G4Media.ro

„Mai multe măști decât meduze”: Deșeurile pandemiei coronavirus sfârșesc în ocean

„Mai multe măști decât meduze”: Deșeurile pandemiei coronavirus sfârșesc în ocean

Organizația franceză Opération Mer Propre, care curăță regulat de gunoaie Coasta de Azur, a tras luna trecută un semnal de alarmă privind „deșeurile Covid”, scrie The Guardian, citat e Rador.

Scafandrii găsesc mai nou pe fundul Mediteranei mânuși de unică folosință, măști chirurgicale și recipiente de dezinfectant, alături de gunoaiele obișnuite.

Cantitățile sunt deocamdată departe de a fi enorme, dar prevestesc ce ar putea urma: numai Franța a comandat 2 miliarde de măști de unică folosință și, cu o durată de descompunere de 450 de ani, ele pot constitui o adevărată bombă ecologică.

„Curând va exista riscul să avem în Mediterana mai multe măști decât meduze”, a scris un reprezentant al organizației. Îngrijorările sunt confirmate de la celălalt capăt al lumii de asociația OceansAsia din Hong Kong, care a găsit zeci de măști în Insulele Soko, care sunt nelocuite.

„Pe o plajă de vreo 100 de metri am găsit 70.” După o săptămână valurile mai aduseseră încă 30. „Și asta pe o insulă nelocuită, în mijlocul pustietății.”

Sursa foto: Courtesy Operation Terre-Mer

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Noi, ca hominizi, ca specie, nu merităm planeta asta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.