G4Media.ro

Liderii UE au decis să prelungească negocierile pentru un acord comercial cu…

Liderii UE au decis să prelungească negocierile pentru un acord comercial cu Regatul Unit, în relația post-Brexit

Liderii statelor Uniunii Europene au convenit joi să continue să discute cu Regatul Unit pentru a încheia un acord comercial „în următoarele săptămâni”, dar au decis, de asemenea, să intensifice pregătirile în caz că aceste negocieri problematice vor eşua, relatează Reuters.

„Consiliul European constată cu îngrijorare că progresele realizate (în negocieri) asupra chestiunilor cheie care interesează Uniunea nu sunt nici acum suficiente pentru ca un acord să fie încheiat”, se menţionează în concluzii, potrivit AFP.

Discuţiile sunt blocate de luni de zile în trei puncte prioritare pentru UE: pescuitul, garanţiile solicitate britanicilor în materie de concurenţă şi maniera de reglementare a diferendelor privind un viitor acord.

Liderii celor 27 de state membre, care s-au întâlnit la Bruxelles pentru a discuta despre relaţia post-Brexit cu Londra, au convenit în concluziile adoptate „să continue negocierile în săptămânile următoare”. În acelaşi timp, ei au cerut Regatului Unit să facă „gesturile necesare” pentru a se ajunge la un acord.

Liderii UE au subliniat, de asemenea, că divorţul Regatului Unit de UE din acest an trebuie implementat deplin până la sfârşitul anului, o referire la un nou proiect de lege din parlamentul britanic cunoscut sub numele de legea pieţei interne, care dacă va fi aprobată va invalida o parte din prevederile acordului de Brexit.

Sursa: Consiliul European/Consiliul European

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Dar nici Camelia…….

  2. Si Romania constată cu îngrijorare lipsa de viziune a Comisiei, precum și rahhattul in care se afundă UE in ansamblul ei.

    • ”Viziune” ca la uresese, mai rar se găsește. Poate doar vizuini, pentru trolii bolșevici cărora le place să se ”afunde”.

  3. Eu am insistat cu pescuitul. Ar fi ocupatia mea preferata. Trage un peste, spun doua cuvinte a trecut ora. Iar trage pestele, iar mai spun doua cuvinte, iar a trecut ora. In Florida trage chiar mai rar, asa ca si eu vorbesc si mai rar.