G4Media.ro

Licitația pentru noua Sală Polivalentă din Iași, lansată în ianuarie, a fost…

Sursa foto: Ziarul de Iași

Licitația pentru noua Sală Polivalentă din Iași, lansată în ianuarie, a fost anulată din cauza creșterii costurilor din piața construcțiilor, care ajung să fie cu 60% mai mari

Licitaţia pentru construirea Sălii Polivalente din Iași a fost anulată, decizia fiind luată de conducerea Primăriei după ce au fost actualizaţi indicatorii tehnico-economici, transmite Ziarul de Iași. Conform sursei citate, refacerea devizului a dus la o creştere a costurilor de aproape 60%, de la 213 milioane lei la circa 340 milioane lei. Această creştere a fost cauzată de majorarea preţurilor la materiale de construcţii, în special în ceea ce priveşte oţelul, cimentul şi aluminiul.

Licitaţia a fost lansată la începutul lunii ianuarie, iar ofertele erau aşteptate în luna martie. Din informaţiile publicate în sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP) nu rezultă în mod clar care a fost motivul anulării, dar, contactat telefonic, viceprimarul Daniel Juravle, cu atribuţii de primar în această perioadă, a confirmat că este vorba despre creşterile din piaţa construcţiilor.

Viceprimarul Daniel Juravle a precizat că va merge săptămâna viitoare la Guvern pentru a prezenta noul deviz şi s-a declarat încrezător că executivul va finanţa în continuare proiectul.

Potrivit proiectului tehnic, Sala Polivalentă va avea o capacitate de peste 10.000 spectatori şi va fi structurată pe trei etaje. În prezent, la nivel naţional, nu există o sală de sport cu o capacitate mai mare, dar, la Braşov, un proiect similar este tot în fază de licitaţie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ciuma roșie nu are scrupule.