G4Media.ro

Kremlinul neagă zvonurile că Vladimir Putin se pregătește să declare război Ucrainei…

Sursa foto: AFP / NATALIA KOLESNIKOVA

Kremlinul neagă zvonurile că Vladimir Putin se pregătește să declare război Ucrainei pe 9 mai. Peskov: „Nicio şansă să se întâmple asta. Este un nonsens!”

Kremlinul a respins miercuri speculaţiile potrivit cărora preşedintele rus Vladimir Putin ar intenţiona să declare în mod oficial război Ucrainei şi o mobilizare generală la 9 mai, când Rusia celebrează victoria Uniunii Sovietice împotriva armatei naziste în cel de-al doilea război mondial, relatează Reuters şi Interfax, citată de Agerpres.

Comentând speculaţiile conform cărora Putin va declara război Ucrainei la 9 mai, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus: ‘Nicio şansă să se întâmple asta. Este un nonsens!’.

Putin urmează să susţină un discurs la 9 mai şi să supervizeze, în calitate de comandant suprem al armatei ruse, o paradă militară în Piaţa Roşie din Moscova.

Citând oficiali americani şi occidentali, CNN a lăsat să se înţeleagă într-un comentariu difuzat la începutul acestei săptămâni că preşedintele Vladimir Putin ar putea declara, în mod oficial, război Ucrainei la 9 mai, o mişcare care ar permite mobilizarea completă a forţelor de rezervişti în Rusia, în condiţiile în care trupele ruse se pare că se află în impas în Ucraina.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie în cadrul a ceea ce Moscova numeşte oficial ‘operaţiune specială militară’ pentru ‘denazificarea’ şi ‘demilitarizarea’ acestei ţări, dar Kievul şi Occidentul califică ofensiva rusă un război de agresiune neprovocat, primul de acest gen de pe continentul european după cel de-al doilea război mondial.

Sursa foto: AFP / NATALIA KOLESNIKOVA

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

12 comentarii

 1. Cum sa (mai) declare rusii razboi ucrainei, cand razboiul e deja declarat, consumat si pe punctul de a deveni un fiasco penibil pentru o (fosta) super-putere militara mondiala?

  • Mulți, când comentează aici, sunt fie inconștienți de anumite aspecte, fie conștienți dar încearcă să ne inducă în eroare pe noi, ceilalți..
   Și prin urmare – dacă procedează în această manieră – sunt răuvoitori. Dat fiind că deja toți știu (toată planeta) că Rusia e varză în a duce ACEST război în forma sa, convențional, dar că pe lângă asta ei sunt și rămân deocamdată o superputere nucleară, comentatorii cu pricina ne tot îmbată cu apă rece, inducând cumva în mințile cititorilor ideea că pericolul (ca Rusia să facă un pârjol nuclear strategic – și nu doar tactic) a trecut..
   Întreb așadar: știu ei, acești comentatori – râzând cu gura până la urechi (prin maniera în care postează) – că PERICOLUL din tot acest scenariu: Ru->Ua->NATO<-Ch<-Nk<- etc (Iran India etc) adică o confruntare NU atât convențională (la care Rusia e praf) ci una strategică între Alianțe și nu doar Ru-Ua .. A TRECUT??
   Nu de altceva, dar la televizor – așa manip.ulat cum e, ca sursă de informație – se pune mereu această întrebare în diferite forme, doar că eu am redat-o în scris..

 2. Gaunosu asta minte cum respira

 3. deci e adevarat? ca asta se intelege din limba nou vorbita de astia!

 4. Nici eu nu cred că va pronunța cuvântul război. Le-ar da de gândit rușilor.

 5. La fel si negarea ca urmeaza sa intre pe teritoriul Ucrainei, sub pretextul unor exercitii militare. Ale dreaku gaini care sunteti. 😂😂😂

 6. Bufonii nu trebuie ascultati, ei vor zice dupa ca n-au stiut. Cert e ca Rusia deja pierde si in a „doua faza” a razboiului, iar o indecizie ar ameninta cuibul de mafioti ce conduc o tara fara armata… Sau o armata „pe hartie”.

 7. cand rusul spune niet,traducerea e da.

 8. Nu declară pe 9, ci pe 10.

 9. Tovarasi, nonsens sunteti voi, nonsens e rusia putinista! Credeti ca se mai uita cineva in gura voastra? 🙂

  • Sunt miscari la nivel mondial .
   Rusia daca avea armata pregatita nu ameninta cu focoase nucleare .
   La ora actuala armata Rusiei este foarte slaba si incopetenta .
   UKRAINA TREBUIA SA BOMBARDEZE RUSIA .