G4Media.ro

Londra vrea să livreze Poloniei tancuri, în schimbul unor tancuri de tip…

Sursa foto: Facebook / Volodimir Zelenski

Londra vrea să livreze Poloniei tancuri, în schimbul unor tancuri de tip T-72 pe care să le ofere Ucrainei, anunţă Boris Johnson/ Militari ucraineni, instruiți în Regatul Unit

Regatul Unit vrea să livreze tancuri Poloniei, în locul unor tancuri de asalt de concepţie sovietică, pe care Varşovia ar putea să le furnizeze Ucrainei, în lupta împotriva invaziei ruse, relatează AFP.

”Avem în vedere să trimitem tancuri Poloniei, pentru a ajuta la trimiterea unora dintre (tancurile) lor (de tip) T-72 în Ucraina”, a anunţat vineri, într-o confernţă de presă, la New Delhi, premierul britanic, transmite News.ro.

Boris Johnson a dezăluit, de asemenea, că militari ucraineni sunt formaţi în Regatul Unit, în vederea folosirii unor vehicule blindate pe care Londra urmează să le furnizeze Ucrainei în lupta împotriva invaziei ruse.

”Pot să spun că formăm, în prezent, ucraineni, în Polonia, să folosească (sisteme de) apărare antiaeriene, iar în această ţară (Regatul Unit) să folosească vehicule blindate”, a declarat el presei britanice care-l însoţeşte în această vizită în India.

Un purtător de cuvânt al Guvernului britanic a anunţat joi că ”două duzini” (24) de militari ucraineni se află în prezent în Regatul Unit, în acest cadru.

”Acţionăm în coordonare cu aliaţii noştri pentru a furniza noi tipuri de echipament, în care ucrainenii poate că nu au experienţă. Este, aşadar, rezonabil ca ei să primească formarea necesară pentru a le folosi cât mai bine”, a declarat acest purtător de cuvânt presei britanice.

Sursa foto: Facebook / Volodimir Zelenski

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Scos castane din foc cu mana altuia.
    Dar s-ar putea ca astfel sa extinzi focul pana ne prăjește pe toti

  2. poate alea leopard sa fie mai degraba

  3. Londra se grabeste acum nemtii pot vinde linistiti tuturor tarilor europene armament

  4. cinismul londrei e infiorator .

  5. Se descurca polonezii. Isi modernizeaza armata cu costuri minine.