G4Media.ro

Kievul va permite dubla cetățenie românilor din Ucraina / Persoanele cu dublă…

sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Kievul va permite dubla cetățenie românilor din Ucraina / Persoanele cu dublă cetățenie nu vor putea candida însă la funcții publice

Ucraina intenționează să permită dubla cetățenie în cazul persoanelor care, pe lângă cetățenia ucraineană, dețin și acte de identitate emise de state din Uniunea Europeană și de alte state aflate în relații de prietenie cu statul ucrainean, a anunțat ministrul de externe de la Kiev, Dmitro Kuleba, potrivit Rador.

Despre cetățenia rusă, însă, nici nu poate fi vorba – a subliniat șeful diplomației ucrainene. Dmitro Kuleba a declarat că susține ideea legalizării dublei cetățenii în Ucraina. „Dar există o excepție – Federația Rusă”, a adăugat ministrul.

„Ce ați văzut în decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei? Ați văzut o conturare a poziției statului care ar trebui să se reflecte în legislație. Politica pe care o vom implementa va conține două elemente. Planificăm să permitem dubla cetățenie dacă este vorba despre țările UE, despre țări care ne sunt prietene și care nu reprezintă amenințări. Lista acestor țări va fi echilibrată”, a explicat ministrul de externe de la Kiev.

Potrivit lui Dmitro Kuleba, al doilea element al politicii statului privind dubla cetățenie se va referi la interdicția de a deține funcții publice în cazul persoanelor care sunt cetățeni și ai altor state. „Va exista o politică diferită, cu o serie de restricții, pentru a preveni abuzurile”, a adăugat ministrul.

Amintim că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat, joi, un decret privind punerea în aplicare a unei decizii a Consiliului Național de Securitate și Apărare care vizează persoanele cu dublă cetățenie, astfel încât guvernul de la Kiev să înceapă să lucreze la un proiect de lege pe această temă.

Potrivit deciziei Consiliului, Cabinetul de Miniștri, Comisia Electorală Centrală și Serviciul de Securitate al Ucrainei trebuie ca, în termen de două luni, să analizeze legislația privind cetățenia dublă și multiplă și să afle dacă există o bază juridică de interzicere a celei de-a doua cetățenii în cazul persoanelor care vor să dețină o funcție publică.

În plus, în termen de șase luni, instituțiile menționate trebuie să elaboreze proiecte de lege care să interzică cetățenilor Ucrainei cu cetățenie dublă sau multiplă, precum și celor aflați în procesul de obținere a acesteia, să candideze la funcții în organele de stat și în organismele de autoguvernare locale.

Sursa: Timpul.md / Rador

Sursa Foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Corect.
  Așa ar trebui să procedăm și noi. Dar noi suntem prea milogi și prea lași.

  • Tu te gândești la maghiari când propui așa ceva. Și uiți de românii cu duble sau triple cetățenii și de moldoveni. Care, din cauza prostiei tale vor fi afectați.
   La fel, ucrainienii s-au gândit să faulteze rușii. Și victime colaterale au căzut românii, maghiarii, polonezii și alții…

  • stai linistit, ungaria lupta si pentru romanii din ucraina
   cucuresciul doar asteapta sa vaza cine castiga meciul, apoi se haliaza cu winneru

  • @Robert,
   Și ăia deștepții ca tine plâng de mila cetățeniei câtorva moldoveni din Ucraina?Dar bani să-și facă școli n-ați da, așa-i? De unde apar inteligenții ca tine? MAI AI FRAȚI???

 2. Nu doar ca nu a fost adoptată o lege in acest sens, dar daca va fi adoptată, are mari șanse sa fie neconstituțională. Asadar, dubla cetățenie nu va exista curand in Ucraina.

 3. Adica etnici rusi din est sunt cetateni second hand? Aia care sunt etnici non rusi au dreptul dar nu si aia rusi?
  Asta nu se cheama discriminare? Foarte democratic sigur vor fi primiti in EU cu asa legislatie.

 4. Fiecare stat trebuie sa decida ce.i mai bine ,in acel moment pentru el, indiferent de victimele colaterale.Noi daca vrem sa fim bun exemplu si circumstantele geopolitice ne permit sa fim toleranti si daca ne respectam pe noi insine si drepturile celorlalte etnii conlocuitoare oricare ar fi ele,trebuie sa acordam libertati si drepturi egale iar daca situatia o cere,cu rezervele de rigoare sa luam decizii in interesul tarii.

 5. Niciunul dintre vecini nu are un mare respect in acest moment pentru Romania dar nu din cauza lor ci a noastra pentru ca respectul si concurenta pozitiva vine atunci cand esti competitiv si bun exeplu cand esti un profesionist care ai ce condivide in folosul ambelor parti in momentul cand este necesar.Diletantismul,egoismul,infumurarea prostia si inutilul, sant atragatoare de nerespect si distantare,virtuosii si profesionistii sant respectati de toti.