G4Media.ro

Coreea de Nord a trimis 6.700 de containere cu milioane de muniții…

Sursa foto: Vladimir SMIRNOV / POOL / AFP

Coreea de Nord a trimis 6.700 de containere cu milioane de muniții în Rusia – presa sud-coreeană

Coreea de Nord a trimis aproximativ 6.700 de containere cu milioane de muniții în Rusia începând din iulie pentru a sprijini invazia la scară largă a Moscovei în Ucraina, a relatat marți presa sud-coreeană, citată de The Guardian.

Ministrul sud-coreean al apărării, Shin Won-sik, a declarat că containerele ar putea transporta peste 3 milioane de proiectile de artilerie de 152 mm sau 500.000 de cartușe de 122 mm.

„Este posibil să fie un amestec din cele două și se poate spune că au fost trimise cel puțin câteva milioane de obuze”, a declarat Shin, potrivit agenției de presă Yonhap.

Sute de fabrici de muniții nord-coreene funcționează la aproximativ 30% din capacitatea lor din cauza lipsei de materii prime și de electricitate, dar cele care produc obuze de artilerie pentru Rusia funcționau „la capacitate maximă”, a spus el.

Rusia și Coreea de Nord s-au apropiat de la invazia la scară largă a Moscovei în Ucraina în februarie 2022, iar liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a întâlnit cu Vladimir Putin în Orientul Îndepărtat al Rusiei în septembrie.

Oficiali americani și sud-coreeni spun că Rusia, care a fost mult timp o putere militară preeminentă, a devenit atât de disperată să-și refacă arsenalul încât a apelat la importuri nord-coreene și iraniene.

Departamentul de Stat al SUA, într-o fișă informativă publicată vineri, a declarat că, din septembrie, Coreea de Nord a livrat Rusiei peste 10.000 de containere cu muniții sau materiale conexe.

În schimb, Coreea de Nord a primit 9.000 de containere care conțin în mare parte provizii alimentare, despre care Shin a spus că a ajutat la stabilizarea prețurilor în această țară.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...