G4Media.ro

Livrările de motorină din Asia în Europa au atins în luna august…

Foto: Pexels.com

Livrările de motorină din Asia în Europa au atins în luna august un maxim pe ultimele cinci luni

Livrările de combustibil diesel sunt din ce în ce mai des redirecționate din Asia către Europa, pe fondul riscurilor tot mai mari la adresa securității energetice a țărilor europene din cauza vremii caniculare, a creșterii prețurilor la gaze și a reducerii aprovizionării cu resurse energetice din Rusia, scrie Bloomberg, citată de Agerpres.

În luna august, din Asia în Europa urmează să sosească cinci cisterne care transportă motorină cu un volum total de aproximativ trei milioane de barili, ceea ce reprezintă un maxim în ultimele cinci luni, reiese din datele preliminare ale companiei de analiză a industriei Vortexa. Livrările în regiune dinspre Orientul Mijlociu vor crește și ele.

Fluxurile de motorină sunt redirecționate către Europa, deoarece în regiune prețurile sunt mai mari decât în Asia, spun comercianții. În același timp, în țările asiatice, oferta depășește cererea pe fondul unei relaxări a economiei chineze și ca urmare a unei pauze sezoniere în India.

Europa, între timp, s-a confruntat cu o secetă fără precedent, din cauza căreia nivelul apei din râul Rin a scăzut brusc, ceea ce a provocat probleme pentru transportul combustibilului și a altor mărfuri de-a lungul acestuia. Limitarea aprovizionării cu combustibil în acest sens poate forța o serie de regiuni europene să utilizeze resurse de energie de rezervă, care vor trebui reînnoite înainte de perioada de iarnă, spun experții. Cisternele-diesel care au părăsit Asia în luna august vor ajunge în Europa până la sfârșitul lunii.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Uite așa ajunge motorina ruseasca in Europa, prin intermediari din Asia, care fac si ei un bănuț cinstit.

    • si uite asa, profitul nu-l face Rusia, ci tarile din Asia. Ca Rusia vinde la pret de patrunjel petrolul si gazele catre India si China.

    • Important e sa-i facem pe rusi sa vanda la juma de pret, departe, la mama lui Proces Verbal, marfa aflata sub embargo, ca sa scape de ea.