G4Media.ro

Jumătate dintre noile cazuri de COVID-19 în Olanda sunt cu varianta Delta…

Jumătate dintre noile cazuri de COVID-19 în Olanda sunt cu varianta Delta / Specialiștii avertizează asupra riscului unui nou val epidemic în toamnă

Circa jumătate dintre noile cazuri de COVID-19 confirmate în Olanda sunt cu varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului SARS-CoV-2, a estimat vineri institutul pentru sănătate publică olandez RIVM, care a avertizat asupra riscului unui nou val epidemic în toamnă, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Acelaşi institut estimase anterior că procentul de 50% al infectărilor cu varianta Delta urma să fie atins la jumătatea lunii iulie.

Numărul noilor cazuri de COVID-19 creşte de asemenea în Olanda, ţară ce numără circa 17 milioane de locuitori, fiind vineri de 960, faţă de cele 845 confirmate joi. Dar deocamdată nu se înregistrează o creştere a spitalizărilor.

Avansul rapid al variantei Delta a coronavirusului, detectată prima dată în India, este observat şi în alte ţări europene. După ce această variantă a devenit predominantă în Marea Britanie şi în regiunea capitalei portugheze Lisabona, ea este responsabilă acum pentru mai mult de jumătate din noile cazuri de COVID-19 în Germania, pentru circa o treime din acestea în Franţa şi circa 22% în Italia.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că Europa, unde pentru prima dată în ultimele 10 săptămâni numărul cazurilor de COVID-19 a început din nou să crească, riscă un nou val epidemic în toamnă dacă nu se menţin măsurile de precauţie.

Conform OMS, sunt întrunite cele trei condiţii necesare pentru apariţia unui nou val epidemic în Europa: noile variante ale coronavirusului (în special varianta Delta), rata redusă de vaccinare şi sporirea contactelor sociale.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Care „specialiști”? Alde moldovan, rafila, cercel, musta, imbri, mahler și compania???

 2. Gata, iar murim toți.
  Păi la toamnă avem așa: coronavirus original, apoi alfa Britannica, Delta indiană, se încălzește pe margine Delta plus, probabil să o înlocuiască pe Alfa, gripa de sezon și răceala de om sărman. Până la urmă cum a rămas, s-a aflat după un an jumate cât de periculos e virusul ăsta? Sau tot așa se numără, CU covid e tot aia cu DE covid?

 3. Pai daca e asa periculoasa, si deja 50% is cu delta, de ce abia in toamna si nu peste o saptamana doua?

  • Pentru ca vremea de vara contribuie la reducerea ratei de reproducere.

 4. Nu va faceți griji! Împrumutăm de la Suceava racla și facem un circuit de protecție prin tara si scăpăm!
  Dam o tura de lins pe oase și ne imunizam!
  Mai donam ceva la Bor să termine de aurit si restul de turnulete!

 5. Pai nu conteaza cati se imbolnavesc,conteaza daca ajung la spital sau mor,din aia care se imbolavesc.Daca nu se intampla asa,inseamna ca vaccinurile merg.
  Si un virus cu transmisibilitate crescuta nu inseamna cu letalitate crescuta neaparat.