G4Media.ro

Lanțulalimentar: Brânzeturile fine, dar și alte alimente din Uniunea Europeană, suprataxate cu…

Sursa Foto: lantulalimentar.ro

Lanțulalimentar: Brânzeturile fine, dar și alte alimente din Uniunea Europeană, suprataxate cu 25% de administrația Trump/ Câtă brânză din România a ajuns anul trecut pe piața americană

Decizia de suprataxare a unei game largi de mărfuri, printre care se află și numeroase produse alimentare, din țările comunitare ar putea fi aplicată începând cu 18 octombrie și reprezintă un răspuns pe care administrația Trump îl dă autorităților europene care au subvenționat compania aviatică Airbus, măsură care, consideră autoritățile americane, au afectat afacerile companiei Boeing, transmite lanțulalimentar.ro

Organizația Mondială a Comerțului a autorizat deja guvernul american să suprataxeze importurile europene cu 7,5 miliarde de dolari anual. Suprataxarea unor mărfuri importate din țările europene este plasată de publicația eater.com în categoria războaielor comerciale permanente ale liderului de la Casa Albă.

Printre alimentele suprataxate se află măslinele din Spania, vinurile din Franța, scotchul fabricat dintr-un singur malț și wiskeyul, napolitanele, brânzeturile, untul, uleiul de măsline, iaurtul și fructele conservate, provenind din toate țările comunitare.

De precizat că vinurile produse în România nu se află pe lista produselor care vor fi suprataxate, dar sunt vizate numeroase sortimente de brânzeturi și alte produse lactate, unele comercializate și de producători din țara noastră.

Potrivit Observatorului European al Laptelui, România a exportat anul trecut în SUA, 409 tone de brânzeturi, mai mult decât Suedia ( 49 t ), Croația ( 24 t ) sau Ungaria ( 28 t ), dar mult mai puțin decât Italia ( 31. 495 t ), Franța ( 25.013 t ) sau Olanda ( 15.116 t ).

În primele șase luni ale anului 2019, România a exportat în Statele Unite 351 t de brânzeturi. Statisticile europene arată că decizia de suprataxare a brânzeturilor vine pe fondul unei creșteri vertiginoase a exporturilor de brânzeturi europene către piața americană.

Citește integral pe lanțulalimentar.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Probabilitatea ca America sa faca asta este scazuta . Nu poti veni ca prieten (chiar daca brinza este pe bani )sa introduci unilateral astfel de taxe . Este ca si cum tu ,pe seama altora cistigi niste bani si ii investestii apoi in tarile de la care tocmai ai luat aceste sume . Poate cineva imi spune cum se cheama asta ?