G4Media.ro

Județele din Transilvania și Banat sunt pe un trend descrescător sau stabil…

Județele din Transilvania și Banat sunt pe un trend descrescător sau stabil al epidemiei de Covid. Nouă județe din celelalte regiuni sunt pe trend crescător și doar trei înregistrează scăderi – analiză de Valentin Pârvu

O analiză publicată de statisticianul Valentin Pârvu pe Graphs.ro arată că, în prezent, epidemia de Covid are un trend crescător în 9 județe, stabil în 17 și descrescător în celelalte 16. În plus, cea mai afectată zonă din valul epidemic din această toamnă a fost Transilvania-Banat, însă acum aceste județe sunt pe un trend descendent, iar creșteri se înregistrează în județele din sudul și estul țării.

„În primavara 2020 primul focar mare regional SARS-COV2 din Romania a aparut in zona de nord-est a Romaniei, centrat in Suceava. In vara 2020, un focar mare s-a dezvoltat treptat in zona de centru-sud, in judetele Brasov-Arges, urmate indeaproape de celelalte judete din sudul Romaniei.

In aceasta toamna, focarul Transilvania/Banat a crescut de la sfarsitul lunii Septembrie, cu centrul pe axa Salaj-Alba-Sibiu, extinzandu-se apoi la toate orasele mari din zona.

Daca includem Valcea si Gorj (care au legaturi stranse cu zona Sibiu-Hunedoara) ca parte a focarului Transilvania/Banat, avem un total de 18 judete. Dintre aceste judete 0 sunt pe trend crescator, 5 pe trend stabil, si 13 pe trend descrescator. Dintre celelalte 24 judete ale Romaniei, 9 sunt pe trend crescator, 12 pe trend stabil, si doar 3 pe trend descrescator.

Multe zone din focarul Transilvania/Banat se afla inca la nivele ridicate de incidenta; desi masurile de carantina nu sunt dure precum cele luate in primavara, ele par eficiente”, scrie Valetin Pârvu.

În opinia sa, „lipsa de transparenta in privinta nivelului de testare si a deceselor la nivel de judet, ascunde publicului adevaratul impact al epidemiei in fiecare zona. Cazurile noi raportate si incidenta pe judet poate fi insa folosita pentru a arata directia in fiecare judet”.

Citește analiza integrală pe Graphs.ro

Foto sus: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Ca sa vezi, dupa ce ca au fost cele mai afectate acum sint si pe trend descendent judetele astea din Transilvania (si Banat-Crisana). Ce coincidenta tulburatoare!

  • N-are nimic de-a face cu faptul ca sunt judete liberale si ca se apropie alegerile. Nah.

  • Cand erau pe trend crescator ai crezut stirea.
   Acum pe trend descrescator nu mai crezi.
   Sunt adevarate doar stirile care iti convin tie.

 2. Ce frumos descresc judetele liberale in apropierea alegerilor, desi spitalele sunt pline de covidati si nu mai loc in morga. Tari care sunt in locdown de apoape o luna nu inregistreaza scaderi ale numarului de infectati cum inregistreaza judetele astea intr-o saptamana. Vai de manipularea voastra trista.

  • Dupa aceasta stire toti PSD-isti s-ar fi imbulzit sa voteze dreapta.
   Noroc ca le-ai spus tu ca e manipulare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.