G4Media.ro

Mandatul de primar al lui Andrei Năstase a fost validat de Curtea…

Mandatul de primar al lui Andrei Năstase a fost validat de Curtea de Apel de la Chișinău. El a fost ales în iunie 2018, dar scrutinul a fost anulat de instanță

Hotărârea Judecătoriei Chișinău prin care au fost anulate alegerile locale din 2018, în urma cărora Andrei Năstase a fost ales primar al capitalei Republicii Moldova, a fost casată integral de Curtea de Apel. Astfel, alegerile locale de anul trecut au fost declarate legale, transmite publiicația agora.md.

Instituția notează că se confirmă rezultatele alegerilor locale noi ale Primarului General al municipiului Chișinău, din 20 mai 2018 (turul I) – 03 iunie 2018 (turul II). De asemenea, se consideră ales în rezultatul alegerilor locale noi ale Primarului general al municipiului Chișinău candidatul Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”,  Andrei Năstase.

Instanța a validat mandatul lui  Năstase.

Andrei Năstase, actualul ministru de Interne din guvernul Maia Sandu și președinte al PPDA, a mai  candidat la funcția de edil al capitalei Moldovei, dar scrutinul din 3 iunie 2018, câștigat în fața lui Ion Ceban (Partidul Socialiștilor), a fost anulat de instanță în perioada guvernării Partidului  Democrat, al lui Vlad Plahotniuc.

Motivația instanței este că ambii candidați au făcut propagandă electorală în ziua alegerilor, dar decizia a provocat proteste atât ale opoziției de atunci, cât și din partea cancelariilor europene.

Pe 20 august, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), care formează Blocul ACUM, au anunțat că au ajuns la un consens în privinţa candidaturii la funcţia de primar al Chişinăului în persoana lui Andrei Năstase. Alegerile sunt programate pentru 20 octombrie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Hai că mai sunt 10 zile de mandat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.