G4Media.ro

Maia Sandu a promulgat legea prin care este interzisă difuzarea emisiunilor de…

sursa foto: facebook

Maia Sandu a promulgat legea prin care este interzisă difuzarea emisiunilor de ştiri şi analize politice din Rusia

Preşedinta Republicii Moldova a promulgat duminică legea „securităţii informaţionale”, prin care va fi interzisă difuzarea emisiunilor de ştiri şi analize politice din Rusia inclusiv după expirarea stării de urgenţă instituite în urma agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, relatează mass-media de peste Prut.

Actul normativ prevede interzicerea ştirilor şi emisiunilor analitice din ţările care nu au ratificat Convenţia privind Televiziunea Transfrontalieră.

Potrivit şefei Consiliului Audiovizualului din Republica Moldova, Liliana Viţu, ”săptămâna viitoare legea ar urma să intre în vigoare, iar propaganda va fi sancţionată mult mai dur. Astfel, instituţiile media care dezinformează vor fi sancţionate gradual, de la aplicarea amenzilor până la retragerea dreptului de a difuza publicitate”, scrie portalul IPN.

Aceste ştiri şi emisiuni sunt în prezent interzise în urma instituirii stării de urgenţă, dar noul act normativ va permite menţinerea interdicţiei şi după expirarea acesteia.

Legea securităţii informaţionale, descrisă de opoziţia din Republica Moldova drept o ”instituire a cenzurii”, prevede că 50% din conţinuturile difuzate la posturile TV trebuie să provină din statele UE, SUA şi din cele care au ratificat Convenţia privind Televiziunea Transfrontalieră.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Păi nici sovieticii nu mai sunt ce-au fost dacă niciunul nu s-a dat, până acum, cucu ru’ de planetă de ciudă și nervi! :)))))

 2. Să fim serioși, le regretă cineva? :)))))

 3. A observat careva ca fumeia asta are bilute mai mari ca majoritatea politicienilor de la noi?

 4. …cenzura informatiilor libere in rusia are consecinte…🤣🤣🤣 bravo Maia Sandu💪💪💪💪

 5. Regimul Ceaușescu nu era capabil sa contracareze mediatic activitatea postului Europa Liberă , motiv pentru care … il bruia !
  După metoda sus-pomenitului, nu rămâne decât ca Mamaia să-i aresteze pe cei care asculta știri din Rusia.

 6. Perseverenta și puternică . Fara de frica această mică femeie . La statură . Mare la caracter și determinare demna de adevărații oameni de stat . In Moldova . In Romania un președinte penibil !
  Dna Maia Sandu RESPECT !

 7. Regimul Ceaușescu era incapabil sa contracareze mediatic activitatea postului Europe Libera, motiv pentru care nu a fost în stare decât să-l … bruieze !
  După exemplul sus-pomenitului, Maia trebuie să-i aresteze pe cei care asculta / citesc știri rusești.
  In epoca internetului, măsura adoptată este inutila.

 8. care e diferența între asta și ceea ce făceau rușii cu Vocea Americii în perioada comunistă?
  Cenzură, în ambele cazuri.

 9. Asa se opreste minciuna ruseasca .