G4Media.ro

Marcel Boloş: Suntem la începutul drumului, mai ales în ceea ce priveşte…

Marcel Boloş: Suntem la începutul drumului, mai ales în ceea ce priveşte implementarea PNRR/ Noi trebuie să depunem cât mai curând posibil cererea de plată

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat, vineri seară, că România se află la începutul drumului în privinţa implementării PNRR şi că suntem în etapa în care lansăm apeluri de proiecte. Boloş a adăugat că prima cerere de plată trebuie depusă cât mai curând.

Marcel Boloş a declarat, vineri seară, la Digi24, că partea cea mai complexă a PNRR sunt proiectele de infrastructură.

”Suntem la începutul drumului, mai ales în ceea ce priveşte implementarea PNRR pentru că, deşi aşteptăm să depunem cererea de rambursare numărul unu a banilor de la Comisia Europeană, totuşi suntem în etapa în care operaţionalizăm structurile PNRR, suntem în etapa în care lansăm ghiduri ale solicitantului pentru trimestrul al II-lea fiind în discuţie un număr destul de mare de ghiduri ale solicitantului, apeluri de proiecte. Mai pe înţelesul tuturor, pe care ar urma să le lansăm şi desigur partea cea mai complicata şi mai complexă a PNRR rămân proiectele de infrastructură pentru care trebuie să avem o pregătire serioasă pentru că riscul de blocare în implementare este unul imens şi ştim din experienţa pe care am avut-o de fiecare dată că aceste categorii de proiecte d infrastructură prezintă aceste riscuri, iar noi trebuie să le manageriem în mod corespunzător”, a declarat Boloş.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a afirmat că trebuie să depunem cât mai repede prima cerere de plată, în valoare de 2,9 miliarde de euro, din care peste 2 miliarde de euro sunt bani nerambursabili.

”Noi trebuie să depunem cât mai curând posibil cererea de plată. Trebuie să ne validăm cu Comisia Europeană acele restanţe pe care le avem de la sfârşitul anului trecut, dar aş putea să spun că este o sarcină pe care Guvernul României a îndeplinit-o, dar validarea finală vine din partea Comisiei Europene”, a declarat Boloş.

sursa: News.ro, Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. asha e, e greu, e foarte greu mai 🙂

 2. Pune osu la treaba puuutoare ca daia iti platim leafa si pensia speciala. Romania a pierdut 3 miliarde din cauza incompetentilor ca voi si plagiatorilor ca maCiuca care habar n-au ce tre sa faca dar i-ati scos pe USR de la guvernare japitzelor boooolsevice!

 3. PNRR NU va fi implementat de acest guvern de impostori si gradati speciali!

  DEMISIA guvernului trebuie depusa urgent

 4. Pe limbr.icul ăsta îl lăuda foarte tare Rareș Bogdan.
  Că ar fi cel mai potrivit pe funcție.
  Să-l vedem cum dă din colț în colț.

 5. Sa ii umple de cereri de plata, nemtii in iarna deja dadeau drumul la santiere, ai nostrii nu gasesc topul de hartie sa o nage in imprimanta, Bolos de mare viitor….

 6. Se duc repede după bani,dar proiecte n au nici măcar pt un gard. Singurul lor proiect sunt banii!!!

 7. Am adus numai oameni cu patru clase la guvernare, așa bani vom avea. Incompetenții vor da vina în stânga și în dreapta și votanții se vor uita la televizor și vor vedea cum alții au și o duc mai bine iar ei nu. Când vor fi nevoiți să voteze, o vor face la fel de incompetent.

 8. Ce țară de doi lei :-)))). Din sloganul „gândit” nu că ar fi adevărat, că e total opusul, „fură dar și face”, realitatea este de fapt, „fură și nu face nimic”. O să ajungem în realitate să ne rugăm pentru, „nu face nimic, dar, măcar nu fură”…. cam așa stă treaba în Rromânia.

 9. Incompetentii de la Pnl-Psd!

 10. Parca zilele trecute marele mincinos lauda aceasta guvernare, care nu a făcut absolut nimic inafara de a urla ca vor renegociere. Penibilor

 11. Vom depune cererea cat mai curând,
  – „săptămâna viitoare „( Virgil Popescu)
  – poate chiar mâine ( Marcel Ciolacu)
  – in niciun caz intre vineri, ora 12 si luni, ora 12.
  Nu pot lasa cererea fără sa o citesc și daca nu e zapada în Alpii austrieci, merg la golf.