G4Media.ro

Mai ieftin cu 1,4 miliarde de dolari. Jocurile Olimpice şi Paralimpice de…

sursa foto: Facebook\ Tokyo2020

Mai ieftin cu 1,4 miliarde de dolari. Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo au cost mai puţin decât s-a preconizat

Organizarea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo, amânate din 2020 pentru 2021 din cauza pandemiei de coronavirus, a costat Japonia mai puţin decât se aştepta, anunță Agerpres, care citează agenţia japoneză de ştiri Kyodo.

Economia a fost de cel puţin 150 de miliarde de yeni (1,4 miliarde de dolari) faţă de aşteptări având în vedere excluderea spectatorilor din cauza restricţiilor legate de răspândirea Covid-19.

Reducerea numărului de angajaţi, printre ale lucruri, posibilă din cauza absenţei spectatorilor a ”compensat” din plin pierderile din cauza nevânzării de bilete.

Acest lucru înseamnă că plătitorii de taxe nu vor fi împovăraţi cu alte pierderi, relatează Kyodo.

Costul total al Jocurilor, care va fi împărţit între Comitetul de organizare şi guvernul metropolitan din Tokyo, ar putea fi în final mai mic de 1,5 trilioane de yeni, potrivit sursei citate.

Organizatorii au crescut bugetul total la 1,64 trilioane de yeni în decembrie 2020 de la 1,35 trilioane, în urma amânării Jocurilor cu un an.

În ciuda acestor cifre mai scăzute decât previziunile, costurile organizării Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo au crescut de la prima lor estimare, 734 de miliarde de yeni, făcută în 2013, în dosarul de candidatură al capitalei nipone.

sursa foto: Facebook / Tokyo2020

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Nu interesează pe nimeni, cu adevărat, astfel de competiții…

  2. Scoateti-va calculatoarele cititorilor, autorului i-a fost lene sa scrie costul total in dolari sau euro!