G4Media.ro

Protestatarii STB susțin că au fost amenințați de Consiliul de Administrație (CA)…

Protestatarii STB susțin că au fost amenințați de Consiliul de Administrație (CA) cu sancțiuni „disciplinare, patrimoniale și, după caz, chiar penale”

Angajații Societății de Transport București (STB) care au protestat miercuri în curtea instituții susțin că au fost amenințați cu o zi înainte chiar de către Consiliul de Adminstrație. Potrivit unei adrese transmite marți și consultată de G4Media, Consiliul de Administrație le aduce la cunoștință posibilele sancțiuni pe care le-ar putea atrage asupra lor dacă vor participa la protestul organizat de Sindicatul Transportatorilor din București miercuri la ora 11.00. Un protest catologat ca fiind „ilegal”.

„Protestul la care ați fost chemați să participați în data de 19.01.2022 este unul organizat și ilegal. Vă adresăm rugămintea de a nu participa la această acțiune, deoarece Societatea va întreprinde toate demersurile legale care se impun pentru atragerea răspunderii disciplinare, patrimoniale și, după caz, chiar penale a persoanelor implicate. Consiliul de Administrație nu va avea nicio toleranță față de salariații (indiferent de funcție) care vor participa la această acțiune ilegală și pe care fiecare dintre ei și-o va asuma în nume propriu, cu toate consecințele legale care vor decurge din aceasta”, se arată în adresa CA către salariații STB, consultată de G4Media.ro.

Foto: G4Media

Într-un răspuns pentru G4Media.ro, CA al STB precizează că nu si-a amenintat angajații deoarece „ei sunt cea mai importantă resursă a companiei, în marea lor majoritate, oameni muncitori și de bună-credință”.

„Comunicatul nostru din 18.01.2022 a avut rolul de a combate informatii false vehiculate de sindicatul principal, pentru a preveni riscul ca angajati nevinovati sa participe din necunostinta de cauza la o actiune ilegala. Acestia ar fi urmat sa suporte consecintele contractuale si legale doar pentru ca au fost victime ale manipularii unor lideri sindicali care isi instiga colegii cu scopul de a santaja conducerea societatii. Doar acesti lideri ar avea de ce sa simta amenintati, si anume de aplicarea legii pentru propriile lor fapte”, a precizat CA al STB pentru G4Media.ro.

În ciuda celor puse în vedere de membrii CA salariaților marți, miercuri dimineață, sediul instituției a fost pichetat de sute de angajați care și-au exprimat nemulțumirea față de teama intrării în insolvență din cauza unor datorii la ANAF de aproape un miliard de lei, lipsa unui contract colectiv de muncă, desființarea unor posturi, probleme cu piesele de schimb la autobuze și la anvelope. Totodată, protestatarii au cerut și demisia directorului STB Adrian Criț.

Chiar dacă organizatorii protestului de astazi ne-au transmis că în următoarele zile nu vor mai protesta, sursele G4Media.ro susțin că șoferii care se retrag de la schimbul doi miercuri searî la ora 22.00 vor rămâne în garaje, iar colegii lor care vor veni dimineață la ora 4.00 pentru schimbul 1 nu vor ieși pe traseu.

Componența Consiliului de Administrație (CA) al STB:

1. Adrian Ștefănescu – PNL
2. Mihnea-Mihail Jida -USR
3. Iulia-Gabriela Nartea -USR
4. Bogdan Damian -PNL
5. Nicolae-Ovidiu Pătrășcoiu -PNL
6. Andrei Dinculescu-Bighea -PNL Ilfov
7. Claudiu Roman – reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice

Dragoș Porojnicu este și reporter la Stirile TVR. Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. ciocu mic ca e USL la putere

  • Vezi că arată în articol cine este în componența CA-ului de la STB. Sunt 4 PNL-iști și 2 USR-iști. Deci nu este vorba de USL ci de alianța mortală PNL-USR.

  • Iar STB este în subordinea lui Nicușor Dan.

 2. setebistilor trebuie sa li se SCADA salariile, nu sa li se mareasca!

 3. Deci i-a amenintat cu aplicarea legii. Hai ca sunt hazlii sindicalistii! 😆

  Acum sa ne zica Redactia care sunt argumentele conform protestul este ilegal, ca ne-a lasat in ceata. A intrebat Redactia pe cineva din CA?!

  Sigur una din parti greseste. Trebuie sa ghicim sau sa cantarim argumentele?

 4. Inteleg. Deci amenintarile trebuie sa curga intr-un singur sens. Unde mi-o fi fost capul?

 5. Sa le fie rușine sindicaliștilor!
  Ii determina pe bucureșteni sa aiba greutati la locul lor de munca.