G4Media.ro

Liderii occidentali se tem că timpul ar putea juca în favoarea Rusiei…

Sursa foto: SERGEY BOBOK / AFP

Liderii occidentali se tem că timpul ar putea juca în favoarea Rusiei (WSJ)

În spatele deciziei liderilor occidentali de a schimba radical tactica și de a crește semnificativ asistența militară acordată Kievului s-ar putea afla teama că timpul va juca în favoarea Rusiei, scrie Wall Street Journal, citat de BBC.

Politicienii occidentali consideră că fereastra de oportunitate pentru Ucraina nu este nesfârșită, iar pentru a schimba cursul războiului Kievul trebuie să primească cât mai repede arme mai puternice, inclusiv tancuri de luptă și sisteme de apărare aeriană.

Multă vreme, în Occident s-a sperat că, după o iarnă grea, pierderi militare și o situație economică înrăutățită din cauza sancțiunilor, Moscova va încerca să pună capăt conflictului și va începe să caute oportunități de pace.

Cu toate acestea, acest calcul nu pare să se fi materializat: se apropie prima aniversare de la începutul invaziei rusești în Ucraina, iar Moscova, în ciuda pierderilor suferite și a sancțiunilor impuse, pare să intenționeze să lanseze o nouă ofensivă în Ucraina.

Acum, o serie de lideri occidentali consideră că Kremlinul, pregătit să continue mobilizarea, poate câștiga dacă se ține de tactica unui conflict militar prelungit.

Poate că Kremlinul se așteaptă ca, în timp, populația din Europa și din Statele Unite să devină din ce în ce mai puțin entuziastă față de eforturile guvernelor de a oferi asistență Ucrainei. În plus, în unele țări, liderii și guvernele se pot schimba în această perioadă.

După cum subliniază publicația, Occidentul nu vede încă niciun semn că Kremlinul se va gândi să reducă conflictul din cauza sancțiunilor. De asemenea, politicienii occidentali înțeleg că Rusia are destul de multe resurse pentru producția de armament fără utilizarea tehnologiei occidentale, precum și pentru a desfășura un nou val de mobilizare, mai scrie WSJ.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Nah, rușii sunt terminați, mi-a spus-o de nenumărate ori userul Marcel Trollacu.

  2. Pai asta nu era fake news propagat de troli platiti in ruble? Asa am inteles de la colegii comentatori userei… Oare sa fi gresit ei? Nu cred. Inca cred ca este fake news si minte wsj.

  3. Ce nu inteleg oamenii simpli este faptul ca intr-o dictatura totalitara ca rusia lui putler, absolut toti oamenii pot lesina de foame, putler declara ca sunt buricul universului, cei mai instariti etc … pe scurt o dictatura de asemenea nivel nu poate fi deturnata decat cu putler in bunker si fiola – restul e cancan!

  4. Lasa ca dupa a iesit zele sa va spuna ca timpul lucreaza invers, in favoarea ucrainienilor, nu va agitati, doar a zis-o zele…:)