G4Media.ro

Mai puţin de jumătate din cadrele didactice din județul Botoșani vor să…

Mai puţin de jumătate din cadrele didactice din județul Botoșani vor să se vaccineze anti-COVID-19

Mai puţin de jumătate din cadrele didactice din judeţul Botoşani şi-au manifestat disponibilitatea de a se vaccina împotriva COVID-19, a declarat, pentru Agerpres, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Gabriel Hârtie.

Potrivit sursei citate, în urma centralizării datelor din unităţile de învăţământ din judeţ, a rezultat că doar 46% din personalul angajat în sistemul educaţional vrea să fie supus vaccinării.

Astfel, din totalul celor 6.271 de cadre didactice şi personal auxiliar din Botoşani, şi-au arătat intenţia de a se vaccina 2.898 persoane.

„Având în vedere faptul că vaccinarea nu este obligatorie, fiecare angajat a decis pentru persoana sa. Nu au existat presiuni asupra lor. Respectăm decizia fiecărui coleg. Am centralizat aceste disponibilităţi pentru a ne face o idee, aproximativă, asupra necesarului de vaccinuri pentru sistemul de învăţământ din judeţul Botoşani, la această dată”, a afirmat Hârtie.

Cadrele didactice intră în etapa a doua de vaccinare, care începe pe 15 ianuarie.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Da, e normal. Lumea nu are inca încredere. Adevărul e ca te vaccinezi in funcție de risc. Daca consideri ca poti face o forma grava de covid atunci te vaccinezi. Daca te sti fara probleme mai astepti sa vezi cum decurg lucrurile. Si eu sunt pentru vaccinare cand imi va veni randul mai incolo. Daca eram grupa de risc ma vaccinam si mai repede.

 2. Era de asteptat. La fel va fi si in etapa 3. 60-70% propus va fi de fapt undeva la max 40-45% in realitate. Pot sa se atinga procentele propuse doar prin cumularea persoanelor vaccinate cu cele care au trecut deja prin boala si au anticorpi dobanditi pe cale naturala.

 3. Rabdare!

  A inceput curatenia pe facebook.

 4. Acesta este rodul „campaniei de informare” care este de fapt o campanie agresivă, cu amenințări mai mult sau mai puțin voalate, pentru convingerea oamenilor să se vaccineze.

 5. Angajez fost cadru didactic nevaccinat pentru menaj (exclus „a trois”), întrucât nu mă lasă sufletul să văd atâtea cadre didactice rămase fără slujbă urmare directivei Ministerului Educației, conform căreia doar cadrele didactice vaccinate au voie să intre in școli și să ia contact cu tinerele vlăstare…

 6. Doamne, cati dobitoci sunt in sistemul de invatamant in Botosaniul ala, in colegiul meu toata lumea se vaccineaza, cu exceptia unei singure persoane, o profesoara antenista, si ma doare sufletul pentru ea, dar astia sunt antenistii conspirationisti.

 7. Si care-i problema? Incepe scoala fata in fata si se vaccineaza si ei. Natur.
  Oricum, ce problema au cei care se vaccineaza cu cei care nu se vaccineaza? Cei vaccinati sint oricum imunizati, nu prea ii afecteaza ca Dorel nu s-a vaccinat.
  Stiu, insi care nu sint in uniforma, insi iesiti din rind, asa-s oamenii (cei bine conditionati), nu le plac oile negre.

  • Problema e ca trebuie sa fie imunizati intr-un fel sau altul 70% dintre oameni. Daca nu se vaccineaza multi, cei care se vaccineaza o cam fac degeaba, pentru ca virusul se va raspandi in continuare si pandemia nu va inceta. Asa ca te imunizezi/vaccinezei pentru 1 an, dupa un an faci iar boala ca virusul e tot acolo. Ideea vaccinarii rapide a unui procent mare din populatie e sa inceteze pandemia, virusul sa nu se mai raspandeasca. Sa fie eradicat, daca se poate.