G4Media.ro

Ludovic Orban anunță că va candida la președinția României: „Sincer, mi-e foarte…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ludovic Orban anunță că va candida la președinția României: „Sincer, mi-e foarte greu să mai girez pentru altcineva. M-am hotărât să candidez eu”

Fost președintele PNL, în prezent lider al formațiunii Forţa Dreptei, Ludovic Orban a anunţat marţi în cadrul lansării filialeli de partid din Ilfov, că s-a hotărât să candideze la preşedinţia României. El a subliniat că îi este greu să mai sprijine pe cineva pentru această funcţie după ce Klaus Iohannis „a trădat” interesele PNL încă din perioada alegerilor parlamentare, dând România „pe mâna PSD”.

„(…) Iohannis a trădat încă din perioada alegerilor parlamentare şi Iohannis este cel care a dat din nou România pe mâna PSD, ăsta este adevărul. E adevărat că l-am sprijinit pe Iohannis, dar cine putea să îşi imagineze că omul care nu m-a păcălit numai pe mine, a păcălit şase milioane jumate de români, care toată ziua făcea pulbere PSD-ul, de dimineaţă până seara, care considera PSD-ul răul absolut, care garanta că victoria lui, a PNL, este de fapt victoria împotriva PSD, şansa de dezvoltare a României, el (n.r. Iohannis) poate să se schimbe într-un asemenea hal, să facă exact opusul a ceea ce a făcut. Nu mi-aş fi imaginat niciodată şi asta e o învăţătură de minte. Sincer, mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva, să mai girez pentru cineva la preşedinţia României şi din cauza asta m-am hotărât să candidez eu”, a afirmat Orban, citat de Agerpres.

El a adăugat că a decis să candideze pentru că se consideră pregătit să ocupe fotoliul prezidenţial, susţinând că a ajuns preşedintele PNL împotriva voinţei lui Iohannis şi a celor care ascultă de acesta şi nu a făcut niciun compromis.

„De 30 de ani mă pregătesc ca în sesiune şi învăţ. Am ajuns preşedintele Partidului Naţional Liberal împotriva voinţei lui Iohannis şi împotriva voinţei celor care ascultă de Iohannis, atât în PNL, cât şi în afara PNL, în diferite instituţii. A fost o minune că am ajuns preşedintele PNL, un om liber, un om care niciodată nu a făcut pact cu diavolul, un om care niciodată nu a făcut niciun compromis, care nu a lăsat să intre în dulap niciun schelet, ca ulterior cineva să poată să-i arate pisica, un om care toată viaţa lui nu a construit decât pe baza unui singur principiu valabil în democraţie. Poţi să ajungi într-o funcţie în care deţii putere doar dacă câştigi încrederea oamenilor. Singura sursă de legitimitate autentică pentru orice om care girează o funcţie de demnitate publică este încrederea, votul şi mandatul acordat de oameni”, a declarat Orban, conform Agerpres.

Ludovic Orban a menţionat de asemenea că ştie cum funcţionează sistemul instituţional din România.

„Candidez pentru că m-am pregătit de 30 de ani să pun umărul la visul meu pentru România. Ştiu ce trebuie făcut, cunosc sistemul instituţional din România, cunosc structurile de putere atât cele vizibile, cât şi cele invizibile, cunosc starea administraţiei, cunosc care sunt tarele, care sunt relele care grevează diferitele structuri instituţionale din România. Ştiu ce ţine pe loc România, pe lângă mediocritatea politicienilor şi dorinţa de a promite caritasuri din patru în patru ani de zile, care rămân evident fără combustibil”, a subliniat el.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Partid de mâna a treia, ca REPER și ALDE.

 2. Cu ce lozinca vei veni, şică? „Bea, bea, nu te lăsa!”? Sau „Beau azi, beau mâine si tooocmai poimâine mai beau!”?

 3. Eu cu el votez, el e omul mare care garanta oameni integri ca ala de la apele romane.
  Alt expirat, din lunga lista de politicieni nefrecventabili din politica romaneasca.
  Unde esti tu Tepes ca rau am ajuns(ramas) inca de pe vremea ta si de pe vreamea lu conu Caragiale.

  • Cand a garantat pt iohanis, ai votat:))))

  • Amice, esti idi0t, ar zice Caragiale
   Asta a marit subventia pentru partide de si-a luat Ponta Tesla pe ProRomania

  • Singura Forta a Dreptei a lu Orban e atumci cand isi face laaaba

 4. Omul care amenda pensionari cu 4000 de lei pentru ca au făcut cumpărături de la magazinul greșit. La gunoi.

 5. Nu pot uita explicatia lui Orban despre de ce nu se pot taia pensiile speciale: pentru ca ar deranja clientela politica!

 6. ni l-ai adus pe sh..tul de sas pe cap, bowle! F..k off!

 7. lol, pai maestre nu ne punem cenusa in cap? tot ei bre, de atitia ani, mai schimbati fetele draguta

 8. ” – Daca nu ma propun eu , atunci cine ? Abia astept sa ma votez .”

 9. Și Drulă???! Ce facem? DRULĂ PREȘEDINTE!

 10. M-aș mira să aveți ceva mai bun de ales în 2024.

 11. nici macar in parlament nu intra partidul daramite sef de stat .