G4Media.ro

Managerul Institutului Matei Balş: Nu poate exista educaţie fără matematică, fizică, chimie…

Sursa foto: Stanley Morales / Pexels

Managerul Institutului Matei Balş: Nu poate exista educaţie fără matematică, fizică, chimie şi biologie/ Când biologia şi chimia au devenit facultative la Bacalaureat, avem o problemă majoră. Cu agheasmă nu putem rezolva pandemia

Managerul Institutului Matei Balş, Cătălin Apostolescu, a afirmat că nu poate exista educaţie fără matematică, fizică, chimie şi biologie, menţionând că, atunci când biologia şi chimia au devenit facultative la Bacalaureat, avem o problemă majoră. El a precizat că nu putem rezolva pandemia cu agheasmă, relatează News.ro.

Cătălin Apostolescu a declarat marţi, la Prima News, că nu poate exista educaţie fără matematică, fizică, chimie şi biologie.

În ceea ce priveşte educaţia sanitară, educaţia sanitară nu poate fi disociată de restul educaţiei şi trebuie să ne aplecăm foarte serios asupra educaţiei noilor generaţii. Din punctul meu de vedere, nu poate exista educaţie în ziua de astăzi fără matematică, fizică, chimie şi biologie. Sunt cele patru ştiinţe fundamentale care ne ajută să înţelegem ce se întâmplă în jurul lor. Acestea sunt un must. Eu nu pot să explic unui om cum funcţionează un vaccin, cum sunt receptorii unei celule, dacă el nu are o educaţie elementară de bază. Dacă formaţia lui este pur filologică, nu are cum să înţeleagă, chiar nu are cum. Trebuie puse cărămizile la temelia educaţiei şi în felul acesta vom ajunge să avem şi o educaţie sanitară corespunzătoare”, a declarat managerul Institutului Matei Balş.

El a fost întrebat ce ar trebui schimbat în educaţie şi ce nu ar trebui să lipsească din şcoala românească legat de sănătate şi de educaţie medicală.

Matematică, fizică, chimie, biologie. Acestea sunt cărămizile pe care se pot construi foarte multe lucruri. În momentul în care biologia şi chimia au devenit facultative la Bacalaureat, avem o problemă majoră. Cu agheasmă nu putem rezolva pandemia, iertaţi-mă”, a mai afirmat Cătălin Apostolescu.

Context. Fizica, chimia, biologia și geografia nu mai apar în trunchiul comun pentru elevii de la profilul real, la clasele a XI-a și a XII-a, conform proiectului pentru modificarea planurilor-cadru pentru liceu, document obținut de Edupedu.ro. Sunt vizați elevii de la specializările matematică-informatică și științe ale naturii. Cu excepția geografiei, disciplinele menționate sunt integrate în categoria „curriculum la decizia elevului din oferta școlii”. Detalii aici.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Dați-mi voie să reformulez:
    „Nu schimbăm nimic în învățământ!! Toți trebuie să știm aceleași lucruri, toți la fel! Toți dăm același Bacalaureat!”

    Într-o altă ordine de idei, de ce naiba să dea Bacalaureat un elev de la profil uman din biologie? Aceeași întrebare pentru un elev de la matematică-informatică?

  2. Nu-i problema, medicu BOR prescrie sa iei de la farmacistu BOR agheasma de pruna de 50 si cind nu merge te ingroapa pe bani alt BORit fustacios, deci oricum o dai, tot BOR si Marele Alb ies pe + la trasu liniei 😁

  3. Ca sa fie mai putini dintre cei care se considera persoane educate dar cred in acelasi timp ca pamantul este plat, ca reptilienii conduc planeta, ca undele 5G provoaca boli grave si ca vaccinurile implanteaza cipuri. Sau putem sa ne intoarcem la adevaratele valori, sa vanam cu arcul, sa credem ca fulgerele sunt provocate de zei, si in general sa credem ca pacatosii trebuie omoriti cu pietre. Auzi la rl, dar de ce trebuie sa mai stiu si biologie, chimie, fizica, nu e suficienta religia?

  4. Stai oleaca frate ca nu trebuie sa fie toti medici sau biologi. Doar nu vreti sa fie medici dupa bacalaureat. Mie imi trebuie si instalatori, electricieni, meseriasi buni. In liceu iti faci o oarecare cultura generala … fiecare cu ce ramane. Eu cred ca insistam prea mult pe partea asta cand de fapt in facultate ar trebui sa fie batalia cea mare … nu la liceu.

  5. Lasa-ne nea Balș, vezi-ți de pensia matale.