G4Media.ro

Jumătate din proiectilele primite de Rusia de la Coreea de Nord au…

Sursa foto: Wikimedia

Jumătate din proiectilele primite de Rusia de la Coreea de Nord au defecțiuni

Jumătate din proiectilele importate de Rusia din Coreea de Nord pentru a fi folosite în Ucraina au defecțiuni, a declarat generalul ucrainean Vadym Skibitsky pentru publicația Newsweek.

Rusia a primit de la aliatul său comunist aproximativ 1,5 milioane de proiectile – printre care bombe de mortier de 120 mm, obuze de 122 mm și 152 mm, precum și rachete neghidate de 122 mm -, potrivit lui Skibitsky, care este adjunctul șefului Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării de la Kiev.

„Aproximativ jumătate dintre ele nu sunt operaționale”, a spus generalul. Celelalte au nevoie să fie restaurate/curățate sau inspectate atent înainte de a fi utilizate, potrivit aceleiași surse.

proiectile, rusia, coreea de nord, ucraina
Obuzier M1955 de 155 mm, de producție sovietică, folosit de Rusia și Coreea de Nord. (Sursa foto: Wikimedia)

Muniția importată de Rusia de la Coreea de Nord este în mare parte veche, multe proiectile fiind produse în anii 1970 și 1980.

Potrivit presei din Coreea de Sud, Phenianul a trimis 6.700 de containere cu muniții în Rusia.

Calitatea proastă a proiectilelor folosite de Rusia îi ajută pe ucraineni în această perioadă în care se confruntă cu o lipsă acută de muniții, cauzată în mare parte de faptul că cel mai recent pachet de asistență american, în valoare de 60 de miliarde de dolari, nu a trecut de Congres din cauza opoziției unor membri ai Partidului Republican.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...