G4Media.ro

VIDEO Ceremonie restrânsă de 1 Decembrie la Arcul de Triumf. Președintele Iohannis:…

VIDEO Ceremonie restrânsă de 1 Decembrie la Arcul de Triumf. Președintele Iohannis: Gândurile noastre se îndreaptă către eroii acestui an, personalul medical, dar și către victimele pandemiei

(Transmisie LIVE oferită de TVR)

La Arcul de Triumf din București a avut loc astăzi, cu ocazia Zilei României, o ceremonie fără precedent: fără public, cu participare restrânsă, și în care alături de ostașii căzuți pe câmpul de luptă au fost celebrate cadrele medicale aflate în prima linie a luptei cu pandemia de coronavirus.

Președintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori în memoria soldaților, dar și a victimelor pandemiei, și a vorbit pe larg în discurs despre eroismul medicilor și asistentelor implicați în efortul de combatere a pandemiei.

Ceremonia a durat puțin sub jumătate de oră, iar toți participanții au purtat masca de protecție.

 • Cele mai importante momente ale zilei:

Ora 11,27: Președintele Iohannis părăsește zona Arcului de Triumf, ceremonia restrânsă s-a încheiat, militarii se pregătesc să iasă din dispozitiv.

Ora 11.10: Discursul președintelui Iohannis:

În această piață suntem mult mai puțini decât de obicei. Ne este dor de imaginile cu cadența militarilor, cu copiii însoțiți de bunici

Urez la mulți ani românilor, sănătate și optimism!

Niciodată în ultimele decenii nu am întâmpinat 1 Decembrie cu atâta îngrijorare și strângere de inimă. Criza sanitară, pandemia ne obligă să onorăm Ziua Națională în alte registre decât cele obișnuite. În fiecare zi, bărbați și femei luptă cu pandemie și salvează viețile altor români și duc mai departe idealurile de unitate

De la începutul pandemiei suntem fizic distanțați, ne vedem mai rar și resimțim lipsa interacțiunii cu cei draci, iar granițele par a ne despărți. Și totși nimic nu ne poate îmnpiedica să ne amintim azi de toți cei care, cu credină, viziune și jertfă au contribuit la desăvârșirea statului român modern

Istoria noastră a fost marcată de nenumărate crize și momente dificile. Bunicii și părinții noștri au trecut prin războaie, dezastre naturale, au suportat foametea, gravă tensiune socială și au fost victime ale celor mai întunecate regimuri politice. Voința lor de a trăi liber și în pace a făcut posibilă surmontarea tuturor acestor greutăți. Revoluția din 1848, Unirea Principatelor, Războiul de Independență, Marea Unire, Revoluția din 1989, aderarea la UE și NATO au înfăptuit România de azi.

Acum 102 ani, la Alba Iulia, s-a decis unirea Transilvaniei cu România. Cine își imagina că acest moment de glorie avea să vină după un război cumplit, cu sute de mii de morti? Și totuși, s-a întâmplat. Arcul de Triumf ne spune că izbânda vine.

Avem un viitor european. Suntem datori să păstrăm libertatea, unitatea și independența, câștigate cu prețul vieții de înaintașii noștri

Dragi români, eroii patrioți au demni urmași. Despre ei vreau să vă vorbesc și lor vreau să le dedicăm această zi.

În acest an, foarte mulți români curajoși s-au aflat în prima linie a luptei cu boala. Efortul tuturor a fost unul uriaș. Durerea chinuitoare provocată de moartea celor dragi nu poate fi alinată de nimic.

Gândurile noastre se îndreaptă către eroii acestui an, personalul medical, dar și către victimele virusului. În numele tuturor românilor, vă mulțumesc pentru altruismul vostru. Cunoaștem și simțim efortul colosal făcut de personalul medical și ne vom aminti întotdeauna de tributul greu plătit de medici, asistente, ambulanțieri, infirmieri

Felicit societatea civilă care a fost alături de noi pentru combaterea pandemiei.

Fiecare epocă are momentul său culminant. Sunt convins că în viitor cei care sunt acum copii își vor aminti de acest efort național. Peste ani vom putea fi mândri de modul în care românii au răspuns acestei provocări. Generațiile viitoare își vor aminti de eforturile voastre.

Azi e nevoie, la fel ca în importantele momente din istorie, de implicarea fiecăruia dintre noi. Nu va fi ușor, dar sunt singur că împreună vom reuși să ne apropiem cu fiecare zi de o revenire la vremurile normale.

Drumul nostru înainte nu va fi ușor. România vede în această criză momentul unei reporniri, acum e momentul să formulăm strategii reformiste, să reparăm unde stricăciunile sunt profunde. Peste câteva zile, românii vor avea din nou ocazia să aleagă un nou Parlament. E momentul în care putem construi o Românie al cărei viitor să fie mai concret decât un vis, un parlament cu oameni onești, mai muncitori, mai buni.

Nu trebuie să ne temem de viitor: îl construim împreună, la fel cum națiunea română a depășit atâtea momente dificile. Sunt sigur că și acum vom reuși, uniți, solidari și hotărâți.

Și când pandemia va fi depășită, ne vom întâlni din nou, vom fi împreună.

La mulți ani, România!

Ora 11.08: Președintele Iohannis depune o coroană de flori în memoria ostașilor căzuți pe câmpul de luptă, dar și a victimelor pandemiei de coronavirus

Ora 11.06: Atât președintele Iohannis, cât și ceilalți participanți la ceremonie, inclusiv militarii din dispozitiv, poartă mască de protecție

Ora 11.05: Este intonat imnul de stat al României

Ora 11.00: Președintele Iohannis a ajuns la ceremonie

Președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, miniștri și șefi de instituții, precum și medici, aproximativ 150 de militari participă de la ora 11,00 la ceremonia oficială în format restrâns, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf.

Potrivit MApN, pe timpul ceremoniei se va ţine un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc şi a victimelor virusului SARS-CoV-2, vor fi trase 21 de salve de tun, iar preşedintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori şi va susţine o alocuţiune.

Evenimentul, care nu va fi deschis publicului, se va desfăşura cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii de mică amploare în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare, iar militarii aflaţi în misiune în afara teritoriului naţional vor desfăşura ceremonii militare în cadru restrâns.

De asemenea, drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Sursa: Inguamphotos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. A vorbit frumos Iohanis, nu mai votez PSD!

  • O să-i superi pe cei din USR+/- , ei l-au votat pe Ciordache și fac la greu alianțe in consiile locale cu fesenistii. Sunt aliați de nădejde se ajută reciproc, au loc discuții in pauzele de răfuială înternă din USR.

  • Am înteles ca era nevoie de 3 candidați ca sa poata fi ales Ciordache 😉

  • @Moromete. Asta e dezinformare. USR PLUS sunt singrurii care au facut opozitie cu adevarat PSD-ului, PNL au mimat doar, asta am vazut-o cu totii. PNL au votat pentru pensiile speciale, au lasat legile justitiei asa cum le-a facut PSD-ul, au numit sotia unui infractor la DIICOT ca sa musamalizeze dosarul 10 August, gireaza alaturi de PSD mafia padurilor (vezi documentarul Recorder despre mafia PNL din judetul Suceava) etc. Nu suntem prosti, alegatorii de dreapta nu pot fi minititi cu tehnici PSD-iste.

 2. Pare ca fanfara executa un play-back de toata frumuseata. Dupa momentul de reculegere statea secunde bune Johannez cu fața la zidul Arcului de Triumf ca la poarta noua. Si duoamna care il aranjeaza cand iese din masina a facut cwrw cam mare, n-a vazut ca masca nu ii era centrata pe mufa prezidentului.

 3. Dar nici PNL!

 4. a fost o campanie electorală frumoasa

 5. Nu cred că vom mai avea parte de un asemenea președinte. Discursul este unul de pus in ramă , dar nu un dicurs face un presedinte să intre în istorie. Este singurul președinte care este cu adevărat apreciat în EU. Recunoștiința față de cadrele sanitare și punerea lor în rândul eroilor neamului este un lucru demn de toată aprecierea. Să nu uităm că exponenții bolșevismului ( FSN, PSD, PRO.., etc) au pus cadrele sanitare în această perioadă grea în rândul torționarilor , vezi Avocata lui Tăriceanu 17 partide sau exponenții lor prin decizia CCR de a ”elibera” persoanele infectate din spitale în mijlocul poporului. ( Aveam sub 300 infectări pe zi)
  Avem datoria să validăm prin vot munca celor care fac eforturi inimaginabile pentru a salva viețille celor bolnavi și să le dăm un vot de ieșire din parlament celor care au subminat munca autorităților în combaterea nu numai a pandemiei ci și pentru salvarea economiei de la un dezastru.
  Am avut partide care odată alese să administreze țara, au uitat și au continuat să facă doar politică, acum avem oameni care dovedesc că știu să administreze țara.

 6. „un parlament cu oameni onești, mai muncitori, mai buni” – de la PNL candideaza cineva nou sau sunt tot aia din legislaturile trecute?

  • Sunt cativa de la PNL care erau inainte la PSD si ALDE, care sunt gata oricand sa treaca la alt partid si sa faca o noua majoritate in Parlament. Cans spune „un parlament cu oameni onești, mai muncitori, mai buni” Presendintele face de fapt reclama USR PLUS .

 7. Am pierdut pariul! Nu a vorbit de PSD….

 8. Mai bine fara panarama. Au si romanii un plaman mai curat si-un carnat in plus cu ocazia asta … Prea multa fala cu tot felul de unelte bune de ucis pe altii …

  Asta nu-i madrie, asta-i p******. Fie, ce vrea Domnu’ va sa fie ! :))

 9. În discursurile pandemice ale Șifonierului Number One al Țării se repetă ca o moară stricată o platitudine goală de conținut. O inepție.

  ÎMPREUNĂ VOM REUȘI.
  ÎMPREUNĂ ÎN SUS.
  ÎMPREUNĂ ÎN JOS.
  ÎMPREUNĂ NE VOM ÎMPREUNA.

  Eu nu mă simt „împreună” cu securiștii care au locuri VIP la Streinu-Cercel și nici cu episcopul Himen plimbat cu elicopterul. Și nici cu șmecheri care se tratează la clinica AKH din Viena. Cu atât mai puțin cu un arogant care este testat săptămânal, i se testează oamenii cu care intră în contact și are pază 100%.

  Oamenii de rând, dacă ajung în spitale au o singură șansă: să dea mii de euro șpăgi, altfel sunt lăsați să degere în camere neîncălzite sau așteaptă 5 zile pentru o operație și mor, cum a murit un jandarm din Târgu-Mureș. Sau iau foc în salon ca la Piatra Neamț.

  Lăsați-ne cu sloganurile astea penibile!

  Măcar de ziua națională nu ne mai luați de proști.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.