G4Media.ro

Locuitorii din Hărman (Brașov) strâng semnături împotriva traseului autostrăzii Brașov – Bacău…

Sursa foto: Pixabay

Locuitorii din Hărman (Brașov) strâng semnături împotriva traseului autostrăzii Brașov – Bacău / „Noi ne dorim autostradă, dar nu aici”

Locuitorii din Hărman au început să strângă semnături pentru ca autostrada Brașov – Bacău să nu treacă prin localitatea lor. Motivul ține de faptul că pe traseul propus de CNAIR ar urma să fie demolate 50 de case, informează Bună Ziua Brașov.

Sâmbătă a avut loc și o întâlnire a locuitorilor nemulțumiți cu primarul orașului.

”Ni s-a cerut un punct de vedere de către CNAIR. Consiliul Judeţean Braşov ne-a cerut un aviz necesar eliberării certificatului de urbanism pentru întocmirea Studiului de fezabilitate. Sunt două lucruri diferite. Am convocat Consiliul Local, au semnat că toată informaţia consultată de ei este confidenţială, pentru că aşa prevede legea. Am discutat cu ei în momentul în care ni s-a cerut punctul de vedere”, a explicat primarul din Hărman, Onoriu Velican.

De cealaltă parte, oamenii au reproşat faptul că nu au fost consultaţi şi au declarat că nu înţeleg ce este „confidenţial” într-o linie pe hartă. De asemenea, ei au ridicat atunci problema digului de apărare al râului Olt, temerea lor fiind că acesta va fi distrus. Un alt cetăţean a ridicat problema vibraţiilor care ar putea distruge clădirile.

Primarul a refuzat să semneze și el petiția cetățenilor.

„Eu nu pot să semnez o petiţie în care se scrie că dărâmă 50 de case, că se distruge digul Oltului, pentru că nu am această informaţie”, a declarat primarul.
A promis totuși că va depune o adresă la Prefectura Braşov, prin care a solicitat organizarea unei întâlniri cu toţi factorii interesaţi.

Sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Vedeti…e usor sa dati din gura si sa cereti autostrazi dar va cam piere glasul cand trebuie sa va dati casa pentru un asa proiect…complicat

 2. Ei na la ei , nici nu a început studiul de fezabilitate, dar construcția în sine , iar ăștia își fsc griji ptr traseul autostrăzii!!!! LOL, stați liniștiți moldovenii nu vor avea niciodată autostrăzi.

 3. Mergeti sa luati semnaturile de la partidul aur, ca si asa ei le aduna ilegal.
  Faceti protest de ce? Va trece autostrada prin case? Trebuie sa plecati? Care e motivul?
  O femeie din jud. Alba nu era de acord cu autostrada si a tot facut sesizari, a ajuns la judecata.
  La judecata s-a stabilit ca nu are cum sa se puna in calea proiectelor de dezvoltare nationala si sa fie despagubita.
  Statul a vrut sa ii dea de 2 ori aproape, cat valora casa construita si terwnul. Femeia nu a vrut.
  Au ajuns din nou pa proces, unde s-a hotarar ca femeia sa primeasca cat valoreaza casa la momentul ala. Si gata. Asta a fost.
  Poate invatati ceva din asta, locuitori din Harman. Sa nu cumva sa alergati dupa 2 gâşte si sa nu prindeti nici una.
  Luati banii si lasati Romania sa se dezvolte.

 4. Cea mai tare frază: consultarea localnicilor în manieră confidențială. Cetățenii n-au voie să afle ce a văzut și eventual aprobat Consiliul Local. Transparența legiferată de idioți! Să afli din ziar că ți se va dărâma casa. Noroc că trebuie să aprobe primarul construcția unei benzinării în parcarea autostrăzii (a se vedea cazul A2).

 5. Sunt convins ca or sa le dea cu semnatueile in cap. Ce e prostia asta în tara asta cu semnăturile, a rezolvat cineva ceva vreodată cu semnături?

 6. Nu imi convine o autostrada care sa produca si mai multa poluare in zona (avem deja portia noastra), dar e imposibil sa vrei si dezvoltare si sa nu suporti parte din consecinte

  Cam asa cred eu ca gandeste un Harmanean zdravan la cap

  • Pai nu e nimic ca le trece drumul national mai departe direct PRIN localitate in loc sa o ocoloeasca autostrada pentru ca asa pricep unii lucrurile astea

 7. Sasi spălați pe creier….vor autostrada dar să treacă prin casele altora….