G4Media.ro

Kremlinul își exprimă sprijinul pentru Belgrad – și nu exclude furnizarea de…

Sursa foto: AFP / NATALIA KOLESNIKOVA

Kremlinul își exprimă sprijinul pentru Belgrad – și nu exclude furnizarea de arme către Serbia

Kremlinul și-a exprimat sprijinul pentru Belgrad, după recentele evoluții îngrijorătoare din Kosovo și Serbia. Rusia susține „absolut” Serbia, a afirmat purtătorul de cuvânt al președintelui, Dmitri Peskov, citat de Sky News.

„Rusia este un stat care susține absolut Serbia. Suntem alături de sârbii din Kosovo, credem că acestea sunt cereri absolut nerezonabile”, a spus Peskov.

Moscova susține poziția constructivă a Belgradului, care a fost anunțată de președintele Aleksanr Vučić, a continuat el.

„Desigur, credem că acele țări care au recunoscut Kosovo și sunt garante ar trebui să își folosească toată influența pentru a avertiza autoritățile kosovare să nu facă niciun pas necugetat care ar putea duce la o nouă escaladare”, a spus el.

Între timp, Vladimir Dzhabarov, membru al Consiliului Federației Ruse, a declarat pentru agenția de stat RIA News că „în cazul unei agravări a situației din jurul Serbiei, Rusia va ajuta Belgradul fără a participa direct la conflict”.

El nu a exclus posibila furnizare de arme către Serbia, dacă Belgradul o va cere.

O serie de evoluții îngrijorătoare au apărut în Balcani în weekend, guvernul din Kosovo acuzând Serbia vecină că încearcă să destabilizeze țara, în timp ce etnicii sârbi au blocat drumuri și au avut loc alte incidente în nord, aparent în urma unei dispute privind plăcuțele de înmatriculare și cărțile de identitate. Tensiuni au apărut și în Bosnia iar experții cred că Vladimir Putin încearcă să extindă conflictul în această regiune, cunoscută și ca „butoiul de pulbere al Europei”. Detalii, aici

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Chiar sunt curios să văd cum vor teleporta ruZnacii armele în serbia.

  • E deranj mare la mansarda rușilor. Nu exista alta explicație.

  • Exact la asta mă gândeam și eu :)) poate au și sârbii niște tuneluri subterane magice, mai știi

  • Le vor cere lacheilor de la nord de Serbia să le dea din ale lor, probabil.

  • Animalele de la Kremlin cred ca si-ar dori un razboi in Serbia si l-ar sustine. Dar sarbii au mai intrat in hora, in 90 (cand turistii rusi care invadasera Romania in 89 – cate trei intr-o Lada- s-au mutat, dupa ce au fost cazati de Ilici Iliescu si Petre Roman in unitati militare romanesti s-au mutat in Yugoslavia si au inceput razboiul). Dupa razboi s-a trezit Yugoslavia sparta in 7. Acum, daca Serbia mai porneste un razboi la ordinul nespalatilor asiatici din Moscova, s-ar putea sa dispara definitiv ca stat.

  • Nici Romania nu recunoaste regiunea Kosovo ca fiind o țară.

  • Foarte simplu, prin țări terțe precum China. Dacă
   Europa si NATO nu au grija e posibil sa avem un nou război. Păcat de corupția ultimilor 32 de ani din Romania. Aveam dotare armată mult mai bună și nu aveam milioane de romani plecați. Ungurii sunt foarte pe fază acum.

 2. Trăgând spre ei nu ajunge?Satanas,zircoawe,etc

 3. Regimul terorist Putin zice:
  „Noi sustinem absolut Serbia. Cerem ca toate drepturile sarbilor sa fie respectate”
  Dar despre drepturile altor nationalitati ce zici regimule terorist Putin? Alte nationalitati inclusiv unele carora cr!m!nalul Putin le-a declarat genocid public?

  Conditia ca Rusia, sub tegimul dictatorial Putin, sa se declare aliat unei alte natii este ca acea natie sa declare pesonal ode tiranului Putin, nimic mai grotesc, penibil si ipocrit pe lumea asta!

 4. KGB ul lucrează. O diversiune

 5. Pe unde ? Prin țara -sluga Ungaria, poate!

 6. Serbia intră în Kosovo. NATO intră în Serbia. Rusia declară război NATO. A mai început un război mondial de-acolo.

 7. Romanii din Basarabia si Herta traiesc super, sub dominatia ucraineana.

  • Da, de aia luptă pentru Ucraina (sunt mulți români ucraineni pe front). Vezi twitter, dacă nu crezi.

 8. De curiozitate, ce arme? Mai au agaricii astia arme? Ca in Ucraina vad ca trag cate o racheta pe saptamana. A doua intrebare, pe unde le trimit? Le teleporteaza?