G4Media.ro

Maia Sandu: Comisia Electorală este în mâna lui Dodon, îi este frică…

Maia Sandu: Comisia Electorală este în mâna lui Dodon, îi este frică de votul din diaspora

Președintele Maia Sandu a afimat, joi seară, în cadrul unei emisiuni la Prime TV, că Igor Dodon controlează Comisia Electorală Centrală (CEC) și că aceasta instituție acționează în interesul politic al acestuia. Pe de altă parte, Sandu a negat că ar face campanie pentru Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS).

Mi se pare ciudat că după ce CEC le cere oamenilor să se înregistreze, ca să aibă o evidență mai bună despre locul aflării oamenilor, după ce CEC are informație concretă și proaspătă de la alegerile prezidențiale și știe unde au fost probleme, să se vină cu această decizie care nu îmbunătățește cu nimic situația. Este clar că lui Igor Dodon îi este frică de votul diasporei, iar CEC acționează în interesul lui Dodon și al PSRM”, a declarat Maia Sandu

Reacția Maiei Sandu vine după ce CEC a decis să deschidă în străinătate 150 secții de vot, în ciuda unei decizii definitive a două instanțe și după ce Ministerul de Externe și-a anunțat disponibilitatea de a asigura organizarea procesului electoral în 190 de secții.

Maia Sandu a respins acuzațiilor partidelor proruse și ale Moscovei cum că ambasadorii străini intervin în procesul politic intern al Republicii Moldova.

Acești oameni sunt interesați ca Republica Moldova să devină o țară cu democrație avasată și au susținut de-a lungul timpului prin multe proiecte consolidarea instituțiilor statului. Deci este clar că acești oameni nu-și doresc decât alegeri libere și corecte, democrație autentică. Igor Dodon nu are ce le spune cetățenilor și caută să-i sperie cu această sperietoare”, a mai spus Maia Sandu.

Foto: Liderul PSRM, Igor Dodon, împreună cu deputatul socialist, Vlad Bătrâncea, consultă documente la CEC. Sursa/Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Partidele, in general nu au reprezentanti, observatori la sectiile de votare din ambasade.
    Deci, unii sufla si in iaurt.

  2. Asta probabil este ca neomarxistii de la noi, gargara multa, treaba zero

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.