G4Media.ro

Maia Sandu: Statul nu poate să stea cu capul în nisip în…

Maia Sandu: Statul nu poate să stea cu capul în nisip în timp ce situația devine tot mai gravă. Am recomandat instituirea stării de urgență pentru 2 săptămâni

Președinția Republicii Moldova și majoritatea membrilor Consiliului Suprem de Securitate recomandă instituirea stării de urgență pentru două săptămâni. Declarația a fost făcută de către Maia Sandu după ședinția CSS, care a durat aproximativ 6 ore, transmite deschide.md

”Poziția Președinției este că statul nu poate să stea cu capul în nisip în timp ce situația devine tot mai gravă. Am recomandat instituirea stării de urgență pentru 2 săptămâni. Am recomandat Guvernului, în termen de 3 zile, să elaboreze lista restricțiilor care trebuie impuse, activitățile și categoriile de cetățeni care vor cădea sub incidența acestor restricții și compensațiile pe care le vor primi din partea statului și să înainteze aceste propuneri Parlamentului”, scrie Maia Sandru într-un mesaj postat pe Facebook.

Se propune accelerarea campaniei de vaccinarea, crearea unui registru de programare online a cetățenilor care doresc să fie imunizați, elaborarea unui mecanism prin care medicamentele să poată fi livrate la domiciliu.

Alte recomandări

✅ Activarea Centrului unic de comandă în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, format din reprezentanții tuturor instituțiilor cu atribuții în gestionarea crizei.
✅ Accelerarea campaniei de vaccinare și trecerea ei la etapa a II-a și crearea unui registru de programare online a cetățenilor pentru etapa de vaccinare în masă.
✅ Compensarea pierderilor salariaților, patentarilor, altor profesii, cauzate de starea de urgență cu cel puțin 1000 lei pe săptămână.
✅ Elaborarea mecanismului de livrare a medicamentelor compensate la domiciliu.
✅ Organizarea punctelor de diagnosticare pentru pacienții tratați la domiciliu pentru evaluarea corectă a cazurilor în dinamică.
✅ Extinderea capacității de testare.
✅ Simplificarea procedurilor de înregistrare a statutului de șomer și de aplicare pentru indemnizația de șomaj în termen de 3 zile.
✅ Se recomandă instituțiilor statului să creeze o celulă de comunicare strategică și să combată activ promovarea știrilor false despre pandemie.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Luati un distonocalm, prea va agitati pentru binele poporului. O sa va suparati si mai rau cand o sa aflati ca guvernului i se rupe. Macar de si-ar aminti Bideu de dvs, sa va bage stimul pe card.

  • Ati primit rublele ? Dac era tradatorul de tara Dodon acum va recomanda o baie in lacul inghetat, si asa in bataie de joc poate si o inchinaciune spre kremlin .
   Mars la moscova troli inculti !!!

 2. Faptul ca decid de pe o zi pe alta denota proasta gestionare a pendemiei.

 3. sinistra dracului, pana ieri o tinea gaia matu ca vrea anticipate, ca poporu nu e reprezentat de actualul parlament. ce as mai rade sa o ia in tartita ca tembelul de zelenski la alegerile locale…

 4. i-au dat pampers masura k.iohannis si i-a ajuns pe toata fatza…..

  • ESTI OBISNUIT CU PAMPERSI ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.