G4Media.ro

Liderul din Burkina Faso spune că situația de securitate va dicta calendarul…

Sursa foto; Wikimedia Commons / Lamine Traoré

Liderul din Burkina Faso spune că situația de securitate va dicta calendarul de tranziție spre democrație al țării / Statul vest-african se confruntă cu o insurecție a grupărilor asociate cu Al-Qaeda și ISIS

Președintele interimar din Burkina Faso, Paul-Henri Damiba, a declarat vineri că termenul de 36 de luni pentru tranziția spre democrație ar putea fi revizuit dacă situația securității se va îmbunătăți, relatează Reuters.

Țara din Africa de Vest se confruntă cu o insurecție a unor grupări asociate cu Al-Qaeda și Statul Islamic (ISIS), care au ucis mii de oameni și au strămutat peste 1,7 milioane de persoane.

„Cu cât mai repede vom reuși să limităm această situație, cu atât mai repede vom începe revenirea la o ordine constituțională normală”, a declarat Damiba într-un discurs către națiune.

Junta militară a țării, care a preluat puterea printr-o lovitură de stat în ianuarie, a rezistat presiunilor din partea liderilor din Africa de Vest pentru a scurta termenul până la alegeri la mai puțin de trei ani.

Sursa foto; Wikimedia Commons / Lamine Traoré

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...