G4Media.ro

Licitații de 38 de milioane de lei, la Bacău, pentru construcția a…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Licitații de 38 de milioane de lei, la Bacău, pentru construcția a două piste pentru biciclete

Primăria municipiului Bacău derulează două proiecte europene în valoare de 38 milioane lei prin care vor fi amenajate două coridoare de piste de bicicletă, anunță Agerpres.

Primarul Lucian Daniel Stanciu-Viziteu a declarat că prin implementarea proiectelor se realizează tranziţia spre un oraş mobil, dar cu mijloace alternative.

„Viitorul este al deplasărilor cu transportul în comun, cu bicicleta, trotineta, maşina electrică! Şi în Bacău! Asta cu atât mai mult cu cât vedem crescând zilnic preţurile la carburanţi. Avem în derulare licitaţia pentru realizarea a două coridoare de piste de biciclete pe traseele Parc Cancicov-Stadion-Bazin înot-Universitatea Vasile Alecsandri şi zona centrală-Aeroport”, a precizat Lucian Daniel Stanciu-Viziteu.

Edilul a mai spus că au fost scoase la licitaţie şi lucrările la primul sistem de management inteligent al traficului pe coridoarele de transport public şi nemotorizate.

Lucrările au o valoare de peste 80 de milioane lei, fiind asigurate tot din fonduri europene.

„Proiectul privind sistemul de management al traficului are trei componente: refacerea infrastructurii din intersecţii, fibră optică pentru sistemul de supraveghere care va avea sediul la Centrul de Afaceri şi realizarea trotuarelor de pe strada Calea Republicii (partea dreaptă), din zona staţiei de carburant, până la FNC. După deschiderea ofertelor, urmează perioada de contestaţii, semnarea contractului şi execuţia propriu-zisă”, a adăugat primarul municipiului Bacău.

Prin aceste investiţii, primarul Lucian Daniel Stanciu-Viziteu a subliniat că există suficiente pentru ca băcăuanii să renunţe la maşina personală măcar o zi sau două pe săptămână, în favoarea mijloacelor alternative de deplasare.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Saranticilor pistele le lipseau!

 2. Spitale, apa calda, scoli si strazi au?

  • Au! Spre diferență de alții au și centură cu profil de autostradă. Ia zi, când ai fost ultima oară prin Bacău?

 3. Bai g4, putem sa stim si noi cati km au pistele astea? Daca au 2 km, la pretul asta mai bine lipsa, mergem pe jos.

 4. 38 milioane de lei pentru niste dungi galbene de vopsea pe asfalt ? Adica 7.6 milioane euro ? Vreau si eu !

 5. Ce ghinion , numai prosti la primaria Bacau, dar poporul are ce a ales.

 6. tot respectul pentru așa ceva

 7. Sunteti foarte foarte scumpi. Cati km vor avea pistele in total? Din cate ati dovedit pana acum nu exista o administratie competenta la Bacau.
  Cititi asta:
  „Primarul Huja spune că administrația pe care o conduce va continua investițiile în pistele de biciclete. ”Avem pista de la Cisnădie la Cisnădioara și, de acum, și cea de la Cisnădie la Sibiu. Sper să lucrăm, tot împreună cu Consiliul Județean, și la o pistă de biciclete care să lege Cisnădioara de Sibiu. Să închidem cercul”, a spus primarul Cisnădiei. Potrivit lui, cei aproape șase km de pistă de biciclete dați în folosință vineri au costat aproximativ 700.000 de euro. Pista are o lățime de doi metri, este total separată de traficul auto și traversează un nou pod peste Seviș (luminat la ambele capete) și alte două podețe. În dreptul cartierului Arhitecților, au fost amplasați 100 de stâlpi de iluminat, a mai arătat primarul Huja. ”

  6km – 700.000 € contruita de la 0 , cu stalpi de iluminat ,2 podete ,etc.

 8. Sunteti foarte foarte scumpi.Cati km vor avea in total pistele ? Din cate ati dovedit pana acum la Bacau nu exista o administratie publica competenta.
  Cititi aici :
  „Primarul Huja spune că administrația pe care o conduce va continua investițiile în pistele de biciclete. ”Avem pista de la Cisnădie la Cisnădioara și, de acum, și cea de la Cisnădie la Sibiu. Sper să lucrăm, tot împreună cu Consiliul Județean, și la o pistă de biciclete care să lege Cisnădioara de Sibiu. Să închidem cercul”, a spus primarul Cisnădiei. Potrivit lui, cei aproape șase km de pistă de biciclete dați în folosință vineri au costat aproximativ 700.000 de euro. Pista are o lățime de doi metri, este total separată de traficul auto și traversează un nou pod peste Seviș (luminat la ambele capete) și alte două podețe. În dreptul cartierului Arhitecților, au fost amplasați 100 de stâlpi de iluminat, a mai arătat primarul Huja.”

  6km piste cu 100 stalpi iluminat, 2 podete ,etc.- 700.000€,

 9. D.le primar Stanciu-Viziteu mai urmariti d.le si alte surse de informare.
  1 Laborator analitic radioactiv din Ukraina, foarte mare si complex,materiale ,aparatura,etc. – a costat cca 6 milioane €.