G4Media.ro

LIVE Transportul public din București, paralizat de greva angajaților STB / Tribunalul…

LIVE Transportul public din București, paralizat de greva angajaților STB / Tribunalul a suspendat greva, dar autobuzele nu au ieșit pe traseu

Transportul public de suprafață din București este paralizat, joi, din cauza unui protest spontan al angajaților STB, care cer măriri de salarii și condiții mai bune de muncă. 1450 de autobuze, troleibuze și tramvaie au rămas în depouri și autobaze, iar directorul STB acuză liderii de sindicat că au interese ascunse și amenință cu plângeri penale.

UPDATE 18.00: Autobuzele și tramvaiele STB nu au ieșit pe traseu pentru că decizia Tribunalului nu a ajuns la companie, potrivit informațiilor G4Media. Orașul este aproape paralizat, traficul rutier este practic blocat în majoritatea zonelor

UPDATE 16.01: Tribunalul București a suspendat greva și a dispus reluarea imediată a activității STB. Citește aici mai multe detalii

UPDATE 14:00 Un șofer STB care face parte dintr-un sindicat mai mic, diferit de Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti care a declanșat greva spontană de joi, a declarat sub protecția anonimatului că cei mai mulți dintre șoferi nu au fost de acord să oprească complet lucrul, dar ar fi fost forțați, la presiunea celui mare mare dintre sindicate. (Detalii aici)

UPDATE 11:30 Un al doilea proces a fost deschis la Tribunalul București. Serviciul de Transport București cere judecătorilor să suspende greva sindicaliștilor, pe care o consideră ilegală. (Detalii aici)

UPDATE 11:20 Vasile Petrariu (PSD), liderul de sindicat al STB, a declarat că nu a fost declanșată greva de către angajații societății, ci este „oprire voluntară a lucrului” și a afirmat că mijloacele de transport vor reveni pe traseu atunci când PNL îl va demite pe directorul general. (Detalii aici)

UPDATE 11:10 Alexandra Văcaru, Prefectul Bucureștiului, a declarat că a încercat să îl anunțe pe primarul Nicușor Dan miercuri seară referitor la greva sindicaliștilor STB care urma să aibă loc a doua zi, însă acesta nu i-a răspuns la telefon. (Detalii aici)

UPDATE 10.00: GALERIE FOTO Cum arată Capitala și ce spun bucureștenii în dimineața în care greva STB a blocat traficul

UPDATE 08.30: Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a susținut, joi dimineață, o conferință de presă în legătură cu greva declanșată de angajații Societății de Transport București (STB). Acesta a susținut că greva declanșată de angajații Societății de Transport București (STB) este ilegală și va fi atacată în instanță. Edilul a anunțat, de asemenea, că vor fi depuse plângeri penale împotriva liderilor de sindicat.

UPDATE 08:25 Prefectura Capitalei a anunţat măsurile luate în urma grevei de la Societatea de Transport Bucureşti, printre care se numără suplimentarea efectivelor de poliţie şi jandarmerie în zona staţiilor de metrou, suplimentarea echipajelor de poliţie rutieră şi informarea cetăţenilor aflaţi în staţiile STB, prin echipajele de poliţie şi jandarmerie, în legătură cu faptul că nu sunt vehicule pe traseu. (Detalii, aici)

UPDATE 08:15 Metrorex anunță că introduce în circulație toate trenurile disponibile din flotă și va circula în orele de vârf la un interval minim posibil (Detalii, aici)

UPDATE 08:00 În lipsa mijloacelor de transport public de suprafață, bucureștenii s-au îndreptat spre metrou, iar stațiile au devenit aglomerate.

Sursa: G4Media.ro

UPDATE 07:30 Din cauza paralizării transportului public, prețurile serviciilor de car sharing au crescut și de trei-patru ori pe unele rute, joi dimineață, iar harta waze s-a înroșit.

UPDATE 07:10 Adrian Criț, directorul STB, a susținut o conferință de presă, joi dimineață, în care l-a acuzat pe liderul de sindicat Vasile Petrariu că se află în spatele „protestului ilegal” și a transmis că va depune plângere penală.

Principalele declarații ale lui Adrian Criț:

 • Acest lucru din păcate a fost posibil din cauza unor lideri sindicali care au vrut să speculeze.
 • Angajații noștri au un contract colectiv de muncă valabil. Au drepturile respectate și trebuie să-și îndeplinească obligațiile față de soicetate și utilizatori. Am preluat acest mandat pentru a eficientiza transportul. E vizibil acest aspect. Vehiculele respectă programul, sunt mai curate.
 • Condițiile de muncă încep să fie îmbunătățite. Suntem deschiși dialogului, pe care să îl purtăm onest, cu reprezentanții sindicatului, dacă își doresc acest lucru. Bucureștenii nu trebuie să sufere.
 • Orice discuție poate fi purtată pe baza contractului colectiv de muncă.
 • Incompatibilitățile în care se află liderul de sindicat în această perioadă, cu mari afaceri în care acesta este implicat în calitate de consilier general, respectiv lider de sindicat, inclusiv prin STB prin trei furnizori de casă, acest lucru trebuie să înceteze.
 • Domnul Petrariu simte că a pierdut puterea, această societate este condusă, nu mai conduce sindicatul reprezentativ această societate.
 • Este o incompatiblitate crasă să fii șef de bază și lider de sindicat. Această grevă este ilegală. De pe surse deschise, există documente care vor sta la baza unei plângeri penale ce va fi îndreptată împotriva unor lideri care au stat la bază. Angajații sunt manipulați.
 • În dimineața aceasta, la ora 8, în oră de vârf, trebuiau să circule 1450 de vehicule, tramvaie, autobuze, troleibuze. Acum circulă doar concurența noastră, care știe să eficientizeze.
 • Aceasta nu este o grevă cum spune domnul Petrariu ivită din senin, aceasta este o grevă ilegală, în condiții de pandemie, trebuia să scoată cel puțin o treime din parc.
 • O să am o întâlnire cu reprezentanții municipalității și vom încerca să discutăm cu angajații. E clar că unii angajați vor să iasă pe traseu, e clar că nu sunt lăsați de alți angajați.
 • Domnul Petrariu va urma calea domnului Rădoi. Acest lider sindical e și politician, e și acționar, e și membru în consiliul general. Incompatibilitățile respective vor fi scoase în evidență. Cineva finanțează acest lucru. Cineva trebuie să se sesizeze.”.

UPDATE 06:50 Conform surselor G4Media, niciun angajat STB de la depourile Bujoreni, Bucureștii Noi și Berceni nu a ieșit pe traseu.

UPDATE 06:40 Referitor la protestul angajaților STB SA, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov (TPBI) aduce la cunoștința publicului următoarele:

„Având în vedere că, în dimineața zilei de joi, 20.01.2022, STB SA nu a scos niciun vehicul pe traseu ca urmare a unui protest al salariaților, TPBI face apel la conducerea și la salariații operatorului să respecte prevederile legale și, indiferent de situația negocierilor, să asigure cel puțin o treime din capacitatea de transport necesară atât în București, cât și în zona metropolitană.

Pentru situații urgente neprevăzute, TPBI este pregătit cu un program minimal de transport pentru operatorul STB SA, prin care să fie asigurată o treime din capacitatea normală de transport. Conform reglementărilor, TPBI a indicat în acest program traseele esențiale și modul recomandat de împărțire a parcului redus de vehicule, pentru ca locuitorii Capitalei să se poată deplasa către principalele puncte de interes ale orașului și să se mențină legăturile cu stațiile de metrou.

Potrivit reglementărilor în vigoare, oprirea totală a lucrului în situația actuală de stare de alertă, cu incidență crescută a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2, este ilegală și produce un deserviciu uriaș populației Capitalei. Negocierile dintre conducerea STB SA și angajații operatorului nu trebuie să-i afecteze pe călători.

În urma acțiunii de protest și a suspendării circulației vehiculelor STB SA, conducerea TPBI a hotărât reatribuirea unor trasee către alți operatori pentru a asigura câteva linii esențiale. Menționăm că echipa de monitorizare TPBI este pe teren încă de la prima oră, pentru a observa situația direct și pentru a dispune de măsuri pentru sprijinirea călătorilor și remedierea problemelor în timp util.

TPBI regretă situația apărută și prezintă scuze bucureștenilor și ilfovenilor, cerând operatorului de transport să respecte drepturile locuitorilor asigurând cel puțin o treime din capacitatea de transport pe liniile operate.

știrea inițială

Mai mulți angajați ai Societății de Transport București (STB SA) au intrat în gervă spontană, joi dimineață, mai multe autobuze neieșind pe traseu.

„Ca urmare a protestului ilegal al unor salariați din cadrul STB SA la îndemnul reprezentanților Sindicatului Reprezentativ, călătorii din zona metropolitană se găsesc în imposibilitatea de a utiliza pe durata grevei titlurile de călătorie achiziționate, mai multe vehicule din parcul STB SA fiind blocate în depouri și autobaze”, a transmis STB pe Facebook.

De asemenea, au început acțiuni de protest în 15 depouri și autobaze din Capitală.

„Menționăm faptul că întreruperea lucrului este o acțiune ilegală și nu se vor plăti orele nelucrate salariaților implicați.

De asemenea, STB SA se va adresa instanței pentru a declara greva ilegală și pentru recuperarea prejudiciului.

Pentru a asigura continuitatea serviciului public de transport, făra a afecta călătorii în deplasările lor, STB SA a transmis o solicitare către TPBI, pentru ca în conformitate cu Contractul de delegare, să dispună, în măsura posibilităților, înlocuirea vehiculelor STB SA care nu sunt prezente pe linii conform programării, cu altele disponibile la ceilalți operatori de transport din zona metropolitană.

Pe această cale, ne cerem scuze pentru inconveniențele create și asigurăm bucureștenii că STB SA depune toate eforturile legale pentru a relua activitatea conform graficului de transport.”, a mai transmis compania.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

105 comentarii

 1. În sfârșit s-a ridicat și dl director de pe scaunul călduț, că ieri nu s-a deranjat nimeni să-i bage în seamă,timp de 5 ore cât au protestat salariații.

  • Față de Nicușor Dan care a refuzat să vorbească cu ei…

  • Adică Nicușor Dan trebuie să țină locul tuturor directorilor de societăți din București? Atunci de ce mai avem directori, directorași, șefi servicii, CA? Eu zic să-i demită și să facă primarul tot.

  • Angajații de la STB au salarii bune spre deosebire de alți angajați bugetari.
   Primesc concedii cand au nevoie.
   Dacă reușim să ne angajăm la STB sau Metrorex putem rămane salariați pană la pensie.
   La firmele private este mai dificil, uneori este foarte greu.

  • Nu Barbule, nu trebuie să țină locul nimănui, oricum este depășit total de funcția pe care o deține. Totuși, protestatarii au cerut să vorbească cu Nicușor Dan iar acesta i-a refuzat. Conducerea STB-ului a fost numită de către Nicușor Dan, STB-ul este sub administrarea lui Nicușor Dan iar angajații au cerut să vorbească cu „șeful cel mare”, cu patronul, ca să mă exprim pe înțelesul tău. Într-o administrație, firmă, etc, dacă ai sute de angajați nemulțumiți de conducere, nu îi dai afară pe toți, dai afară directorii care nu și-au făcut treaba. Zic și eu, mai ușor este să schimbi 1-2 oameni decat 100.

  • Hai să-ți explic și eu pe înțelesul tău: de aia ai sindicat, pentru ca 2-3-5 oameni (lideri sindicali) să preia cererile și nemulțumirile celor câteva sute de oameni și să le prezinte echipei celelalte, formată la rândul ei din 2-3-5 oameni. Nu se poate face o întâlnire cu primarul de o parte și 500-1000 de angajați de partea cealaltă. Nu suntem pe vremea lui Ștefan cel Mare , suntem totuși în 2022. Am încercat să folosesc cuvinte cât mai comune astfel încât să pricepi și tu .

  • Băi Barbule, tu de ce crezi că s-a ajuns la grevă? Ai impresia că cererile angajaților nu au fost prezentate de către liderii de sindicat, directorilor, iar aceștia i-au trimis la plimbare? Hai mă frate, te credeam mai inteligent.

  • cererile angajatilor sunt ridicole in sensul ca salariu mediu la stb este PESTE salariul mediu din bucuresti…iar de gaura din bugetul ratb oare n-au auzit?!

  • Băi Eugen, dacă sindicatul prezintă niște cerereri nu înseamnă că și trebuiesc acceptate de către conducere. În privat când primești mărire salarială, aia se bazează pe ceva. Productivitate crescută, loialitate, rezultate.
   Conducătorii auto ce au adus în plus să merite mărirea salarială? STB e un fel de Metrorex. Compania în gaură , cerereri nesustebabile, servicii de rahat și lideri sindicali milionari în Euro.

  • Barbule, dacă STB este în gaură, cu siguranță nu este vina șoferului sau femeii de serviciu, ci al managementului, adică al primarului și al directorilor puși de către acesta, directori de la USR și PNL.

  • STB e în gură de pe vremea lui Firea, dacă nu cumva de pe vremea lui Oprescu. Așa că lasă vrăjeala cum că pe vremea lui Firea STB-ul se bătea cu Amazon pe bursă și au venit USR-iștii și au căpușat-o. De căpușat tot Firea și șleahta ei de sindicaliști gen Rădoi au căpușat!

  • Datoriile acumulate de STB la Fisc nu sunt de ieri, de azi. În toamna anului 2019, în mandatul de primar general al Gabrielei Firea, STB acumulase către ANAF o datorie de 231 milioane de lei din restanțe la plata TVA și, pentru a obține eșalonarea la plată pe cinci ani, a depus garanție la Fisc sediul societății și o parte din parcul auto.
   Poate intelege si Eugen, acest pezdos n e s i m t i t.

  • Daca aveti boala pe soferii stb, pe profesori si alte categorii profesionale mergeti ma voi si predati, sofati ca sunt salarii minunate. Iesiti in strada si cereti sa fiti angajati acolo.

  • Gicule, dacă nu ești mulțumit de salariul de șofer, poți oricând să te angajezi pe alt post mai bine plătit la altă firmă!

  • Gicule, da ma vrem! Toata lumea vrea la STB sau Metrorex dar exista o conditie: trebuie sa fii pezdos Gicule.
   La STB, Metrorex, etc. trebuie sa fii declarat pezdos si sa ai neamuri in interior ca sa poti lucra acolo. E o cloaca ca majoritatea mlastinilor pezdoase gen ANRE, Hidroelectrica, CE Oltenia, administratii si alte primarii.
   Marsh in privat bugetare.
   Ar trebuie o greva fiscala totala in privat, fara TVA, fara impozit pe profit, fara impozit pe salarii, ca sa va mancati singuri r a h a t u l de sub kUr.

  • Mai uităm de plagiate.

  • Unde erau politistii de la circulatie???
   Au raspuns si ei la ordine si au lucrat de acasa, asa-i?!?
   Sa ma iertati daca gresesc, dar pe unde am umblat eu azi nu era unul, in timp ce traficul era de cosmar.

 2. Bine ca protesteaza. Parca energia nu s-ar fi scumpot pentru toti. Eu zic sa facem toti greva sa se duca dracu tara asta. Unii se duc si lucreaza in fabrici pe salariul minim si ei stau cu curu pe scaun si fac greve.

  • Stau cu curu pe scaune, ce pro.st ești, loază umană.

  • uitati-va la eugen, asa arata un uslamist platit tot din bani publici, adica din subventia incasata gratuit de partide pentru ca asa au vrut muschii lor!

  • Jeane, asa arata un uslamist pentru ca orice pezdos are afaceri cu STB de zeci de ani de zile. Liderul pezdos al STB capuseaza cu firmele lui societatea fix ca la Metrorex. Interesele financiare ale PSD la STB sunt uriase. Accest postac Eugen trebuie sa urle cat il tine gura in sprijinul capuselor pezdoase altfel ramane flamand.
   Bucurestenii trebuie sa stie ca din cei 11.000 de angajati STB doar 4500 sunt soferi restul sunt capuse pezdoase care plimba ursul pe bani grei, de la 4500 net/luna in sus.

 3. Multumim g4media. Stirea asta nu a ajuns pe digi24/hotnews.

  • Le-as multumi si eu G4Media, daca ne-ar zice care sunt pozitiile celor doua lagāre, cu baza legala/contractuala invocata de fiecare parte, ca sa ne facem si noi o idee.
   Luat declaratii reprezentantilor partilor in conflict, cu intrebari tintite, etc.

   Asa, ca unii fac greva, ceilalti zic ca e ilegala, calatorii n-au cu ce se deplasa pe distante lungi si nemaipomenita descoperire ca pretul Uber, care variaza functie de cerere, a crescut … e maxim de revista liceului, ca sa nu zic de Arici Pogonici! 🤡

 4. Un usr ist către alt usrist:
  – ăștia s teroriști!
  – nu mă prostule e dreptul lor sa protesteze daca nu mai suntem la guvernare.
  – așa e mă … Ce prost sunt… Doar m am înscris în usr :))

  • Bună asta…

  • Usr e ca un ghimpe pt voi haha, vă deranjează la furat agariciule?

  • Un psdist către alt pesedist:
   – băi, vreau să fiu ministru ! Crezi că aș putea?
   – Dar ce meserie ai?
   -lăcătuș mecanic
   -normal că poți! Uită-te la mine, eu sunt vulcanizator și am ajuns ministrul Economiei!

  • Maicaaa….v-au…..rau de tot USR-ul asta in cateva luni, daca nici dupa 5 luni de cand Johannis cu echipa lui „castigatoare” i-au mazilit, voi astia USL-isti, nu sunteti instare sa depasiti momentul…Pentru voi, Drula e inca un cosmar! Inseamna ca nu m-am inselat cand i-am votat.

  • @Adriana: mai lasa-ne cu gonflatii astia! Droola este intr-adevar un cosmar: zero km. de autostrada pe vremea cand era consilier, zero ca ministru. Locomotive arzand, copii tinuti noaptea in camp si el vorbeste de profesionalism. Ce profesie are, ca ITist nu a fost in stare sa fie, cu toata facultatea aia de top pe care a facut-o?

 5. Greva e ilegala. Toti cei care participa la aceasta ilegalitate trebuie sa despagubeasca STB si Primaria Capitalei din salariile lor. Societatea STB e subventionata cu 1 miliard de lei / an de Primaria Capitalei!

 6. Cum imi plateste sindicatul despagubiri daunele suferite?
  Am pierdut trenul, implicit am pierdut ziua de munca.
  Cum?
  De ce vin soferii romani din strainatate sa se angajeze la STB?

  • Zici merci ca nu te da afara, iti iei o zi de concediu si daca nu ai ce manca azi, tii post negru. Face bine la silueta, draga! „Alta intrebare?”

  • Si ce le spui asta la STB spune lui Nicușor, sindicatul e plătit pe cei care ii reprezintă scopul lor negocieri cu conducerea STB ptr, cei pe care ii reprezenta si înțelegerea care se fac intre conducerea STB si sindicat sunt reprezentați lor nu ai tai , al tău e poate Nicușor,. Sindicatul e a angajaților STB nu al tău nici al Bucureștiului nici al galaxiei. Nu iți convine fa miting sa îl dai jos pe Nicușor si sa pui altul care da cu parul in Sindicat STB pune jandarmi pe ei ca la 10 August daca nu merge nici așa sună-l pe Iliescu poate cheamă mineri.

 7. Ba voi va dati seama ce salarii uriase au astia? Nu are unul mai putin de 4100 lei net( bani in mana) dar in realitate sunt mult mai mari 5000 lei in sus. E o mafie generala, trebuie intrati in ei, exista si institutia datului afara si chiar puscarie pt unii din ei. Si-au luat STB in proprietatea lor cand e un serviciu public. Greva spontană total ilegala, oameni care pierd bani dun cauza lor, abonamentul e deja ff mare la STB. Nu mai spun ca multi nu dau drumul la caldura in autobuze desi pot si fumeaza ca porcii pe speteaza pkamanilor mei.

  • Cum dreaq de fiecare dată aceste mișcări sunt orchestrate de membri PSD infiltrați în sindicate și numai acolo unde e altă conducere decât cea agreată politic de psd? Mafia conduce românica.

 8. Cade guvernul 🤣🤣🤣

 9. Gaze pentru toti setebistii nesimtiti! Urgent! Si desfacerea contractelor de munca! Si ca bonus pentru cei ramasi, scaderea salariilor nesimtite de la stb!

  • Să-i dai gaze lu mă-ta!!!

  • Eugen, de ce jignești?

  • Barbule, îl jignesc pentru că unii chiar merită. Cum jignește și el sute de oameni nevinovați care muncesc în țara asta, așa îmi permit și eu să jignesc un dobi.toc

  • care sute, mai, momaie uselamista? la stb sunt angajati aproape 11mii de oameni :)) iar la salariul mediu la stb este peste salariul mediu din bucuresti cu vreo 200 de lei, asta in conditiile in care la stb este o gaura uriasa subventionata de la buget!

 10. Protestează, deși călătoria este 3 lei.. Rusine protestatarilor și liderilor de sindicat. Ce vina avem noi călătorii? Toti ăstia trebuie dati afara

  • Iar ești pro.st și nu ai înțeles nimic. Ce treabă au angajații cu faptul că ți-a făcut Plicușor 3 lei călătoria? Crezi că diferența de bani s-a dus în buzunarul angajaților? Pro.stu.le. Dacă trebuie să plece cineva, acela este Nicușor Dan împreună cu șleahta de hoți din CA-ul STB-ului care au fost numiți tot de către Plicușor.

  • pana una alta ne bucuram ca nu e sarma ta de la partid primar cum si-a dorit…ca i-a dat dulapul un post de ministru, da, aici e teapa noastra pe care ne-am luat-o de la sistem :))

  • In Bucureștii poate in Timișoara 4 lei ați rămas in urma fraierilor.

 11. Am asteptat ca prostu in statie la -3 grade de ma dureau mainile de la inghet.
  Abjecti toti: si cei de mai sus, si angajatii.

  Nu se gandeste nimeni din cei implicati ca totusi e pandemie ? S-a ingramadit lumea la metrou…
  Nu s-a gandit nimeni sa anunte cumva prostii care stau si acum in statie ? Am vazut destui „optimisti” asteptand.

 12. Nicusoare e frig in case, transportul in comun nu merge… Du-te acasa si lasa pe altul

  • Lasă-l să stea, bucureștenii l-au votat, să se spele (cu apă rece) cu el pe cap și să-l folosească pe post de pătură ca să aibă cu ce să se încălzească.

  • Da, că e doar vina lui Nicușor Dan, nu e vina celor care au fost până acum la butoane! Statul asta împânzit de mafioții PSD și PNL, iar noi dam vina pe unii care doar au ajuns în functie și încearcă să repare ce mai pot repara!

  • Hai mă lasă-mă cu greaua moștenire și cu reparatul tău. În această speță, chiar nu văd legătura. Prosteala asta nu mai prinde. Nu aduci un oengist să repari Bucureștiul, cum nu aduci un tâmplar să-ți repare frigiderul. Bineînțeles că e vina lui Nicușor Dan, el are STB-ul în subordine, conducerea acestei instituții este numită de el, oameni competenți ca și el…

  • Corect, să revină duamna care ştie să eficientizeze şi să optimizeze, mai ales că nu o s-o întrebe nimeni despre datoriile uriaşe pe care le-a lăsat, despre companiile inutile pe care le-a înfiinţat nelegal şi despre toţi banii pe care i-a sifonat prin concerte şi alte pomeni. Despre miile de angajaţi de prin minunatele ei companii, care probabil freacă duda şi acum pe banii noştri, ce să mai zicem. Aşa se procedează când atcineva are majoritate prin consilii, schimbăm tot, revenim la ce ştim noi să facem mai bine. Achiziţii publice cu cine trebuie, furt, şmecherie, cumetrie, sinecuri. Cât despre actualul primar ar face bine să fie mai activ, parcă tot timpul e trezit din somn, şi să comunice mai des şi mai eficient cu cetăţenii oraşului. Nu de alta dar ajung iar clanurile să facă legea prin toate sectoarele.

  • Pisdiștilor, ați uitat când stătea luceafărul vostru sârmos cu caloriferul electric lângă ea de cald ce era?

 13. Useristilor…hai sus pe troti’ și pe biclă. E frumos afara, să ziceți merci 🤣

 14. Da , toți care sunteți împotriva celor care protestează aveți dreptate , când profesorii protestează afectează copiii , când cei din sănătate protestează afectează bolnavii , acum că cei de la STB protestează afectează călătorii , toate protestele și grevele sunt ilegale din punctul de vedere al unora , la fel s-a comportat și Drulă Rangă , tot ce nu vă place este ilegal .

 15. dati afara si salariile scazute, nu crescute! cui nu-i place poate sa lucreze in germania! regia asta e pe un mare minus si ei vor salarii marite?! pai nu mai bine mai dau afara 2-3mii din angajatii aia inutili care se perinda pe acolo?! ne mai trebuie casieri in 2022, de exemplu?!

  • Si cu mergi la lucru sau crezi sa se îmbulzește lumea sa conducă un autobus, sper sa nu iei autobuzul lui Gica duru ca ramai fără dinți.

  • Jeane mergi la Plicușor Ban , și spunei să te pună pe tine director , și să dai afară pe toți care mișcă în front , dar cel mai bine ar fi să îi bagi direct la pușcărie .

  • Trebuie fortati sa munceasca! Cine se cred ei? PUSCARIE DACA NU VOR MUNCA!

  • Corect @Andi nu vor mersul pe jos la canal cu ei.

  • Pesedacii au sarit repede…tovarasi, berlinul are 3.2 milioane de locuitori si regia lor de transport are 14mii de angajati si ei mai au in plus si u-bahn fata de setebistii nostri nesimtiti care sunt peste 11mii! Are nevoie stb de 11mii de angajati, pe bune?!

  • E regia soferilor? Voi confundati angajatii cu combinatiile politicienilor.

 16. Cum sa faca greva sa ceara bani cand au salarii de peste 4000 lei iar pe aici sunt comentaci asistati social?
  Cum sa faci greva in pandemie?

 17. Oi conduse de bolșevici? Ei se plâng de salarii mici și condiții nasoale de muncă? Mda…….

 18. NU SE POATE ASA CEVA. ATENTAT LA SIGURANTA STATULUI!
  PUSCARIE PENTRU PROTESTATARI

 19. Ce vreți bai ce nu va place doar trăim în tara lucrului bine făcut,prosti ca nu au întrat și metrorexul în grevă ilegal nu ilegal asta e ce sa votat asta avem

 20. Daca nu le convine sa se duca sa lucreze la privat, nu-i tine nimeni legati.

 21. Bravo PSD care ataca pe toate planurile politic , sindical , mediatic etc.Somnorila de Nicușor Dan nu a luat măsuri fata de sinecurile plătite din buzunarul bucureștenilor care in marea majoritatea au salarii mai mici decat cei din STB.

 22. La Apaprod ,sindicatul face vreodată vreo acțiune, grevă,ceva,orice ?Cum,nu? Atunci rămâneți la salariul minim pe economie căci așa meritați.Și cât va fi fosila de Arion și slugile lui tot așa veți fi.Contract colectiv mai aveți căci de individual dracu mai știe?

 23. Aici e mana PSD și PNL. Vor sa scape de Nicușor Dan care deranjează afaceri grele ce se derulează pe acolo.Madam Firea – Voluntari se crede tot primareasa și se teme de ce a găsit prin acte primarul actual. Se folosește de sindicat și acesta de muncitori ca să creeze nemulțumiri în rândul bucureștenilor doar-doar îl dau jos pe Nicușor Dan. Șeful sindicatului sta liniștit urmând sfatul pe care i l-adat Pirdone lui Radoi când i-a desființat maghernitele de la metrou:stai liniștit, nu-ți face probleme ca totul se va aranja! Asa s-a și întâmplat.

 24. Greva este politica si poate fi mina rusilor.

 25. Sa își dea in pastele mamii lor demisia ca nu ii obliga nimeni sa fie angajați la stb și sa vadă cum e sa lucrezi în privat. Liderul de sindicat merita legat de autobuz și plimbat tot programul prin oraș. Ca merg cu toate joardiile de tramvaie de 50 de ani nu mai protestează.

 26. Greva asta creeaza anarhie.

 27. Nicusoare da ba banii oamenilor, lasa gargara ieftina.

 28. STB – desființat, personalul – concediat, semnat un contract pt asigurarea transportului în comun cu o firma privata cu cerinte clare referitoare la obligațiile acesteia, parcul auto concesionat acestei firme! Asta ar trebui sa fie alternativa care sa le fie pusa în fata acestor angajați razgaiati!!!

  • Extrem de corect. Aici in Londra sunt doar operatori privati. In plus soferul este si controlor de bilete.
   Bine, aici cam peste tot se munceste.

 29. STB are peste 3.000 de șoferi și vatmani. Potrivit datelor obținute de HotNews.ro, în luna decembrie 2021 salariile plătite de STB șoferilor de autobuz și troleibuz și vatmanilor au fost următoarele:

  Un șofer de autobuz a câștigat între 2.694 lei și 7.801 lei net, în funcție de câte ore a lucrat, de sporuri de noapte, de ore suplimentare sa prime. Majoritatea au încasat însă între 4.500 și 5.500 de lei. La salariul net s-au adăugat prime și/sau sporuri.

  Un șofer de troleibuz câștigă între 3.152 lei și 8.065 de lei. Media este de 5.570 lei net, iar majoritatea salariilor sunt între 5.000 și 6.000 lei. STB are peste 470 de șoferi de troleibuz.

  Un vatman câștigă între 2650 și 7.767 lei. Media este 5.300 de lei, iar majoritatea salariilor sunt între 5.000 și 6.000 lei. STB are angajați peste 850 de vatmani.

  Se adaugă și tichete de masă, care pot ajunge până la 440 de lei pe lună. Aceste date nu includ primele.

  • Si in conditiile astea, ei fac „greva spontana”? Sa vina sa ne explice @Eugen si @Clau cam cum sta treaba asta si ca nici gand de …interese politico-mafioate ale sindicatului! Cine circula maine cu transportul in comun, ar cam trebui sa-i ia la intrebari pe STB-isti, ca nu e societatea sindicatului „pe persoana fizica” si „cacalaul” asta de bani pe care ei il incaseaza, nu e parasutat de pe Marte/Venus nici cadou de la PSD, sunt taxele si impozitele bucurestenilor!

 30. Ce drama pe saraki, nu mai au bara de autobuz de care sa se tina

 31. Nu a fost nici o aglomeratie in trafic. Din contra, se circula mai bine fara cutiile alea pe strada care merg ca melcul mai mult goale.

 32. Ce este asa de complicat sa maresti leafa la amaratii astea , ex .. eu cand am venit in germanica pomanagiu si sarac , un tichet la U-bhan era 85 centi , personalu de la U-bhan au intrat ingreva pt marire de sala , , imediat li s-a facut poftele , a 2 a zi tichetul a crescut la 1,20 euroi …. si tot asa , acum un tichet pe aciasi distanta costa 3, 40 euroi … pomanagiii din bucale vor sa mearga gratis pe mijloacele de transport .. mariti pretul la bilete si totul se v-a rezolva ..

  • Așa o fi, dar dacă mărești și tu numărul de ore de studiu al limbii române și tu o să obții rezultate mai bune.

 33. Face baiatu pisu in gurita la toti bugetarii .
  In mediul privat pentru marire de salariu trebuie sa lucrezi in plus si sa negociezi .
  La bugetari , pentru marire de salariu – greva . Pe banii mei . Bugetaru’ si placuta suedeza .

 34. Nefiind grevă , nu văd de ce protestul ar trebui suspendat . La aceste creaturi DIABOLICE tot ce nu le este pe plac , este ilegal sau are tentă politică , altceva nu sunt capabili să GHIORLĂIE .

  • Protestul poate să continue, dar în același timp trebuie să asigure serviciul de transport 100%.
   Bine , că aberezi mai rău ca un troll, ne-am convins.
   Mai citește legile.

 35. Dați-i afara! Pana atunci, asigurați serviciul de transport măcar intr-un procent de 30%. N-or fi ăștia toți șoferii din țara. Este o măgărie sa se comporte astfel când suntem in stare de alerta. Dacă nu le convin condițiile, sa plece.

 36. Domnule Barbu Gh , acelasi lucru va recomand si eu , si anume sa cititi actele normative , dar v-as ruga sa faceti efortul de a le si intelege . Pe placul meu era sa se fi oprit si metroul .

  • Nu mai visa avioane, instanța a suspendat protestul/greva sau cum vrei s-o numești. Se pare că eu înțeleg actele normative, pe când tu nu. Mai pune mâna pe carte băiete. Nu mai trolla.

 37. PSD să nu mai bage bățul prin gard, că 30 de ani au furat și n-au mișcat nimic în țara asta. Primăria nu mai nevoie să se bage în funcționarea STB.

 38. Eu vad mafia PSD în exercițiul funcției.
  Pun pariu că dacă nu era ședință în cualiția de Guvernare nu exista nici greva.
  Deci asta e o mostra despre cum funcționează Statul Paralel PSD.
  Sunt sigur că PSD ia luat la mișto pe PNL ,vedeți că v-am blocat Bucureștiul papagalilor ,noi conducem ostilitățile.

 39. @Redactia: ar trebui niste ” la „spontana”.

 40. Pare că nu vede nimeni imaginea de ansamblu… grupuri de interese peste tot: politică, media, administrație, lumea interlopă etc. Fiecare acționează în interesul grupului din care face parte, iar cei slabi/săraci/excluși din grup stau și ceartă pe declarațiile mincinoase ale celor angajați în „dreapta luptă pentru interesul național”.
  Bine că ne-au primit în UE, avem unde să fugim (corupția și furtul sunt prezente și acolo, dar firimiturile parcă sunt mai mari și oasele aruncate p*limii au ceva mai multă carne pe ele).

 41. Este evident ca PSD va sabota guvernul din care face parte pentru ca PNL sa deconteze criza. Isi creaza portita sa iasa de la guvernare cand treaba se impute.

 42. Eu văd aici niște salarii foarte mari chiar și pentru niște bugetari, mult mai mari decât ale profesorilor, spre exemplu. Ce sa mai vorbim de cei din privat. Ce sa mai vorbim de număr 3000 de soferi si vatmani,sunteți nebuni.
  Nu e de mirare ca nu au mai avut profit de ani buni, și X-a șoferi toti au 100 de ani. Cum sa te pensionezi la banii ăștia, și la câți sunt, nu cred ca au cum sa se omoare cu munca, ar trebui sa avem 1000 de autobuze și trolee in mișcare ca sa lucreze cât de cât ceva.
  Încă odată dovada ca nesimțire aduce multe beneficii, restul care ne facem treaba cu bun simt, nu castigam așa mult.

 43. doar prostii respecta legea…

  daca eu nu dau 60 de lei impozit la stat (am patit, impozitul unei rude de care uitasem) poprire pe card…
  daca statu isi bate joc de tine, si pzd pune sindicatu pe bucuresteni ca nenorocitii n-au votat firea… tot eu platesc si statu nu ma compenseaza cu nimic

  mi-e scarba de tara asta si de poporul asta de prosti si de lasi care accepta hotia si sa fie calcati in picioare pentru 1 kile de malai! singurul lucru care-l meritam e napalmul!