G4Media.ro

Ludovic Orban, înaintea ședinței Camerei Deputaților pentru abrogarea pensiilor speciale: Mai bine…

Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban, înaintea ședinței Camerei Deputaților pentru abrogarea pensiilor speciale: Mai bine se adoptă proiectul și îl corectăm prin OUG sau angajarea răspunderii. Suntem gata să corectăm orice decizie pe care o dă CCR

Președintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, marți, înaintea ședinței Camerei Deputaților pentru abrogarea pensiilor speciale, că mai bine se adoptă proiectul și apoi este corectat prin ordonanță de urgență sau angajarea răspunderii și a precizat că Guvernul este gata să corecteze orice decizie pe care o dă CCR.

„Mai bine se adoptă proiectul și îl corectăm prin OUG sau angajarea răspunderii”, a spus Orban.

Premierul a precizat că legea poate fi supusă controlului Curții Constituționale.

„Suntem gata să corectăm orice decizie a CCR și anumite prevederi care nu au făcut parte din proiectul inițial și au fost introduse de PSD. Aproape toate pensiile speciale au fost introduse prin legi de majoritățile PSD, printre inițiatori sunt unii campioni, cum e Florin Iordache. Sigur, ce vă spun limpede, clar: toate pensiile nesimțite vor fi tăiate și obiectivul nostru e să rezolvăm această problemă. Portițele create de lege au fost folosite abuziv și au dat naștere la niște pensii sfidătoare care creează indignare în rândul populației”, a mai declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a precizat că parlamentarii liberali vor vota legea, deși dorește eliminarea unor amendamente care au fost adoptate în Comisia de muncă, cum este cel care elimină rentele viagere ale sportivilor.

Deputatul USR Cristian Seidler, care a propus marți rediscutarea în Comisia de muncă a proiectului privind abrogarea pensiilor speciale, a declarat că abrogarea pensiilor de serviciu ale magistraților este neconstituțională, așa cum a decis Curtea Constituțională anterior, iar prin menținerea acestei prevederi PSD și PNL deopotrivă vor să spună „Noi am dorit eliminarea pensiilor speciale, dar vai, CCR a respins”.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Fir-ați ai dracului de parlamentari muiști și de la PNL și de la PSD, vă faceți că vreți să desființați pensiile speciale ale magistraților (apropo ce mari incompatibilități au ei ,sau ei au mai multe ,,Coaie” pe care le lingeți voi ,de exemplu și funcționarii publici au incompatibilități și nu au pensii nesimțite) ca să cadă legea la CCR și să spuneți noi am vrut dar….., când cel mai simplu ar fi să le supraimpozitați și basta,nemernicii și fățarnicii dracului….Desființarea pensiilor nesimțite pentru magistrați este obligatorie, care partid se va preface că vrea dar nu poate, va pierde decisiv la alegeri…..

  2. Suntem o democrație, cerem referendum.
    Corect si legal esta ca soarta pensiilor speciale sa fie decisă prin votul fiecărui cetățean, conform Art.2 din Constituția României. Simplu.
    Asta dacă nu este clar pana acum ca 80% din electorat se opune pensiilor speciale.

    Ce este cu atâta circ, resurse si timp de bugetari plătiți din taxe care este irosit la nesfârșit pe aceeași tema? Si da, membrii CCR vor fi autopărtinitori prin natura funcției lor, deci sunt in incompatibilitate.

  3. Lucrurile sunt simple daca nu cumva se va incerca aminarea votului in plenul parlamentului . Daca se voteaza legea de abrogare , atunci in cazul unor sesizari la CCR guvernul Orban o va modifica legea in sensul deciziei CCR , daca nu , ea va fi modificata conform deciziei guvernamentale de corectare prin OUG sau Asumare de raspundere . Totul este sa fie supusa la vot .

  4. Legea va fi votata si apoi corectata .Daca nu o voteaza risca prea mult , pe toate retelele de socializare se cere eliminarea acestor pensii .

  5. Peste 80% dintre cetateni spun stop pensiilor speciale si nimeni nu se poate juca cu asta

  6. Pensiile speciale vor fi abrogate si apoi modificate de guvernul PNL-Orban . Urmeaza alegerile locale in doua tururi de scrutin si cele parlamentare anticipate in acelasi timp cu cele locale .

  7. risu-plinsu, un subiect gras , bun de muls la care pnl trebuia sa aiba intiietate. Acum observ ca psd ia caimacul si se transforma in luptatori impotriva pensiilor speciale. Prea multa lentoare, slab pregatiti penelistii care particcipa la dezbateri televizare, etc etc, presimpt ca pnl se va dezumfla repede.

  8. Ceva abțineri, recuzări ale judecătorilor de la CCR, datorate incompatibilităților la legile despre care Ludovic Orban zice că nu le-ar mai da ceea ce au cerut, ?

  9. Si in general cind este vorba de cheltuiala banului public prea multi isi dau cu parerea si cu votul. Prea multi au dreptul sa umble cu banul public. In legatura cu pensiile speciale, referendumul este cea mai buna actiune, sa vedem populatia ce doreste sa se faca cu banii ei.