G4Media.ro

MApN: Au început să sosească în România primele rachete sol-aer Patriot/ Testarea…

MApN: Au început să sosească în România primele rachete sol-aer Patriot/ Testarea de acceptanţă se va finaliza în a doua parte a lunii octombrie

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, miercuri, că în luna august au început să sosească în România o parte din echipamentele principale din compunerea primului sistem PATRIOT de rachete sol-aer cu bătaie mare care va intra în dotarea Forţelor Aeriene Române.

Potrivit unui comunicat al MApN transmis Agerpres, echipamentele şi materialele aferente vor fi transportate la Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” de la Capu Midia, judeţul Constanţa, unde se va desfăşura testarea de acceptanţă şi recepţia a primului sistem de rachete.

„Testarea de acceptanţă se va finaliza în a doua parte a lunii octombrie, fiind urmată de etapa de instruire a personalului din Regimentul 74 PATRIOT pe configuraţia specifică echipamentelor livrate României”, se precizează în comunicat.

Sursa citată menţionează că pe parcursul anului 2021 va continua instruirea colectivă a echipajelor, cu asistenţă din partea militarilor SUA, în vederea formării deprinderilor de operare şi mentenanţă, respectiv perfecţionării tehnicilor, tacticilor şi procedurilor necesare utilizării sistemului.

„Prin intrarea în dotare a sistemelor de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT, Armata României îşi va creşte capacitatea defensivă şi de descurajare, asigurându-se o mai bună apărare a spaţiului aerian naţional, parte a spaţiului aerian al NATO. Aceste echipamente au fost precedate de transporturi terestre, aeriene şi maritime ale unor echipamente de sprijin logistic, comunicaţii, echipamente şi dispozitive de testare, precum şi echipamente de instruire prin simulare din cadrul sistemului PATRIOT”, mai precizează MApN.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Trolacii vodkari nu-s de acord. Ne vrajesc duios sa nu cheltuim banii aiurea.

  Bei sclavetilor, mai schimbati si voi placa altfel ne plictisiti cu propaganda voastra obosita.( cu care ne stergem la cur)

 2. Cand zicea ca mai vine rogojin cu bombardierul?
  Facem un test pe „real”?

 3. Rusii s-au cacat pe ei de frica, maine suntem calare pe ei cu vechiturile americanilor.
  Am platit birul!

  • Daca nu se caca pe ei de frica vrem sa vedem daca au tupeul sa intre fara vize in spatiul NATO :))))))))))) V-am platit voua escrocilor biruri jumate de secol si ne-ati adus la sapa de lemn si la coruptie generalizata.
   muscalii sanctionati cu interdictie de intrare in tarile NATO pot merge in calatorii in Siberia, gubernie frumoasa bolsevicilor ;)))))))))))))