G4Media.ro

Kremlinul „speră” că Congresul SUA nu va continua „să ardă banii contribuabililor…

Sursa foto: Sergei GUNEYEV / RIA NOVOSTI / AFP

Kremlinul „speră” că Congresul SUA nu va continua „să ardă banii contribuabililor americani în cuptorul războiului ucrainean”

Kremlinul a declarat joi că „speră” că politicienii americani nu vor continua să „ardă” banii țării în Ucraina, după ce Congresul nu a reușit cu o zi înainte să facă progrese în privința unui nou ajutor pentru Kiev, scrie agenția AFP.

Liderii americani vor să „continue să ardă banii contribuabililor americani în cuptorul războiului ucrainean”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, precizând că speră că există încă „destui oameni rezonabili printre membrii Congresului” care să refuze să facă acest lucru.

Reacția vine după ce Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden, conţinând fonduri pentru Ucraina şi Israel.

Opoziţia republicană a refuzat să susţină acest text aflat în centrul unor negocieri foarte dure, cerând în schimbul voturilor lor concesii semnificative în privinţa politicii migratorii a Statelor Unite.

Acest eşec este o dezamăgire pentru Joe Biden care îndemnase cu câteva ore mai devreme la aprobarea acestor fonduri într-un discurs foarte solemn.

Blocarea acestora ar fi „cel mai mare cadou” oferit preşedintelui rus Vladimir Putin, a avertizat el, afirmând că liderul de la Kremlin, dacă va reuşi să pună mâna pe Ucraina, „nu se va opri aici”.

Democratul a evocat clar ipoteza unui atac rusesc împotriva unei ţări membre a NATO, care ar declanşa intrarea Statelor Unite în război şi, prin urmare, „soldaţi americani luptând cu soldaţi ruşi”. O situaţie care nu există în prezent şi pe care Washingtonul nu şi-o doreşte, a insistat el.

Statele Unite sunt în prezent ţara care oferă cel mai important sprijin militar Kievului. Congresul a angajat peste 110 miliarde de dolari de la invazia rusă din februarie 2022.

Însă congresmenii conservatori, deşi mulţi susţin în continuare Ucraina în public, condiţionează acest ajutor de o înăsprire clară a politicii migratorii în faţa sosirii migranţilor la frontiera cu Mexicul.

Preşedintele democrat a mai spus miercuri că este pregătit pentru „compromisuri semnificative” asupra acestui punct, cu scopul de a obţine sprijinul ambelor camere ale Congresului.

Negocierile continuă.

Până la finalizarea acestora, Washingtonul a anunţat miercuri un nou ajutor militar pentru Kiev, sumă limitată la 175 de milioane de dolari din rezervele executivului. Detaliul include echipamente de apărare aeriană, rachete şi muniţie de artilerie, mai scrie AFP.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. La 1 dolar din banii contribuabilului american, se ard 100 de dolari din cei al contribuabilului rus. Iar contribuabilul rus nu prea are bani să dea.

  2. daca vine sfatul de la orci, e clar care e situatia lor

  3. Uită-te-n farfuria ta, rusnacule !

  4. Propaganda bolșevică va fi preluată de către cei aflați în solda ruzziei, gen șoșoacă sau AUR. Mor rușii de grija americanilor :)))))))