G4Media.ro

Mandatul lui Mircea Geoană de secretar general adjunct al NATO, prelungit cu…

Sursa foto: NATO.int

Mandatul lui Mircea Geoană de secretar general adjunct al NATO, prelungit cu un an, până în octombrie 2024

Mandatul lui Mircea Geoană de secretar general adjunct al NATO a fost prelungit cu un an, până în octombrie 2024, a anunțat vineri, Jens Stoltentenberg, secretar general al Alianței Nord-Atlantice.

„Mircea Geoană a fost un secretar general adjunct al NATO de excepție și un mare sprijin pentru mine personal într-o perioadă critică pentru securitatea euro-atlantică. Competența sa politică, expertiza și eleganța sa sub presiune continuă să fie atuuri puternice pentru Alianța noastră transatlantică. În semn de recunoaștere a serviciilor sale, i-am prelungit mandatul de secretar general adjunct cu un an, până la jumătatea lunii octombrie 2024. Îi mulțumesc lui Mircea pentru dedicarea sa și aștept cu nerăbdare să continuăm activitatea noastră împreună”, a afirmat Jens Stoltenberg, potrivit unei postări pe Twiter a purtătorului de cuvânt Oana Lungescu.

Context. Mandatul lui Mircea Geoană la NATO se încheia în octombrie 2023.

G4Media.ro a dezvăluit în luna iulie 2022 că secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, își pregătește candidatura la prezidențiale, după cum au declarat pentru G4Media mai multe surse politice. Alegerile sunt la finalul lui 2024.

Geoană a declarat la vremea respectivă că nu poate confirma sau infirma dacă va candida la alegerile prezidenţiale din 2024 din România și că nu poate răspunde la această întrebare până când nu îşi încheie funcţia de adjunct al secretarului general al NATO.

Totuși s-ar fi format un comitet de sprijin pentru candidatura lui Geoană, de care s-ar ocupa în mod special soția acestuia, Mihaela Geoană.

În ultimul an, Mircea Geoană s-a remarcat printr-o prezență constantă și tot mai intensă la evenimente publice din România și prin ieșiri publice periodice în media românească.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Sau dimpotrivă?!

  2. Decât, șomer…

  3. n-are cum, „Geoana e cu rusii, a facut o vizita la Moscova” :))

  4. Ce sa caute geoana in barca lui dragnea & ghita ? Asta nu stie sa semneze ca primarul