G4Media.ro

Libertatea: Silviu Mănăstire ar fi amenințat și jignit mai mulți liberali la…

Sursa: Facebook / Silviu Mănăstire

Libertatea: Silviu Mănăstire ar fi amenințat și jignit mai mulți liberali la o petrecere/ Deputată PNL: Mi-a spus «pesedistă ordinară» și încă un cuvânt foarte urât/ Conducerea PNL, acuzată că nu a luat măsuri deși a fost informată

Mai mulți liberali se plâng că ar fi fost amenințați sau jigniți de Silviu Mănăstire în timpul unei petreceri organizate la sfârșitul lunii octombrie de un deputat liberal, dezvăluie jurnalistul Cristian Andrei într-o anchetă publicată de Libertatea.ro. Mănăstire ar fi jignit-o pe deputatul Cristina Burciu, despre care ar fi spus că este ”o pesedistă ordinară”. Atât organizatorul petrecerii, deputatul PNL de Iași, Sorin Năcuță, cât și Cristina Burciu confirmă incidentul. Libertatea mai scrie că incidentul este cunoscut la vârful partidului, dar că nu au fost luate măsuri. Mănăstire trece drept unul dintre  oamenii de încredere ai ministrul de interne Lucian Bode. El s-a autosuspendat din funcția de secretar general adjunct la sfârșitul anului trecut, după ce G4Media a dezvăluit că și-a agresat fizic partenera în urmă cu doi ani și că împotriva sa a fost emis un ordin de restricție. Nici în acest caz liderii partidului nu au avut nici o reacție publică.

Deputatul PNL de Iași Sorin Năcuță spune, citat de Libertatea.ro, că secretarul general adjunct al PNL, Silviu Mănăstire, era „băut” și susține că că a văzut un incident unde mai mulți colegi i-au spus că fostul realizator TV i-a amenințat. Rugat de Libertatea să comenteze, Silviu Mănăstire a spus că e „o invenție”.

„M-am simțit umilită de Mănăstire, asta este ceea ce am simțit”, susține deputata Cristina Burciu pentru Libertatea. Ea afirmă că a fost deranjată de faptul că au fost mai mulți bărbați de față și nimeni nu a avut o reacție.

„S-a îndreptat cu privirea spre mine și m-a întrebat: «Cine ești tu?» Știa cine sunt, dar mă întreba cine sunt eu politic. Colegul meu de la Iași a încercat să mă prezinte, dar când a spus că sunt de la Turda, parcă a turnat cineva apă fiartă peste el. A spus: «Aaa, acum știu cine ești», și mi-a spus «pesedistă ordinară» și încă un cuvânt foarte urât. Au fost două expresii crunte, foarte urâte. Era nervos și agitat”, relatează deputata PNL pentru Libertatea.

Parlamentarii au informat conducerea PNL despre amenințările lui Mănăstire dar se plâng că nu au fost luate măsuri.  Cristina Burciu susține că a doua zi s-a dus la liderul grupului parlamentar din Camera Deputaților, Gabriel Andronache, deputat PNL de Brașov, pentru a-i aduce la cunoștință ce s-a întâmplat. „Am discutat la grup ce s-a întâmplat în seara precedentă. Eram mai mulți colegi dintre cei care am fost la masă și au relatat ce a fost la masă. Acolo am auzit că au existat amenințări la adresa altor colegi, inclusiv amenințări fizice. Am auzit de bătaie, amenințări cu violență. Relatările aparțineau unor colegi din partid, care au fost martori oculari. Numele domnului Motreanu a fost invocat, unii colegi au relatat că Mănăstire a spus că vor urma arestări”, spune deputata Burciu despre întâlnirea care a avut loc la Parlament, la grupul PNL din Camera Deputaților.

Întâlnirea de a doua zi, de la grupul parlamentar PNL, a fost descrisă și de deputatul Sorin Năcuță. El spune că a auzit la acea discuție de la colegii săi prezenți la grupul parlamentar că Mănăstire a afirmat că „în zece zile unii colegi vor fi anchetați, vor fi cercetați, printre care și domnul Motreanu și primarul din Turda”. „Eu mi-am arătat disponibilitatea față de conducerea partidului să particip la o discuție și să prezint lucrurile așa cum au fost acolo. Au fost alți colegi mai supărați care au ajuns înaintea mea la conducerea partidului și au expus problema”, conchide Năcuță.

Libertatea mai scrie că Lucian Bode nu a oferit vreun răspuns. Silviu Mănăstire a oferit următoarea replică: „Invenția asta de unde mai e? Vă plictisiți la USR, nu mai doarme Ghinea de grija mea? Îți recomand cu încredere să verifici unde se duc banii USR, înțeleg că ești foarte îngrijorat de acest subiect…”.

Amintim că Silviu Mănăstire a recurs la amenințări și la adresa G4Media.ro, care a scris în exclusivitate că actualul secretar general adjunct al PNL a primit ordin de restricție printr-o decizie definitivă a unei instanțe în iulie 2020 după ce a lovit-o cu palmele peste față și a amenințat că o omoară pe iubita sa.

Mănăstire a scris că se autosuspendă din funcția de secretar general adjunct al PNL „Să am timp să mă ocup de niște băieți ca pe vremuri”.

Citește integral pe Libertatea.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Nu mă privesc și nu mă interesează certurile dintre pesediștii „liberali”!

  2. Vedeti ca e fals sa afirmi despre conducere ca „nu a luat nicio masura”. Faptul ca nu l-a sanctionat si nici macar nu a discutat formal cazul, e o masura in sine. De protectie, in favoarea pitecantropului, dar tot masura e.

  3. Nu-mi dau seama daca frica asta de „infiltrati” e de la banii pe care trebuie sa-i ascunzi sau banii pe care urmeaza sa-i devalizezi.
    Votăm psd, ce sa facem. Firea presedinte, ciolacu Pm. Iordache sef la CCR

  4. Ăsta e o combinație pestilențială de Codrin Ștefănescu, Rareș Bogdan și George Simion. O hahaleră guralivă care rânește la grajdul lui Ciucă, Bode și Iohannis

  5. Acum cei jigniti o sa puna umarul la zburarea lui Bode…

  6. „E bădăran și mitocan și n-are maneră”.
    I.L. Caragiale