G4Media.ro

Ludovic Orban: Cluj Napoca și Timișoara sunt deja pe un platou. INSP…

Ludovic Orban: Cluj Napoca și Timișoara sunt deja pe un platou. INSP a stabilit un set de criterii de evaluare pentru a decide dacă e oportună carantinarea

Premierul Ludovic Orban, liderul PNL, a declarat, miercuri seară, la România TV, că municipiile reședință de județe Cluj-Napoca și Timișoara au ajuns pe ”un platou” în ce privește numărul de infectări zilnice cu coronavirus.

Președintele PNL a fost întrebat de ce aceste două municipii nu sunt carantinate la fel cum a fost municipiul Sibiu, având în vedere că municipiul Cluj-Napoca a depășit, miercuri, incidența de infectare de 9 la 1000 de locuitori, iar Timișoara a depășit incidența 8/1000.

  • ”În Cluj-Napoca și Timișoara ei sunt deja pe un platou. INSP a stabilit un set de criterii de evaluare pentru a stabili dacă e oportună carantinarea. Nu sunt specialist, inițierea procedurii de carantinare se face pe baza metodologiei stabilite de INSP”, a declarat Ludovic Orban, miercuri seară, la RTV.

Inițial, Guvernul a stabilit că autoritățile județene pot decide carantinarea localităților care depășesc rata de infectare Covid de 3 cazuri la mia de locuitori în 14 zile. La începutul lunii noiembrie, secretarul de stat Raed Arafat a trimis însă o informare în județe în care preciza că localitățile care depășesc rata de infectare 6 la mie trebuie să intre în carantină. Însă autoritățile județene sunt cele care pot declanșa procedurile pentru instituirea carantinei.

Deși Cluj-Napoca are rata de infectare peste 9 la mie, autoritățile județene susțin că nu se impune carantina. Și alte mari municipii nu au intrat în carantină, deși au rata de infectare mai mare de 8 la mie, precum Brașov, Constanța, Timișoara.

sursa foto: PNL

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Sa vezi ce veselie o sa fie cand o sa se atinga platoul de 20.000 pe zi

  2. Sunt pe podis si se indreapta vertiginos spre varful muntelui.

  3. Iara a iesit epidemiologul de Orban sa ne invete. Platoul e dat de numarul.de teste,cam asta e maximul ce poate iesi din numarul actual de teste. Sa dubleze dl. Dr. Orban numarul de teste si brusc se transforma platoul in cocoasa.