G4Media.ro

La Kiev de Ziua Europei, preşedinta Parlamentului European Roberta Metsola îndeamnă UE…

Sursa foto: European Council

La Kiev de Ziua Europei, preşedinta Parlamentului European Roberta Metsola îndeamnă UE să-şi respecte promisiunile

Preşedinta Parlamentului European (PE) Roberta Metsola cere joi, Uniunii Europene (UE) să furnizeze ajutorul promis Ucrainei şi să-şi ”intensifice” susţinerea împotriva invaziei ruse, într-o vizită la Kiev de Ziua Europei, relatează AFP, transmite News.ro.

Preşedintlee ucrainean Volodimir Zelenski, care a primit-o pe preşedinta PE de Ziua Europei, a salutat eforturile europene, însă a subliniat că Rusia a ”profitat” de întârzierea ajutorului din Occident.

”Ştim prea bine că Ucraina are urgent nevoie de echipamente suplimentare şi de sisteme de apărare aeriană”, i-a răspunsRoberta Metsola.

”Noi, europenii, trebuie să ne respectăm promisiunile, trebuie să ne asumăm responsabilităţile, trebuie să ne intensificăm susţinerea”, a pledat ea.

Miercuri, Cei 27 au încheiat un acord ”de principiu” în vederea unei confiscări a veniturilor generate de active aparţinând Rusiei blocate în UE cu scopul de a înarma Ucraina, lucru cerut de Kiev cu insistenţă.

Ucraina cere muniţie şi armament suplimentare pentru a face faţă armatei ruse, mai numeroasă şi mai bine dotată.

Însă disensiuni politice, atât la Bruxelles, cât şi la Washington, au subminat ideea unei susţineri necondiţionate a Kievului în ultimele luni, iar dezacorduri şi întârzieri se acumulează.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...