G4Media.ro

Liga Studenților din Iași susține că fiul lui Tudorel Toader nu și-a…

Liga Studenților din Iași susține că fiul lui Tudorel Toader nu și-a publicat teza de doctorat și nu poate avansa în gradul de lector

Liga Studenților din Iași solicită Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași să respingă dosarul pentru avansarea în gradul de lector depus de  Ionuț-Alexandru Toader, care este asistent universitar și fiul rectorului în funcție, Tudorel Toader, pe motiv că nu ar îndeplini criteriul minimal al publicării tezei de doctorat, conform metodologiei de concurs, se arată în comunicatul ligii.

”Acesta și-a depus dosarul de candidatură pentru postul de lector la Facultatea de Drept, susținând că teza sa de doctorat a fost publicată anul acesta la Editura Hamangiu, având ISBN nr. 978-606-27-1797-1 și 218 pagini.

Din verificările realizate de organizație, Editura Hamangiu nu a publicat în acest an teza de doctorat a lui Ionuț-Alexandru Toader, teza nu este în rândul cărților în curs de apariție la editură, iar aceasta nici nu o are inclusă în planul de publicare pentru următoarele două luni. Simpla emitere a numărului unic ISBN nu poate fi considerată drept o publicare a tezei, nefiind îndeplinită condiția legală de publicare, adică de aducere la cunoștința publicului a operei, așa cum este definită de Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor”, se arată în comunicatul Ligii Studenților Iași.

Potrivit sursei citate, Ionuț-Alexandru Toader a susținut teza de doctorat intitulată Răspunderea juridică a notarului public în context național și european în septembrie 2016 la Universitatea „Titu Maiorescu” din București, depășind cu aproape 3 ani termenul de grație pentru publicarea tezei, având la dispoziție în total mai bine de 4 ani și jumătate în care ar fi putut să își publice teza.

Toader jr. nu ar îndeplini astfel criteriile impuse de către Universitatea „Cuza” prin Hotărârea de Senat nr. 5 din 28.09.2017 prin care s-au aprobat criteriile minimale pentru ocuparea posturilor didactice de asistent și lector, care menționează clar că pentru postul de lector la Facultatea de Drept este necesară „teza de doctorat publicată la o editură de prestigiu recunoscută în domeniul științelor juridice”, condiție care trebuie îndeplinită la momentul depunerii dosarului, neacceptându-se ca aceasta să fie „în curs de publicare”, la o dată nedeterminată.

„În situația în care va fi validat concursul, iar domnul Ionuț-Alexandru Toader va ocupa funcția de lector, vom realiza toate demersurile legale pentru a împiedica încălcarea normelor interne ale UAIC și a apăra demnitatea tuturor celorlalte cadre didactice și de cercetare, care resping avansarea în funcție pe bază de nepotism și de afiliere la clanul academic condus de rectorul Tudorel Toader. ” a declarat Matei Pieca, purtător de cuvânt Liga Studenților (LS IAȘI).

Context

G4Media.ro a dezvăluit recent că Ionuț Alexandru Toader este unicul candidat pentru un post de lector la Facultatea de Drept din UAIC, înscrierile încheindu-se pe 21 iunie.

Mai mulți apropiați ai rectorului Toader sunt implicați, într-un fel sau altul, în derularea cu succes a procedurii de avansare a juniorului. Acesta a devenit cadru didactic la UAIC, cu acte în regulă, în primul mandat de rector al lui Tudorel Toader, beneficiind de o prevedere controversată dintr-o Ordonanță de Urgență a Guvernului din care făcea parte tatăl său.

Conform documentelor oficiale, Ionuț Alexandru Toader candidează pentru postul de lector în Departamentul de Drept Privat, disciplina ”Drept civil. Partea generală; Drept civil. Persoanele”. Primul criteriu (pondere 60%) este dosarul de înscriere în care trebuie să fie îndeplinite mai multe condiții, cele mai importante fiind publicarea unui volum, a lucrării de doctorat și a zece articole științifice.

Al doilea constă într-o prelegere în fața unei comisii, ponderea acestei probe fiind de 40%. Salariul indicat în documentația de concurs pentru acest post este de circa 4.400 de lei. Președinte al comisiei de concurs este Ioana Maria Costea, numită, anul trecut, decan al Facultății de Drept de către Tudorel Toader. Soțul Ioanei Costea a fost consilier personal al actualului rector în mandatul acestuia de ministru al Justiției (2017-2019).

Cel mai greu criteriu – publicarea de către Toader Junior a unei cărți – a fost îndeplinit tot cu ajutorul unui cadru didactic de la Facultatea de Drept, loc unde Tudorel Toader este profesor universitar și unde a fost decan între 2004 și 2016.

Este vorba de Carmen Tamara Ungureanu care conduce Școala Doctorală a facultății deși petrece mult timp în Grecia, unde este căsătorită de mai mulți ani. Ungureanu a publicat, în calitate de autor unic, trei ediții ale cărții ”Drept civil. Partea generală. Persoanele”, pentru ca, la ediția a IV-a ”revizuită și adăugită” și apărută în 2019, pe copertă să apară și numele lui Ionuț Alexandru Toader.

Citește integral

Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza”: Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader este unicul candidat pentru un post de lector universitar / Cum a reușit Ionuț Toader să bifeze criteriile – cheie în mare viteză

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. gunoi bagi, gunoi scoti!

  • pai aia e ca se pare ca bagi gunoi si scoti mari „doctori”.

  • Familia de sinecuristi de la Iasi patronata de Mafiotul Bube Multe care isi promoveaza ficiorii cheliosi si imbecili si pupincuristii de serviciu.

  • Obiceiul locului e că totdeauna ne descurcăm.
   Nu lector?… Poate poate avansa în gradul de conferenţiar!

 2. Să sperăm că Tudorică Tudorel Juniorel e impotent, că nu mai scapă studenţii ieșeni de Clanul Bubosu!

 3. Bubonel – Gargamel avocatul lui tãriceanu :))))

 4. Ahaa, deci de-aia se screme à la Banderas în poze..

  În altă ordine de idei, măcar acum știm sigur că-i român :))

 5. Lasa ca ievalueaza taticu’ si ne explica el ca e publicata chiar daca nu e publicata.

 6. Rușine ”mediului academic” dovedit slugoi;
  Vă gândiți că poate primiți și voi ceva precum …. o sticlă de ulei, o tigaie ….
  Mediu academic are nevoie de ONOARE
  Felicitări Liga studenților!!!
  Felicitări Emilia Șercan care și-a riscat și viața pt demascarea unor nesințiți, corupți, hoți …..

 7. Impostorii consacrati au partie asigurata spre varful statului roman pana la al saptelea neam.

 8. N-ARE NEVOIE ! E fiul LUI slugarel ! slugarel A PUS UMARUL LA SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE: „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT SI NE FACEM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI”

 9. Stimati ieseni, la Comemorarea a 80 de ani de la evenimentele de la IASi, sunteti invitati sa purtati o Lumina si pentru basarabenii ucisi in 1940, in incercarea de a se refugia din teritoriile ocupate de bolsevici. Pe ei nu-i MAI plange nimeni.
  E o MARE RUSINE sa lasam NECUNOSCUTE sau sa IGNORAM CU BUNA STIINTA astfel de evenimente.

 10. Va reusi oare, vreodata, Romania sa-si excizeze buba Tudorel, asa cum a reusit buba Tudorel sa-si excizeze bubele de pe fatza? Pot doar visa…

  • Sau il va clati domnul Cimpeanu asa cum l-a clatit si pe domnul Ponta?

  • Asemenea mizerii toxice ce si-au condamnat patria la CEDO pentru atrocitati asupra romanilor onesti si responsabili nu pot fi vesnice.

 11. Bubosul asta tot de smecherii se tine. Cum de a ajuns decan?Ce oameni „de valoare” pot sustine un asemenea individ? Ce studenti normali la cap vin la o astfel de universitate?