G4Media.ro

Kaspersky lansează serviciul de rapoarte cu informaţii despre ameninţările cibernetice care vizează…

Sursa Foto: bosch

Kaspersky lansează serviciul de rapoarte cu informaţii despre ameninţările cibernetice care vizează industria auto

Kaspersky a introdus rapoartele personalizate de informaţii despre ameninţările cibernetice (Threat Intelligence – TI) pentru organizaţiile din industria auto, rapoarte care anterior erau disponibile pentru o gamă selectată de clienţi, a anunţat luni compania, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, rapoartele TI ale companiei oferă producătorilor de autovehicule o analiză aprofundată a ameninţărilor de securitate specifice industriei şi identifică informaţii care ar putea fi utilizate de atacatori pentru a dezvolta atacuri asupra vehiculelor, a infrastructurii vehiculelor conectate şi a altor sisteme legate de vehicule.

„Numeroase cazuri arată interesul atacatorilor cibernetici pentru securitatea auto. De la cercetători independenţi şi amatori, până la infractori cibernetici, accentul a trecut de la securitatea dispozitivelor încorporate, iar acum se îndreaptă către securitatea vehiculelor per se. Acest lucru a dus la un număr tot mai mare de tehnici de atac şi la introducerea de noi cerinţe de reglementare pe care producătorii trebuie să le respecte pentru a rămâne protejaţi împotriva acestora”, se menţionează în comunicat.

Potrivit Kaspersky, serviciul TI pentru vehicule ajuta organizaţiile – de la producătorii de vehicule la furnizori – să rămână la curent cu problemele de securitate relevante care pot influenţa industria auto şi le permite să ia măsurile de remediere corespunzătoare în timp util. Acest serviciu personalizat este conceput pentru a identifica ameninţările existente şi emergente legate de componentele din vehicul, precum şi de infrastructura vehiculelor conectate.

Fiecare raport include o sinteză şi o analiză a tendinţelor tehnologice legate de atacurile cibernetice din industria auto, cum ar fi incidentele cibernetice, studii recente de securitate, conferinţe, discuţii pe subiecte importante, forumuri comunitare, precum şi informaţii despre vectorii potenţiali de atac asupra backend-ului vehiculului şi a infrastructurii serviciilor. Astfel, principalele rezultate ale serviciului TI sunt raportul în rezumat, descrieri ale ameninţărilor cibernetice şi recomandări specifice, precum şi notificări privind activităţile cu risc ridicat şi vulnerabilităţile adaptate pentru OEM.

Dacă raportul TI constată o ameninţare care trebuie soluţionată urgent, clienţii sunt informaţi în timp real.

„Având în vedere numărul tot mai mare de tehnologii utilizate în automobilele moderne, este important să nu respectăm doar cerinţele de reglementare viitoare, ci să deţinem şi informaţii despre toate amenintările posibile – de la vulnerabilităţile unităţii electronice de control până la atacurile asupra componentelor vehiculului. Oferind informaţii relevante despre ameninţările de securitate, ajutăm producătorii de automobile să gestioneze eficient aceste preocupări”, spune Sergey Zorin, Head of Kaspersky Transportation System Security la Kaspersky.

Potrivit companiei, datorită rapoartelor TI adaptate, implementate de Kaspersky, organizaţiilor nu li se oferă doar informaţii despre cele mai recente ameninţări cibernetice, ci primesc şi detalii specifice despre modul în care astfel de ameninţări le-ar putea afecta. Lucrăm continuu pentru a ne îmbunătăţi serviciile TI, astfel încât producătorii să aibă suficient timp pentru a atenua eventualele riscuri care le pot afecta clienţii sau le pot manipula tehnologia.

Kaspersky este o companie de securitate IT care oferă soluţii de securitate în domeniu, prin care protejează peste 400 de milioane de utilizatori individuali şi 250.000 de companii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...