G4Media.ro

Lombardia: De joi încep vaccinările cu a treia doză pentru cei peste…

Lombardia: De joi încep vaccinările cu a treia doză pentru cei peste 40 de ani. Creșterea infecțiilor în rândul copiilor cu vârste între 2 și 5 ani este îngrijorătoare

Din 18 noiembrie, italienii din Regiunea Lombardia care au peste 40 de ani și care au finalizat vaccinarea anti-Covid de cel puțin 180 de zile, vor putea solicita a treia doză, anunță Corriere della Sera.

Informația a fost comunicată de Guido Bertolaso, consultant regional pentru mediul rural din Lombardia. Vaccinările pentru această grupă de vârstă vor începe, pe 1 decembrie, dar persoanele cu vârsta cuprinsă între 40 și 59 de ani vor putea primi doza de rapel și mai devreme, atâta timp cât au trecut deja șase luni de la ultima administrare.

Un alt punct al programului pentru faza a treia a campaniei este organizarea de centre de vaccinare în stațiile de metrou din Milano și în unele centre comerciale, astfel încât să încurajeze participarea cetățenilor.

Tendința epidemiei

Creșterea infecțiilor în rândul copiilor cu vârste între 2 și 5 ani, care în acest moment nu se pot vaccina încă, este îngrijorătoare, scrie ziarul italian.

Regiunea este pregătită să-i implice în profilaxie, de îndată ce va avea acordul autorităților sanitare. De asemenea, se lucrează pentru creșterea numărului de membri în rândul elevilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, la 73,6 la sută. Pentru această grupă de vârstă, accesul la centrele de vaccinare se face fără programare.

Pe 29 noiembrie este planificată și o inițiativă socială, urmând exemplul a ceea ce s-a făcut în Israel. În cadrul unei transmisiuni în direct pe Facebook, diverși experți vor răspunde îndoielilor cetățenilor cu privire la vaccinare și boala provocată de Covid. Vor vorbi, printre alții, imunologul Alberto Mantovani, specialistul în boli infecțioase Andrea Gori, Giuseppe Remuzzi, directorul Institutului de Cercetări Farmacologice Mario Negri.

Sursa Foto: Facebook / Domul din Milano

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Vaccinul dauneaza grav sanatatii!!!
  Copiii vor trebui protejati!!!

 2. Austria a inceput vaccinarea copiilor.
  Israel la fel.
  Romania cand?
  Degeaba sunt vaccinati toti adultii, daca copii sunt principalul vector de transmitere a virusului si nu sunt vaccinati.
  Degeaba sunt vaccinati adultii si exista restrictii, daca nu e vaccinata TOATA populatia, cinlusiv copii.
  Altfel, virusul nu va disparea niciodata.
  Dar presa romana antivaccinista si ticaloasa, promoveaza astfel de stiri.
  Atunci de ce nu luam exemplul Suediei, care nu vaccineaza copii, dar nici nu obliga adultii sa se vaccineze, nu pedepsește nevaccinatii ca la noi, nu cere certificat verde si nu impune nicio restrictie?
  La noi se iau o parte din masuri (cele mai rele) din italia, austria, cerand peste tot certificat de vaccinare si carantinand vaccinatii, dar cand e vorba de copii, presa ia exemplul Suediei in gura.
  Pai ori ca in Suedia, ori ca in Italia, ori ca in Austria. La noi se amesteca si de asta rezultatele sunt cele mai proaste.
  In romania, nu exista persoane publice in care sa ai incredere.