G4Media.ro

Justiţia rusă decide menţinerea în detenţie a jurnalistului american Evan Gershkovich

Sursa foto: Natalia KOLESNIKOVA / AFP

Justiţia rusă decide menţinerea în detenţie a jurnalistului american Evan Gershkovich

Un tribunal rus a respins marţi recursul jurnalistului american Evan Gershkovich, care a contestat prelungirea detenţiei sale provizorii până la sfârşitul lunii martie pentru „spionaj”, acuzaţii pe care reporterul, arestat în martie 2023, le respinge, relatează AFP, transmite Agerpres.

„Tribunalul municipal din Moscova (…) a lăsat neschimbată decizia tribunalului (în primă instanţă) şi a respins recursul. Gershkovich rămâne în detenţie până la 30 martie 2024”, a declarat pe Telegram serviciul de presă al tribunalelor moscovite.

Jurnalistul, în vârstă de 32 de ani, s-a prezentat vineri în instanţă în cuşca de sticlă destinată deţinuţilor, purtând un pulover de culoare închisă.

Evan Gershkovich, reporter al Wall Street Journal, care a lucrat, de asemenea, pentru agenţia France Presse la Moscova, a fost arestat de serviciile de securitate ruse în cursul unui reportaj la Ekaterinburg, în martie 2023.

El este acuzat de spionaj, infracţiune pasibilă de 20 de ani de închisoare, însă el respinge aceste acuzaţii, la fel cum o fac şi autorităţile de la Washington, publicaţia la care lucrează Gershkovich şi familia acestuia.

Rusia nu şi-a fundamentat niciodată acuzaţiile şi nu a furnizat public dovezi, iar întreaga procedură a fost clasificată.

În ultimii ani, mai mulţi cetăţeni americani au fost arestaţi şi condamnaţi la pedepse grele în Rusia. Washingtonul, care sprijină de doi ani Kievul împotriva armatei ruse, acuză Moscova că vrea să îi folosească în schimburi de prizonieri, în locul cetăţenilor ruşi reţinuţi în Statele Unite.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...