G4Media.ro

Licitația pentru noua Sală Polivalentă din Iași, lansată în ianuarie, a fost…

Sursa foto: Ziarul de Iași

Licitația pentru noua Sală Polivalentă din Iași, lansată în ianuarie, a fost anulată din cauza creșterii costurilor din piața construcțiilor, care ajung să fie cu 60% mai mari

Licitaţia pentru construirea Sălii Polivalente din Iași a fost anulată, decizia fiind luată de conducerea Primăriei după ce au fost actualizaţi indicatorii tehnico-economici, transmite Ziarul de Iași. Conform sursei citate, refacerea devizului a dus la o creştere a costurilor de aproape 60%, de la 213 milioane lei la circa 340 milioane lei. Această creştere a fost cauzată de majorarea preţurilor la materiale de construcţii, în special în ceea ce priveşte oţelul, cimentul şi aluminiul.

Licitaţia a fost lansată la începutul lunii ianuarie, iar ofertele erau aşteptate în luna martie. Din informaţiile publicate în sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP) nu rezultă în mod clar care a fost motivul anulării, dar, contactat telefonic, viceprimarul Daniel Juravle, cu atribuţii de primar în această perioadă, a confirmat că este vorba despre creşterile din piaţa construcţiilor.

Viceprimarul Daniel Juravle a precizat că va merge săptămâna viitoare la Guvern pentru a prezenta noul deviz şi s-a declarat încrezător că executivul va finanţa în continuare proiectul.

Potrivit proiectului tehnic, Sala Polivalentă va avea o capacitate de peste 10.000 spectatori şi va fi structurată pe trei etaje. În prezent, la nivel naţional, nu există o sală de sport cu o capacitate mai mare, dar, la Braşov, un proiect similar este tot în fază de licitaţie.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ciuma roșie nu are scrupule.