G4Media.ro

„Lucrările făcute în mandatul meu au fost gratuite şi aşa trebuie să…

Sursa Foto: G4Media.ro/ Dragoș Porojnicu

„Lucrările făcute în mandatul meu au fost gratuite şi aşa trebuie să rămână”, reacția Gabrielei Firea în cazul proprietarilor somați de Primăria Capitalei să plătească un milion de euro în 15 zile pentru tencuirea fațadei stradale a unui bloc

„Lucrările făcute în mandatul meu au fost gratuite şi aşa trebuie să rămână” a fost reacția Gabrielei Firea în cazul proprietarilor somați de Primăria Capitalei să plătească un milion de euro în 15 zile pentru tencuirea fațadei stradale a unui bloc.

 • „Lucrările pe care municipalitatea le-a realizat în programul de reducere a riscului seismic, în mandatul meu, au fost gratuite pentru bucureșteni și așa trebuie să rămână. Totul a fost realizat legal, în baza unor hotărâri ale Consiliului General. Toate lucrurile sesizate de Curtea de Conturi au fost remediate înainte de finalizarea lucrărilor. Bucureștenii suferă acum pentru că noua conducere a Capitalei se încăpățânează să găsească nereguli făcute de administrația Firea, să-și ascundă astfel propria neputință. De un an și jumătate, nu s-a zugrăvit un perete, ce să mai vorbim de lucrări complexe, restaurări sau consolidări”, a declarat pentru G4Media, Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei.

Reactia fostului primar vine după ce G4Media.ro a scris în exclusivitate despre faptul că 51 de proprietari au fost somați de către actuala administrație să plătească un milion de euro în 15 zile pentru tencuirea fațadei stradale a blocului în care locuiesc, pe Calea Victoriei nr. 48-50.

Lucrările au fost făcute de Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor (AMCCRS) cu Risc Seismic prin Compania Municipală Consolidări SA și au costat de fapt 1,3 milioane de euro. Diferența de 300.000 euro ar urma să fie suportată de primărie întrucât aceasta deține 29.5% din cota de proprietate.

Proprietarii sunt revoltați deoarece, spun aceștia, în 2019 când au început lucrările nu au semnat niciun act prin care să-și dea acordul pentru lucrările care aveau să fie demarate şi niciun vreun angajament că vor plăti vreun ban când acestea vor fi terminate.

Într-un răspuns pentru G4Media.ro, municipalitatea spune că a somat proprietarii să plătească lucrările de tencuire a fațadei în urma unei decizii a Curții de Conturi.

 • „Proprietarii au fost somați de AMCCRS să plătească pentru consolidarea fațadei ca urmare a Deciziei nr 63/2019 a Curții de Conturi a României – Camera de Conturi București rezultate în urma acțiunii de audit financiar efectuată la AMCCRS”, scrie în răspuns.

G4Media.ro a scris aici pe larg despre acest subiect.

Notă: Dragoș Porojnicu este și reporter la Știrile TVR.

Sursa Foto: G4Media.ro/ Dragoș Porojnicu

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

24 comentarii

 1. Sigur ca da,Duamna, rugati-l pe sotul dvs sa achite prestatia. Oricum pentru voi e o suma modica.

 2. Duoamna Firea, nu exista „gratuit”, bre!

  Lucrarile s-au facut din banii orasului, nu din mana cereasca, mama lor de socialism si de moaste!

 3. Plătește Varanul (!!!) pt serviciille făcute de „precupeața” ajunsă primar și paraindaratul care la nevoie trebuie onorat !

 4. Îi e foame de bani lui Plicușor Ban. Are datorii la Câinele care l-a facut primar.

  • Sincer, esti zdravan la cap si meseria ta e sa postezi asemenea enormitati?

  • foarte slab buey euglene, foarte slab! :)))))

 5. O fatzada de bloc costa 1 milion de euro?? Da’ ce i-au facut, au zugravit-o cu aur?

 6. Plicusor Ban e fomist,vrea si el un pic de ca$h.

 7. Nimic nu este gratuit. Firea le-a dat teapa proprietarilor. A spus ca va consolida cladiri si doar a renovat fatade. Multi bani s-au dus pe publicitate mincinoasa la TV si pe site-urile prietene de Firea si PSD.

  Niste tepe din bani publici Nu a consolidat nimic. Exista si reportaj amplu realizat de PRO TV si echipa Romania, te iubesc.

 8. numai sârma e gratuită, tencuirea a fost platită din impozitele bucurestenilor țoapă dilie, nicidecum a celor din Voluntari.

 9. Doamna Firea, de cand programul de reducere a riscului seismic include tencuirea fatadelor?

 10. Lucrarea supraevaluată, executată de firma „agreată” de echipa Firea-Pandele ar fi trebuit să fie achitată din banii primăriei, însă cotoroanța a pierdut cursa pentru un nou mandat şi automat accesul la bani, aşa ca meşterii spoitori au trimis nota de plată locatarilor.

 11. Să se sesizeze miliția. E c am mult un milion pentru o spoială pe fațadă. Contractele de bogăție din mandatul sârmei.

 12. Specialistii Primariei Voluntari considera ca riscul la cutremur este Zero, daca fatada e varuita.Asa se procedeaza acolo de multe mandate, si n-a cazut nicio cladire.

 13. Gratuite inclusiv pentru executantul lucrărilor, Fifi? Că ăla d-aia se agită. Ca să-și recupereze banii, dacă tu nu i-ai plătit.

 14. Asa si-a facut duamna bani, a facut cateva blocuri pe sume de genu si a bagat si duamna in buzunar.

  • Păi dacă „duamna” a băgat la buzunar , ce așteaptă statul de drept și nu a trimis-o la beciul domnesc , iar proprietarilor în primă fază să le fie confiscate apartamentele , și să fie vândute pentru recuperarea milionului de euro , după care să fie și ei trimiși la beciul domnesc .

 15. cum a fie gratuit, spaga si comisionul de 20% trebuie platit si din ce stim nimic nu e gratuit pe lumea asta duoamna 🙂

 16. Are parvenita smecherie in cap , auzi la ea , lucrarile au fost gratuite facute …. de ce nu spui ca lucrarile au fost facute din banii pooolimei care patesc impozite ….. mitici vor tot pe gratis..

 17. Pai DACA ERAU GRATUITE de ce nu le-ai platit executantului cat ai fost „premmaitzo” ? Tot guraliva si pungasoaica ?