numit medicul Raed Arafat, care devine astfel secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.
  Pe lângă acest departament s-au înfiinţat şi două comitete naţionale, unul pentru intemperii şi calamităţi şi unul internaţional, pentru situaţii speciale de urgenţă.Vicepremierului Gabriel Oprea a anunţat în şedinţa de guvern că cele două comitete preiau atribuţiile comitetului actual pentru situaţii de urgenţă.”
  https://vivafm.ro/2014/01/30/guvernul-a-aprobat-infiintarea-departamentului-pentru-situatii-de-urgenta/
  Ce face acest DSU sau ce NU face, de nu corespunde celor dorite de Marcel Vela care vrea reorganizarea SU?!

 3. Se profilează o „modernizare” a serviciului de urgență, transformare care nu are alt scop decât acela de a „scăpa” de R. Arafat, dar care are un potențial distructiv aproape garantat a funcționării serviciului de urgență. Dați-i înainte băieți, „deșurubați” tot ce are iz de „ciumă roșie”, dacă nu va merge, tot ciuma roșie va fi vinovată !

 4. Dom’ ministru, De ce vreti sa reparati ceva ce merge? Chiar nu exista ceva acolo prin minister care sa merite cu adevarat sa fie reparat ? De exemplu Jandarmeria infestata cu clientela politica? Politia plina de cozi de topor ale mafiotilor mari si mici ? Dept de Operatiuni Speciale care ar tb sa preia de la SRI urmaririle tehnice dar care a fost lasat fara bani? Si daca tot reparand la SMURD il faceti mai prost ? Reparati ceva mai simplu inainte de SMURD, sa ne convingem si noi ca puteti si nu aveti doar o rafuiala cu Arafat.

 5. Domnul arafat v a face tot ce i v a sta in putinta sa nu se schimbe nimic deoarece stie sa se maturizeze iar susținătorii lui nu se întreabă cum un ong poate folositi cadre militare plătite din bugetul de stat care nu au pregătire medicală corespunzătoare medicinei de urgenta etc

 6. De ce nu sunt demilitarizați pompierii ? Ce caută ei în MAI ? În toate țările civilizate, pompierii aparțin de primării, mai ales în America !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.