G4Media.ro

Letonia nu mai dă vize cetăţenilor ruşi, invocând războiul Rusiei împotriva Ucrainei

Foto: Latvian State Security Service

Letonia nu mai dă vize cetăţenilor ruşi, invocând războiul Rusiei împotriva Ucrainei

Letonia nu va mai acorda deocamdată vize cetăţenilor ruşi, a anunţat vineri ambasada letonă la Moscova, invocând războiul Rusiei împotriva Ucrainei, informează DPA.

De acum înainte, vor fi acceptate doar cereri de viză de la cetăţeni ruşi care doresc să participe la înmormântarea unei rude apropiate în Letonia, a anunţat ambasada pe Twitter.

Ţara baltică membră a UE şi NATO a restricţionat deja emiterea de vize pentru cetăţenii vecinului ei mult mai mare, acordându-le doar din motive umanitare.

De exemplu, Letonia încă elibera permise de şedere unui mare număr de jurnalişti ruşi care nu mai puteau lucra în ţara lor din cauza restricţiilor impuse mass-media de autorităţile ruse.

Cu toate acestea, autorităţile de securitate letone au avertizat recent asupra unor posibile riscuri dacă tot mai multe mass-media ruse ar veni să lucreze în Letonia.

sursa: Agerpres.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. In sfarsit incep sa se trezeasca unele tari. Nu inteleg de ce rusii – care urasc sistemul de viata occidental decadent – doresc sa vina in EU in concediu. P.S. Spoiler alert pentru rusi: creatorii de la marile case de moda – chiar si pentru lenjerie – au mari afinitati LGBTQ+, prin urmare aveti grija ce purtati si cum purtati:)

  2. Nu înțeleg de ce a luat așa de mult si doar Letonia face asta?