G4Media.ro

“Livrabilele” programului “România educată” cu bani din PNRR, prezentate punctual de guvern:…

“Livrabilele” programului “România educată” cu bani din PNRR, prezentate punctual de guvern: 6.000 de școli dotate cu tehnologie, 130 de creșe, școli neutre energetic, clase mobilate, SMART Lab-uri și microbuze verzi

Fondurile de 3,6 miliarde de euro – în scădere – care ar urma să fie alocate educației prin Planul Național de Redresare și Reziliență vor fi folosiți pentru “6 reforme și 17 investiții”. Guvernul prezintă, în premieră, “livrabile” precise stabilite pentru folosirea acestor fonduri prin programul “România educată”. În bugetarea PNRR actualizată și prezentată astăzi în Parlament, pentru educație sunt prevăzute cheltuieli pentru săli de clasă mobilate, laboratoare, programe de studiu în regim dual, școli noi, neutre tehnologic, microbuze verzi, creșe noi.

Miercuri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că 3,6 miliarde de euro din fondurile pe care România vrea să le acceseze prin Planul Național de Redresare și Reziliență “vor rămâne sub tutela România educată” – în scădere de la cele 4 miliarde anunțate de președintele Klaus Iohannis acum 2 luni. În plus, ministrul a vorbit, în cadrul unei conferințe organizate de alianța organizațiilor studențești ANOSR, despre “efervescența negocierilor” în curs, calificând drept “afirmație curajoasă” suma de 3,6 miliarde – detalii aici.

Tot miercuri, în prezentarea PNRR susținută în plenul Parlamentului, premierul Florin Cîțu a menționat România educată la finalul alocărilor pe domenii: “(…) Şi, bineînţeles, “România educată”, un alt proiect care e foarte important pentru noi – 3,6 miliarde de euro.” Alocarea pentru “România educată” apare pe ultima pagină a documentului prezentat.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

 1. „Livrabile” pe hartie!!
  Nu vad nici pic de accent pe PREGATIREA Profesorilor, nu sunt pomeniti, de parca robotii ar preda!
  Romania educata va „ramane” pe hartie, pariez!
  Cat timp accentul NU se pune pe PREGATIREA Profesorilor, pe formarea lor pentru Educatia Secolului XXI, Romania educata va ramane tot asa!
  Finlanda a avut succesul pe care azi il lauda toata lumea pentru ca Reforma lor a inceput si a CONTINUAT si CONTINUA si azi cu Pregatirea Profesorilor, au Profesori foarte COMPETENTI si foarte bine si continuu pregatiti!
  Este una dintre cele mai apreciate si bine platite profesii, dar sa devii profesor în Finlanda nu este deloc ușor.
  Doar 10% dintre cei care își doresc acest lucru reșeșesc să ajungă la catedră.
  Unul dintre principiile sistemului de învățământ finlandez este pregătirea foarte bună a cadrelor didactice, astfel că EDUCATORII care predau la grădiniță trebuie să fie absolvenți de studii superioare, iar Profesorii care predau la școală trebuie să aibă neapărat masterat de 2 ani, în care cursurile de PEDAGOGIE și PSIHOLOGIA copilului ocupă un loc central.
  In Romania, un absolvent al facultatii de fizica ajunge profesor de fizica fara sa fi facut pic de PEDAGOGIE, ca sa nu mai vorbesc despre Suplinitorii acre populeaza scolile Romaniei, mai ales in afara marilor orase!!!!
  Slaba pregatire a profesorilor e CAUZA slabei Calitati a Sistemului de educatie din Romania!
  Anul trecut in Teleorman, un numar mare de Profesori s-au pensionat, chiar Pensie anticipata(situatie NEintalnita in Invatamant!) pentru ca NU fac fata Predarii on line!
  Iar Statul roamn NU s-a preocupat si nu se preocupa sa-i FORMEZE pentru Predarea on line, iar anul scolar 2019-2020 si cel din 2020-2021 sunt un esec pe care il va plati intr-o zi Romania!
  Dl Sorin Campeanu e paralel cu Reformma necesara Sistemului de educatie romanesc: omul e depasit, e un politruc numitm in fruntea Educatiei,a sa cum Turcan e la Ministerul Muncii unde minte toata ziua, altceva NU face!
  NU am auzit niciodata de la Sorin Campeanu CUM va arata Educatia in Romania la finalul proiectului Romania Educata!
  NIMENI nu spune CUM va arata Educatia al final de proiect Romania educata, doar vorbe goale!!!
  O REFORMA in Educatie, ma gandesc eu, inseamna un ansamblu de TRANSFORMARI bine definite, de SCHIMBARI graduale, definite in timp, care duc la un REZULTAT final asteptat, adica BINE DEFINIT prin IMBUNATATIREA situatiei initiale, in final prin Performanta absolventilor pe Piata Muncii!!!
  Absolventi educati, inseamna absolventi pregatiti pentru VIITOR, pentru o Romanie prospera, competitiva… tarile care au INTELES ROLUL Educatiei in Dezvoltarea Tarii si au acordat IMPORTANTA cuvenite Educatiei sunt azi in TOPurile mondiale dpdv al dezvoltarii economice si sociale.
  Tarile care nu au acordat arata precum Romania – subdezvoltate.
  Niciodata nu am auzit de la decidentii roamni CUM va arata Educatia in Romania la finalul Proiectului Romania educata…din 2014 de cand Johannis a lansat Proiectul Romania educata, aud doar vorbe goale, seminarii, conferinte, intalniri pe bani grei ale unor parelelogi bine platiti!