G4Media.ro

Kremlinul pretinde că „oboseala susţinerii complet absurde faţă de regimul de la…

Sursa foto: © Galina Barskaya | Dreamstime.com

Kremlinul pretinde că „oboseala susţinerii complet absurde faţă de regimul de la Kiev va creşte în diferite ţări, în special în SUA”

Kremlinul a dat asigurări luni că „oboseala” susţinerii Ucrainei va deveni tot mai mare în rândul occidentalilor, într-un moment în care miniştrii de externe din Uniunea Europeană încearcă să dovedească contrariul întâlnindu-se la Kiev, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Oboseala susţinerii complet absurde faţă de regimul de la Kiev va creşte în diferite ţări, în special în SUA”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Viitorul ajutorului american este incert, după ce a fost lăsat în afara unui acord de finanţare provizoriu pentru a evita o paralizie a administraţiei federale. Preşedintele american Joe Biden s-a dorit totuşi a fi liniştitor, promiţând să nu abandoneze Ucraina.

Dmitri Peskov a adăugat că se aşteaptă ca SUA să continue să facă parte din ecuaţie. „Bineînţeles, America va continua să se implice în acest conflict, de fapt direct”, le-a spus el jurnaliştilor care l-au întrebat despre ajutorul american.

Însă „slăbiciunea” occidentală creează mai multe „divizări în establishment-ul politic” şi va conduce la „contradicţii”, a prezis Peskov.

Aceste declaraţii intervin în contextul în care miniştrii de externe din Uniunea Europeană s-au întâlnit luni, la Kiev, pentru o „reuniune istorică” prin care au dorit să-şi exprime „solidaritatea” cu Ucraina, ţară confruntată cu invazia rusă şi care are ambiţia de a se integra în UE.

În contextul unei contraofensive ucrainene lente şi al temerilor privind o scădere a susţinerii occidentale pentru Ucraina, este vorba despre a arăta Rusiei că „nu trebuie să conteze” pe „oboseala” Uniunii Europene, a afirmat ministrul francez de externe Catherine Colonna.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...