G4Media.ro

Justiția americană cere 36 de luni de închisoare pentru fondatorul Binance

Sursa foto: © Salarko | Dreamstime.com

Justiția americană cere 36 de luni de închisoare pentru fondatorul Binance

Justiția americană a cerut 36 de luni de închisoare pentru Changpeng Zhao, fondatorul Binance, cea mai mare platformă de criptomonede din lume, care a pledat vinovat la acuzațiile de încălcare a reglementărilor împotriva spălării banilor, potrivit unui document publicat marți și citat de agenția Reuters.

„Având în vedere amploarea încălcărilor intenționate de către Zhao a legislației americane și consecințele acestora, o pedeapsă de 36 de luni, în plus față de recomandări, este adecvată”, au scris procurorii de la Tribunalul Districtual al SUA pentru Districtul de Vest din Washington.

Recomandările federale propuneau o pedeapsă maximă de 18 luni de închisoare pentru Changpeng Zhao, care a fost de acord să nu facă apel la orice sentință de 18 luni sau mai puțin. În prezent, el este liber în Statele Unite, după ce a plătit o cauțiune de 175 de milioane de dolari (163,7 milioane de euro).

Binance și Changpeng Zhao au mai fost urmăriți penal în Statele Unite.

Potrivit autorităților americane, Binance nu a raportat peste 100.000 de tranzacții suspecte cu grupuri teroriste precum Hamas, Al-Qaida și Statul Islamic.

De asemenea, acestea acuză Binance că a permis vânzarea de pornografie infantilă și că a fost destinatarul unei proporții semnificative a fondurilor extorcate prin ransomware.

Changpeng Zhao a plătit o amendă de 50 de milioane de dolari și a acceptat să demisioneze din funcția de director al platformei, pe care a fondat-o în 2017, în cadrul anchetelor. Binance a plătit o amendă de 1,81 miliarde de dolari și a restituit 2,51 miliarde de dolari.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Clar China se va supune justiției americane. Sigur…