G4Media.ro

Kremlin: Europa este de vină pentru oprirea completă a gazoductului Nord Stream…

Sursa foto: John MACDOUGALL / AFP

Kremlin: Europa este de vină pentru oprirea completă a gazoductului Nord Stream 1

Kremlinul a declarat luni că sancțiunile occidentale sunt de vină pentru oprirea completă a gazoductului Nord Stream 1 dintre Rusia și Germania, relatează Reuters.

Într-o teleconferință cu reporterii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că sancțiunile „provoacă haos” în ceea ce privește lucrările de întreținere a gazoductului și a respins afirmațiile potrivit cărora Rusia a oprit livrările către Europa ca o mișcare politică.

Gazprom a oprit complet livrările de gaze prin conducta după ce a declarat că a detectat o scurgere de petrol în timpul lucrărilor de întreținere de săptămâna trecută.

Kremlinul spune că sancțiunile perturbă capacitatea Siemens Energy, care furnizează și asigură service-ul echipamentelor pentru gazoduct, de a ajuta la repararea unei scurgeri de ulei de motor la stația de comprimare Portovaya a gazoductului.

„Problemele cu aprovizionarea cu gaz au apărut din cauza sancțiunilor impuse țării noastre de către statele occidentale, inclusiv Germania și Marea Britanie”, a declarat luni Peskov.

„Nu există alte motive care să ducă la probleme cu aprovizionarea”, a adăugat el.

Peskov a precizat că, dacă sancțiunile vor fi ridicate, lucrările de reparații ar putea fi finalizate cu ușurință și fluxurile de gaze ar putea fi reluate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. P r o s t e a l a pe fata, nu are nici o noima ce spun rușii.
  Este clar ca au oprit robinetul intenționat, încercând sa forțeze reducerea sancțiunilor.

  • Coincidență cumva?
   Ruso iubitorii de la Praga au iesit ieri pe strada.
   La noi azi anunță autiștii ceva cu protest, ocultă mondială si alte fantasme.
   Cântă toti rusnacii pe aceeasi voce

  • @treidet: Sunt oameni disperați, nu sunt automat filo-rusi.
   Este exact cartea pe care joaca Rusia, sa scoată europenii in strada, disperați de costurile la energia.

  • Nu as avea absolut nimic de obiectat la adresa lui Simion sau pentru Sosoaca, daca nu si-ar dori sa iesim din UE si din NATO. Sa demonstreze ca pot/vor sa iesim din criza asta fara dorinta de a ne scoate din UE si din NATO. Marea lor problema ca si a celor ce sustin partidul AUR, este ca lumea si-a dat seama de partea cui sunt si ce isi doresc.

 2. Trebuie sa fim mândrii atunci, ca europeni. In fine am decis, aparent, sa trecem la regenerabile.

  • Asta s-a decis de mai de mult, vezi „Green Deal”

 3. Nu era scurgerea aia ? Is disperati astia

 4. Europa (cu aliatii SUA, Japonia, Taiwan, Australia, Coreea de sud …) isi va reveni, si vor fi mai puternici pentru ca nu vor mai depinde de tot felul de dictatori a caror realizarea a vietii lor e sa omoare cat mai multi oameni

 5. in legatura cu vina, lumea civilizata stia ca vina asta este a unei dictaturi cr!m!nale, dictatura Putin, care a planuit si pus in aplicatie un genocid + furt de teritoriu in europa, in 2022!

 6. O treabă este clară. Înapoi nu se întoarce niciodată treaba cu gazele de la ruși și ei o știu. Oricum era în plan dar nu așa repede. Până la urmă trebuia închis robinetul și gata. O să fie o perioadă mai grea dar ne revenim noi. Nu s-a născut încă rusul de care să depindă toată europa.

 7. Bine au facut, politicienii din UE sunt rupti de realitate.

 8. Succesuri, cum spunea împuscatul. Sa si-l tina bine merci. UE se va descurca fara mari probleme. In anii 70, criza petroliera a fost mult mai puternica decat cea de acum. Si am trecut cu bine, s-au dezvoltat alte cai.
  Deh, mujicii nu realizeaza ceea ce inseamna Vestul: tehnologizare si gasirea rapida de noi solutii.