G4Media.ro

Lașitatea AUR și PNL în fața politicienilor care își snopesc în bătaie…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Lașitatea AUR și PNL în fața politicienilor care își snopesc în bătaie partenerele de viață: cazurile Focșa și Mănăstire

Stupefiantă lipsa de reacție a conducerilor AUR și PNL în fața a două cazuri în care unii dintre politicienii lor au fost implicați în cazuri de violență domestică, dar au fost tratați cu maximă indulgență, iar cele două partide nu au simțit nevoia să condamne și să sancționeze în mod public comportamentul celor doi. Cel mai recent caz: Dumitru Focșa, deputat AUR.

Un caz  îngrozitor de soție lovită cu brutalitate de către soț, cu detalii infiorătoare relatate chiar de deputatul AUR.  Într-un fel de mărturie publică delirantă, Focșa admite că și-a altoit nevasta, exasperat de gelozia ei, de față cu unul dintre copiii săi. Din relatarea lui Focșa se înțelege destul de clar că i-a dat două capete în gură și o ușă în nas (asta la minim).

 • ”Aceste reproșuri repetate și la care se tot revenea, chiar dacă împreună conveneam de fiecare dată, să nu se mai repete,(la fiecare revenire a soției acasă), m-a făcut să fac un gest regretabil: am luat-o de după gât și i-am strigat în față că nu mai rezist, nu mai pot, căci, cu „gândirea din capul ei mă face și pe mine cu capul!”….și am tras-o cu fruntea ei către fruntea mea. Din disperare, din durerea că nu sunt înțeles de ea, am făcut acest gest într-un mod nu foarte elegant, ba chiar brutal. Atât a fost tot! Nu știu nici acum, și regret că nu m-am stăpânit, cum de am putut face asta, dar eram complet devastat de atâtea reproșuri însoțite de plecări repetate, ciclic cam de 2-3 ori pe lună se tot repeta asta de doi ani.
  Dacă printre vorbele mele, mai mult stigate, „tu cu capul ăsta mă înnebunești de cap!”, dupa ce am făcut asta de două ori, ea a fugit spre telefonul din dormitor strigând că sună la 112, dar acolo, la ușa dormitorului a mai fost o busculadă și a fost atinsă și de ușa camerei, atunci am văzut că-i sângerează nasul. Totul s-a petrecut în mai puțin de un minut. Văzând că fetița a început să țipe, am încercat să împac copilul, iar soția a reușit să fugă în curtea vecinului, membru PSD, și să-i alarmeze.”

Din scurta declarație dată de soția deputatului AUR la Antena 3 rezultă cu lucrurile au fost foarte grave: ”Au mai fost certuri in cei 13 ani (de căsnicie, n.red), dar acum a fost ceva violent peste care nu se poate trece. Are o fire mai impulsiva, dar nu este violent din fire. Voi demara procedura de divort. Am parasit domiciliul, copilul este cu mine””

În generozitatea lui, deputatul AUR spune că va demisiona din Parlament dacă partidul i-o va cere, ”spre binele colegilor mei și al  și al românilor care cred în AUR”, deci nu din vreun sentiment de vinovăție, rușine sau regret în urma actelor de violență la care și-a supus soția. Numai că de ieri, când cazul a devenit public, până azi, când deputatul AUR a confirmat cu gura lui că și-a bătut crunt soția, nimeni din conducerea AUR nu i-a cerut să plece din Parlament, nici George Simion, nici Claudiu Târziu.

Soția deputatului AUR nu a cerut ordin de restricție sau să fie transportată pentru îngrijiri medicale la spital, deși avea nevoie de ele. A anunțat că a făcut plângere la poliție. A preferat să se retragă la mama ei și să îndure totul în tăcere și, foarte probabil, cu teamă de noi violențe din partea soțului. Cele mai multe victime ale violenței domestice nu au curajul să depună plângere, nimeni nu află de tragedia lor.

Celălalt caz, nu mai puțin sordid, a fost dezvăluit de G4Media.ro la finele anului trecut. Secretarul general adjunct al PNL, Silviu Mănăstire, și-a agresat în urmă cu doi ani partenera de viață atât de brutal încât o instanță a dispus un ordin de restricție pentru două luni.

 • În acest ordin se menționa că ”la data de 14.05.2020, pârâtul Mănăstire Silviu a lovit-o pe intimată, în mod repetat cu palmele peste față, a strâns-o de gât, împiedicând-o să respire, a împins-o peste o masă și a amenințat-o că o omoară, în timp ce se aflau la locuința situată în București (…)” În aceleași sentințe mai este menționat că, în fața organelor de poliție, femeia a declarat că ”între părți au existat în mod constant neînțelegeri însă intimata nu a rupt relația deoarece pârâtul i-ar fi luat cartea de identitate și a șantajat-o emoțional.

După aceste dezvăluiri, partenera lui Mănăstire a anunțat că și-a retras cererea și că dosarul s-a închis ”pentru că partenerul meu este un om minunat si ne-am si impacat avand in vedere ca și-a cerut iertare. Este o cearta și tine de noi. Silviu nu este un om violent precum scrieti voi si precum îl acuzați. Vă rog sa nu mai scrieti nimic pe acest subiect pentru ca mă simt agresată psihic”. Un caz trist de victimă resemnată, numai ea știe din ce motive.

Silviu Mănăstire a anunțat după dezvăluirile G4Media.ro că se autosuspendă din PNL, dar partidul nu a avut nici o reacție publică, nu i-a cerut demisia și nici nu i-a condamnat comportamentul violent față de partenera de viață.

Ambele cazuri ar fi trebuie să genereze o reacție promptă din partea celor două partide, să le ceară celor doi agresori să plece din viața politică iar în cazul deputatului AUR să demisioneze de urgență din Parlament. Partidele au obligația să sancționeze exemplar cazurile de violență domestică, mai ales când sunt implicați politicieni, pentru a transmite un semnal corect într-o țară în care fenomenul violenței domestice crește alarmant de la un an la altul.

Potrivit unei statistici publicate la sfârșitul anului trecut de Poliția Română, în primele 11 luni ale anului 2022, polițiștii au emis 11.891 de ordine de protecție provizorii, 4.718 dintre acestea fiind transformate în ordine de protecție de instanțele de judecată. În aceeași perioadă, polițiștii au intervenit la 81.397 de cazuri de violență domestică, dintre care 38.147 în mediul urban și 43.250 în mediul rural.

Au fost înregistrate creșteri, comparativ cu perioada similară din anul 2021, pentru loviri sau alte violențe (de la 27.029 la 31.310 fapte), vătămare corporală (de la 13 la 15 fapte) și amenințare (de la 4.836 la 6.058 de fapte).

La nivel național, în primele 11 luni ale 2022, numărul faptelor penale în domeniul violenței domestice a crescut cu 13,4%, față de primele 11 luni ale anului 2021, de la 44.522 la 50.531 de fapte. Numărul femeilor care au fost victime ale violenţei domestice a crescut cu 10% în 2021 față de anul precedent.

G4Media.ro a arătat cum violența domestică comisă de politicieni este o apucătură din ce în ce mai puțin tolerată în Occident. Cei mai mulți politicieni care și-au agresat partenerele de viață au demisionat din funcții sau partidele lor au luat poziție dură atunci când au încercat să revină în viața politică.

Violența domestică este o formă de teroare, dramele care se nasc de aici sunt înspăimântătoare, traumele se manifestă pe termen lung. Coșmarul îndurat de femeile abuzate este greu de imaginat,  unele nu pot să-și revină la o viață normală ani de zile fără consiliere psihologică. Nu mai vorbim de traumele copiilor care asistă la scenele de violență, cum le vor marca adolescența și viața în general.

Nu există nimic mai dezgustător la un bărbat decât să lovească o femeie. Lașitatea supremă: să lovești în cineva lipsit de apărare. Din păcate, lașitatea acestor bărbați slabi care fac pe zmeii cu partenerele lor de viață este dublată de lașitatea partidelor. Marele bărbat călit în lupte, fostul general Nicolae Ciucă, n-are nici o problemă, din căte vedem, ca un bărbat să lovească o femeie. Nu l-am auzit luând poziție după cazul Mănăstire. Un test important. L-a picat atât premierul, cât și Lucian Bode, secretarul general al PNL, cel care l-a adus și l-a promovat pe Mănăstire în PNL.

Situația din PNL este cu atât mai stânjenitoare, dat fiind că femeile din partid au făcut din violența domestică o temă de campanie și au declarat război fenomenului. Cum îl combat, mai exact? Tăcând rușinos cu capul între urechi când agresorul se nimerește să fie un animal politic din haita partidului?

Nu i-am auzit nici pe ceilați mari bărbați de la AUR, George Simion sau Claudiu Târziu, cu gura plină de valori tradiționale, familie, credință în Dumnezeu, cerându-i ferm deputatului AUR să plece din Parlament, din partid și din politică în general.

Doar liderii USR s-au poziționat corect atât în cazul Mănăstire, cât și în cazul Focșa. Drulă și Moșteanu au cerut demisiile celor doi, în rest tăcere. De la PSD, doar deputata Laura Vicol a avut ceva de spus pe Facebook, dar liderii partidului nu s-au poziționat în nici un fel. Marcel Ciolacu nu pare nici el foarte mișcat.

Dacă tăceți în mod complice mai departe în fața acestor orori, voi, mari bărbați de la PNL și AUR, Ciucă și Simion, nu faceți altceva decât le spuneți alegătorilor voștri că un politician care își conduce familia cu pumnul procedează corect. De aici până la a conduce o țară cu bâta nu mai este decât un pas.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

68 comentarii

 1. Afara cu nea ala din politica!

  • AUR trebuie sa-i ceara domnului deputat sa iasa din politica, altfel nici nu ma gandesc sa votez partidul, pai cum putem fi reprezentati de astfel de oameni care nu au practic autocontrol?

  • Pai si doamna fura ceva sau cum, ca nu inteleg? Daca fura unu’ eu il pedepsesc pe altul? Si asa? Nu avem justitie, politie? La ce-i platim pe cei din justitie, politue, etc? Sa-si rezolve oamenii singuri problemele si in felul asta?

 2. Neamuri de traistă cum zicea tata. Ce sa le ceri, asta e valoarea așa zișilor politiceni de la noi.

 3. Simioane, Simioane, da-l afara ca nu mai primesti voturi de la femei!

  • Dar dacă le place?

  • Nu le place, doar accepta. Gogu sa nu-ti iei partenera. Te poti calugari, mai bine zic.🙃

 4. AUR trebuie scos in afara legii. Cu asa deputati nu putem continua, ne pare rau. Afara!

  • E balamaua cuiva.

 5. Nici eu nu-i mai sustin pe astia. Duca-se!

 6. Dovada clara ca AUR este controlat de in.v.adatorii rusi daca accepta astfel de deputati.

 7. Nu îi mai supăraţi măi că merg acasă cu capsa pusă şi îşi bat nevestele.🤪

 8. Noi am aflat cina va fi candidaţii PSD la prezidenţiale:
  ————–
  Prima alternativă: Daea licurici cel mai bun ministru al lor.
  A doua alternativă: Rafila şamanul speriat de seringi dar mare fan de botniţe.
  A treia alternativă: Nu au alţii mai buni.

  Noi am aflat cine va fi şi candidaţii PNL la prezidenţiale:
  ————–
  Prima, a doua şi a treia alternativă: va fi un sectorist.

  Noi am dat în cărţi la Mama Sondata şi ne-a spus cine va fi candidatul AUR la prezidenţiale:
  ————–
  Ăla care ştie să îşi bată mai bine nevasta.

  Noi ştim cine va câştiga preşedenţia din primul tur:
  ————–
  Logic că unul de la USR că s-a săturat lumea de Daddy şi ar vrea unul stăpân pe ranga lui.

  Aşa v-am sondat de o să staţi o săptămână surescitaţi.😁😁😁😁😁😁😁

 9. Eu zic că, mai înainte de a acuza, trebuie să existe dovada „pocnelii”. Alta decât declarația singulară a persoanei care reclamă violența. Gen certificat medico-legal. Altfel, nu putem acuza doar din partizanst evident politic.
  Uite, Bot a îmbrincit-o pe o individă, în 2019. E violență sau nu? Zic de Bot, că se dă ziarist. Ca matale.

  • Faci misto sau nu ai citit decat titlul articolului? La aurist a scris chiar agresorul pe facebook ca e adevarat ce spune victima lui, iar la pnlist a fost ordin de restrictie dat de instanta cu detalii despre cum a agresat-o manastire pe femeie. In plus, stie oricine ca femeile mai degraba nu spun ca sunt batute, decat sa inventeze asta, asa ca atunci cand ajung sa cheme politia e cam clara treaba.

  • Are dreptate Alexandros, asa este.

 10. Nu există „parteneră de viață” acest concept este un mit la fel ca ăla care transforma apa în vin pe la chefuri…….nu uita, când vine vorba de femei, ea niciodată nu este a ta, e doar rândul tău.

 11. Pai cine sa-l dea afara? AUR care sustine familia traditionala? Pai familia traditionala la romani include si cate un box cu femeia ocazional.

 12. Partidokratia De Buzunar 🙂 Partidismul mioritic nu a fost construit pe baza unor relatii sanatoase cu societatea civila. Partidele mioritice servesc si apara doar interesele celor care l-au construit, liderului suprem, locotenentilor din provincie, parasutelor, nepotilor si baietilor de serviciu. Partidul mioritic nu poate sa tina cont de valorile sanatoase care stau la baza unei societati democratice. partidokratia mioritica nu percepe o actiune impotriva unui membru de partid. Orice actiune impotriva unui membru care a incalcat Legea poate fi perceputa ca un act de slabiciune …o palma la adresa SF autoritati a partidului 🙂

 13. Ți se vede petlița, chief !? Sau e doar un colț de robă ?

 14. Bună seara! Știe cineva cum pot lua legătura cu dl Simion? Aș dori să achiziționez niște rochițe.

 15. Niste lasi platiti din banii nostri, un partid extremist asta este AUR.
  Daca asta nu mai e dovada, nu stiu care mai e.

 16. aur reprezinta gunoiul si analfabetii functionali ai societatii romanesti, iar de la pnl nu te poti astepta la altceva, partidul s-a pedelizat complet si e doar o adunatura de lichele care vor esua in psd in 2024!

 17. Ca si cum nu erau de ajuns ciumații roșii,galbeni și verzi să spurce această pagină își mai pun și hAUR-iștii poalele în cap pe aici,să-și apere derbedeul zaltat.Așa cum își face vulpea nevoile în ușa bursucului ca sa-și abandoneze scorbura tot așa și ei umplu locul cu comentarii mizerabile să nu mai scrie/citească nimeni nimic,să pară totul o apă și un pământ,o scârbărie..

  • E ca in filme, ca pe stadion, da unu un cap in gura, o usa in nas si tot barul, stadionul sare la bataie. Numai sa citeasca “cap in gura si usa…” ca au si trecut in stare excitata. Probabil singura accesibila…
   Stilul telenovelistic in care atacatorul descrie nefericita intamplare arata ca trage speranta ca lumea va fi ingaduitoare cu el, mai ales genul feminin, din pacate, mare consumator de telenovele.

 18. Ja Ja ..ganditul dublu de factura orwelliană dăunează grav democrației 🙂 gen Micutzu ,, nu i așa ca noi romanii dormim mai bine când știm ca NU SE POATE”

 19. Lasă-mă sä ințeleg: cine visează la un Sistem de Pensii bazat DOAR pe Contributivitate, fără pensii speciale și fără alte privilegii nemeritate, e omul lui Piticot, este?
  Crăcănele, tu auzi măh? Cică eu fac aici mișto de tine doar de ochii lumii, că pe la spate suntem de fapt frați de mahoarcā și de pufoaikă triplu-distilată…

 20. P.S. Să ințelegem că acesta e planul clocit in laboratoarele din „Deal”, că oricine vine cu pretenția ca Principiul Contributivitații sā fie introdus în Constituție e in mod automat omul rușilor și dușmanul lu’ domnu’ Ma.gistrat și lu’ domnu’ Do.ctor-Ge.neral de renume Mondial !?
  Flori nu vreți, in număr par !!?

 21. Textul e realist. Iar comentariile vin sa il completeze foarte bine.
  Pai aici e vorba despre un ditamai fenomenul social. Daca creste aceasta tema, si chiar se merge in profunzime cu ea, parca si valul de jeluiri, injuraturi si amenintari, care mai de care, dupa cum e musca de pe caciula.

 22. Barbatu’ din AUR e TOP G

 23. Violența impotriva femeilor e jalnică. Da asta nu înseamnă că cele agresate sunt neaparat niște îngerași. Unele sunt alte nu, după caz.

  Dacă ar fi așa și am vorbi exclusiv de femei tip îngeraș nu am fi avut acum la catastif 23 de mil de avorturi. Care sigur în bună parte cad și în vina bărbatului. Da dacă un bărbat presupunând că nu ar fi de acord cu avortul, femeia tot poate să meargă chiar fără acceptul bărbatului și să facă boacăna și miraculos societatea nu se oripilează ca în cazu violenței față de femei.

  Joac-o p’asta vb. lu M Badea

  • Nu esti pe subiect. Ai trecut de la una la alta. Ce vrei sa spui prin faptul ca nu sunt ingerasi? Cumva ca nici tu nu meriti gagica?
   Joac-o tu pe asta!

  • In mod miraculos societatea se oripileaza iti explic eu si de ce, desi sincer mie nu mi se pare ca s-ar oripila prea mult, sau suficient de mult. Ca daca acesti indivizi nu ar iesi in societate sa caute diverse lucruri, cum ar fi joburi bine platite pe banii nostri, nu ar fi vreo problema. Dar vezi ca ei nu sunt ei cu ei si-si vad de treaba, ei ne incurca pe noi, ailalti. Acum sper ca ai priceput de ce se oripileaza unii.

  • @Heidi (cea mai altoită dintre pământence)..🌶

   Morala e următoarea. Așa cum revolta sforăitoare a soțietății e vehementă pe bună dreptate vis a vis de violența unor bărbați față de unele femei tot așa de vehementă sau chiar mai vehementă reacție ar trebui să avem vis a vis de ‘îngerașele’ care își aneantizează pruncii la scară industrială respectiv 23 de milioane’n cap 😬

   Una e o scatoalcă și alta e aneantizarea definitivă a unui prunc lipsit de orice fel de apărare. Nu credeți că totuși e o ‘ușoară’ diferență?

   Eu întreb, de ce o violență ne put3 așa tare vs alta care pare că miroase a iasomie, frezii sau ceva de la Chanel în sus ⬆️⬆️⬆️

  • Pai nu e vorba de asta, subiectul articolului este altul, e clar. De ce deviati discutia, nu inteleg?

 24. AUR si PNL complice la tot ce se intampla.

 25. Iegzista o explicatie pentru tacerea bravilor barbati de stat. Sunt la fel ca ei .In plus cei doi zmardoi au cotizat pentru locul in parlament,iar daca dau pe goarna suma intra DNA pe teren. Poate la VAR vedem si reluarea…

 26. Niste …. extremisti.
  Chiar nu inteleg de ce Manastire nu e in AUR.

 27. Cativa ani de consiliere psihologica + ceilalti de relatie= un deceniu = o treime din viata activa.

 28. Vezi vreo diferenta in actiunile lor intre PSD-PNL-AUR?

 29. „dupa ce I-am dat doua capuri in gura si o usa in freza ea a fugitin gradi a la venul meu care psd-ist” saraca, a sarit din lac in put. 😂😂

 30. Si nu vedem si noi femeile din Ro sa organizeze un mars de protest (intelectuali, studente, eleve, profesoare..), sa scrie Mezolei care era preocupata de soarta femeii din politica de la noi? Nimic?

 31. Aha.., bag seama planul prevede atac la baionetă și pe partea cu „..toată Europa se lăfăie in Pensii Speciale…”, cu sprijin „contra cost” in plan mediatic după metoda:”…dezinformați, dragi ziariști, că oricum nu verifică nimeni, dar la buzunăraș bănuțu’ se simte gros…”…
  P.S. E vorba de același „strateg” care a coordonat și campania de dezinformare din toamna trecută prin care s-a incercat (și s-a reușit parțial) să se inoculeze ideea că prețurile plafonate la kwh de gaz și de electricitate din Ordonanța Energiei sunt de 3-4 ori mai mici decât cele din Occident, când în realitate nu vorbim nici măcar de dublu, dar deh…, Dracu’ trebuia arătat ca să țină manevra ?!
  P.P.S. Din ce surse „independente” vă culegeți informațiile ref la Pensiile Speciale din Europa, d-le de la Garnizoana Cluj?

 32. Aha.., bag seama planul prevede at.ac la ba.ionetă și pe partea cu „..toată Europa se lăfăie in Pensii Speciale…”, cu sprijin „contra cost” in plan mediatic după metoda:”…dezi.nformați, dragi ziariști, că oricum nu verifică nimeni, dar la buzunăraș bănuțu’ se simte gros…”…

 33. PS. E vorba de același „strateg” care a coordonat și campania de dezinformare din toamna trecută prin care s-a incercat (și s-a reușit parțial) să se inoculeze ideea că prețurile plafonate la kwh de gaz și de electricitate din Ordonanța Energiei sunt de 3-4 ori mai mici decât cele din Occident, când în realitate nu vorbim nici măcar de dublu, dar deh…, Dr.acu’ trebuia arătat ca să țină ma.nevra ???!!
  P.P.S. Din ce surse „independente” vă culegeți informațiile ref la Pensiile Speciale din Europa, d-le de la Garnizoana Cluj?

 34. Vorbim de agresiune in casa agresorului
  Si persecutia prin CENZURAREA COMENTARIILOR decente.este tot o agresiue. Fara explicatii, fara posibilitatea de a obtine explicatii, doar ca nu convin liniei care pare trasata.
  Utima mea experienta – azi, 7 ianuarie, ora aprox 7;40, la acest articol. Deja a cincea persecutie din anul acesta la G4, a doua la acest autor .

  • Nu. Asta nu este o forma de agresiune, este o forma de respingere, de dezacord, neacceptare si fiecare are acest drept sa accepte sau nu un comentariu mai mult sau mai putin bun, dupa cum considera fiecare autor.

  • Atunci cand intra in contradictie cu principiile declarate, este o inselatorie, deci un abuz.

  • Puteti sa-mi enumerati, va rog, aceste principii, ca mie nu-mi este clar.
   Va aduc aminte ca acest articol se refera la fapte deosebit de grave, incomparabile cu problema dvs, dar deh, drama mea e cea mai mare cum e si a dvs pentru dvs.
   Deci astept.

  • Iti raspund desi, reprosand ca ma abat de la subiect, imi ceri sa vorbesc despre principii, nu despre subiect. Este o contradictie, dar trec peste ea.
   Un principiu este de a nu avea o dubla masura.(Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face) Iata cum este incalcat.
   G4 pretinde puterii sa garanteze dreptul la libera exprimare a unor opinii, chiar daca nu convin. Evident, exprimarea sa se faca in termeni civilizati. De ce G4 isi ia libertatea sa le cenzureze?
   Il critica pe acel deputat ca si-a lovit sotia, in loc sa o conviga. De radiaza comentariile care nu-i plac, fara nicio explicatie? Este tot o forma de violenta.
   Critica guvernul ia hotarari fara sa informeze publicul: imprumuta bani, instraineaza proprietati ale statului Cititorii G4 nu au de unde sa primeasca nicio explicatie, trebuie sa inghita cand sunt sanctionati. As putea continua, dar ma opresc.
   Nu consider comentaruule mele niste valori, dar ma dezamageste enorm sa constat asemenea practici acolo unde aveam cea mai mare incredere.
   Si inca o marturisire: in sinea mea am sperat ca nu G4 cenzureaza, ci o „mana nevazuta” . Insistand, as fi dorit sa fie descoperita. Din acest motiv am presat.

  • Poate considera ca gandurile pe care le sterg din comentarii nu sunt exprimate in termeni civilizati. Asa considera dansii. Alta explicatie nu am. Oricum nu e o forma de agresiune, sau violenta. Nu ar strica sa citesti niste carti psihologice pentru intelegerea termenilor.

  • 1. Nu ma exprim niciodata necivilizat. In primul rand, pentru mine, imi displace. Dar nu asta e explicatia, ei admit limbajul necivilizat, chiar vulgar, numai la acest articol sunt o sumedenie. Propria lor vinovatie i-a indemnat.
   2. Violenta si agresiunea nu sunt neaparat fizice.

   Va multumesc ca ati dat atentie nemultumirii mele si ca mi-ati dat prilejul sa ma explic.Voi incerca sa depasesc revolta fatza de G4. Traim intr-o lume complicata, sa n-o mai complic si eu.
   Deja, din cauza acestei nemultumiri, nu am incercat sa abordez cazul Manastire. Este mult mai complex decat cel al unui bataus aurist.

  • Cu placere. Daca aveti timp si dispozitie puteti sa detaliati subiectul Manastire la articolul despre PNL Iasi care a cerut excluderea auristului din partid, dar nu s-a referit la autosuspendarea colegului lor penelist.

 35. De parca ar fi cele mai mari probleme ale României…

 36. & ,,Febra aurului”, în America, a fost cu violență , ?

 37. & Deci, din parteneriatul cu NATO și parteneriatul strategic cu americanii, probabil că nu se pot obține numai, „dividende”, fără cheltuieli, ?

 38. @Clujeanul izmenar,
  Lasă trucajele tovarășe, toată mizeria din România pleacă de la aceste privilegii, pensii speciale și pensionarea la 45 de ani.
  Bătăușii de femei tot din rândul „specialilor” sunt cel mai adesea, pentru că au început să se simtă stăpâni.

 39. Partidele nu sunt justitie si nu pot da pedepse in locul judecarilor. Pentru violenta domestica justitia ar trebui sa inceapa prin a-i arde la buzunare pe faptasi victimele sa primeasca despagubiri si faptasii privare de libertate pe termen lung, lucru care nu prea se intampla. Betivii isi bat nevastele, scapa.

 40. & Omul, cea mai dăunătoare specie făcută să viețuiască pe suprafața planetei, toate celelalte specii se mulțumesc cu ceea ce le oferă planeta în ecosistemele lor, ?

 41. & Probabil că ar fi de mai ușor cu exacerbarea subiectelor despre violență, ca să nu prindeți și vreun sezon multicultural de iranieni, sau există și posibilitatea ca așa ceva să vă doriți ăia având și erecții, ?
  Deci, chestia ritualică cu ,,pace vouă cititorilor”, este pentru cititori, ?