G4Media.ro

Lidera socialiștilor din Parlamentul European: Trei europarlamentari PSD români s-au abținut și…

Lidera socialiștilor din Parlamentul European: Trei europarlamentari PSD români s-au abținut și unul a votat împotriva rezoluției care condamnă așa numitele zone libere de LGBT din Polonia

Lidera grupului socialist din Parlamentul European, Garcia Perez, a declarat marți că trei europarlamentari PSD români s-au abținut și unul a votat împotriva rezoluției adoptate în decembrie anul trecut de Parlamentul European, care condamnă așa numitele zone libere de LGBT din Polonia.

”Ne vom asigura ca vom avea o mai bună comunicare în interiorul grupului. Nu a votat întreaga delegație împotriva rezoluției. Au fost trei abțineri și un vot împotriva unui amendament”, a declarat Perez, într-o conferință de presă la Parlamentul Europoean, răspunzând la o întrebare G4Media.ro.

Potrivit surselor G4Media.ro din Parlamentul European, liderii grupului socialiștilor le-au reproșat europarlamentarilor români poziția adoptată în decembrie la votarea rezoluției, dat fiind că protejarea comunității LGBT reprezintă una dintre valorile ideologice importante pentru socialiștii europeni.

Parlamentul European a condamnat pe data de 18 decembrie aşa-numitele ”zone libere de LGBTI” create în Polonia prin rezoluţii ale autorităţilor locale din această ţară, transmite agenţia DPA, citată de Agerpres.

”Parlamentul European solicită autorităţilor poloneze să condamne aceste acte şi să anuleze toate rezoluţiile care atacă drepturile LGBTI”, se arată într-o declaraţie a Parlamentului European, care a adoptat la rândul său o rezoluţie prin care cere anularea deciziilor privind crearea acelor zone libere de membri ai comunităţii LGBTI în Polonia.

Rezoluţii privind astfel de ”zone libere de LGBTI” au fost adoptate de peste 80 de administraţii locale poloneze, precizează declaraţia Parlamentului European, adăugând că prin respectivele rezoluţii ”guvernele locale sunt îndemnate să se abţină de la orice acţiune de încurajare a toleranţei faţă de persoanele LGBTI şi să evite acordarea de asistenţă financiară ONG-urilor care militează pentru promovarea egalităţii de drepturi”.

Comisarul polonez pentru drepturile omului, Adam Bodnar, a înaintat luna aceasta plângeri în justiţie împotrivă creării acelor zone.

În rezoluţia sa, Parlamentul European se arată îngrijorat şi de ”atacurile” împotriva comunităţii LGBTI din partea unor oficiali din unele state membre ale UE, precum şi din partea unor guverne naţionale sau administraţii locale.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Bravo, g4 de la romi la lgbt e o etapa.Ce mai spicuiti?Despre protectia gandacilor, mustelor, cand ne vorbiti?

 2. Asta pentru că aicișa pe la noi ăia cred că a fi socialist/de stânga înseamnă să stai degeaba pe banii statului și să mai și furi din când în când

 3. Realitatea e ca toate societatile sunt si vor fi diverse (din mai multe puncte de vedere, nu doar al orientarii sexuale), indiferent cat de deranjati ar fi unii de asta. Asa a fost tot timpul (chiar si-n vremurile cele mai negre ale istoriei), asa va fi si de acum inainte. Prin urmare, daca vrem sa traim in pace unii cu altii, e momentul sa iesim din logica ‘dictaturii majoritatii’. Democratia inseamna mai mult de atat.

  • In general politicienii nu au constiinta…

  • In democratia ta sunt inclusi doar o parte din minoritari.Ce faci cu necrofilii, zoofilii sau pedofilii???

  • @Alexandru Corect, dar in mod evident “nu vrem sa traim in pace”.

 4. Tovarase Alexandru, astept diversitatea acceptata public pentru : pedofili, necrofili, zoofili, practicile vodoo, mutilarea genitala, sharia islamica, etc., pentru ca libertate, in bibilica ta, inseamna sa ne batem joc de majoritatea populatiei in numele diversilor minoritari.

  • @dictatorul
   Fratica, simt ca ai potentialul sa-ti depasesti conditia de cimpanzeu. Si acum incearca sa implici si cativa neuroni la ce genereaza atza aia din cutia-ti care tine urechile sa nu cada. Poate reusesti de data asta sa aprinzi o luminita in negura ratiunii.
   Scuza-ma daca te-am jignit folosind cuvantul „ratiunii”…

  • Nenica, esti prost rau fratica. Inteleg ca nu te cara capul sa spui nimic dar de ce insisti sa semnalizezi public ca esti dobitoc.
   @ Tovarase Adrean, si ei se considera „minoritari” si indreptatiti in alegerea lor, pe gargara ta, orice se poate considera „normal”. La presiunea acestor „minoritari” , homosexualitatea a fost acceptata ca ceva normal si este posibil ca in timp si restul sa urmeze aceiasi cale, deja exista discutii (vezi si limita pentru consimtamant si casatorie).

 5. Vad iarasi si iarasi comparatia asta tampita a homosexualilor cu pedofilii, zoofilii, necrofilii. Atata de prosti sunt unii oameni incat nu discern intre o optiune sexuala de comun acord intre doua persoane si o actiune sexuala impusa cu forta de catre un individ. Cei care compara homosexualii cu pedofilii, probabil considera violul ceva normal.

  • Un bărbat care violează un băiețel ce este? Homosexual sau pedofil? Sau și una și alta??

 6. Diversitatea sexuala e acceptabila doar în cadrul intim în care se desfasoara o activitate sexuala.
  De ce trebuie sa-si expuna public preferintele, oricare ar fi ele?
  De ce la un concurs pe post, de exemplu, trebuie sa conteze alte considerente în afara competentei profesionale? Ursula nu ne-a explicat de ce un candidat la postul de comisar european trebuie sa fie femeie. Mai sunt si alti ametiti…

 7. Eu cred ca inca exista libertatea de a vota si in parlamentul european..fiecare voteaza dupa propria lui credinta….

 8. PSD este partid conservator de dreapta populist-etatista, n-are nicio legatura doctrinara cu stanga europeana, ar trebui dati afara din grupul parlamentar.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.